HABERLER>GÜNCEL
16 Eylül 2022 Cuma - 12:10

18'inde can veren Sinem'in son sözü: 'Tecavüze uğradım'

İzmir'de iş görüşmesine gidip dönmeyen, bir gün sonra da hastanede yaşamını yitiren Aslıhan Sinem Çiçek'in (18), İzmir Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan otopsi raporu ortaya çıktı. Raporda, Çiçek’in kanında uyuşturucu tespit edilirken, sürüntü örneklerinde ise herhangi bir sperm hücresine rastlanmadığı belirtildi. Morg İhtisas Dairesi'nin sonuç raporunda ise, bir ayrıntı dikkati çekti. tutanak bilgisine göre Aslıhan Sinem Çiçek yol kenarında bir şahısla otobanda yürürken 155 polis imdat hattının arandığı, olay yerine giden ekiplere Çiçek’in tecavüze uğradığını söylediği ifade edildi.

18 inde can veren Sinem in son sözü:  Tecavüze uğradım

Bayraklı ilçesinde yaşayan Aslıhan Sinem Çiçek, 26 Temmuz günü saat 14.00 sıralarında, Bornova'daki iş görüşmesine gitmek için evden çıktı. Eve dönmeyen Çiçek'e ulaşmayan babası Serdar Çiçek, polise kayıp başvurusunda bulundu. Ekipler, Aslıhan Sinem'in, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde olduğunu tespit etti. Aslıhan Sinem Çiçek, bir gün sonra hastanede yaşamını yitirdi. Çiçek'in ölümüyle ilgili ekipler, Burak Kaya'yı (27) gözaltına aldı. Aslıhan Sinem'in telefonu üzerinde bulunan Kaya, sorgusunda Çiçek'i kendisinin öldürmediğini söyledi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Burak Kaya, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince 'gasp' suçundan tutuklandı.

Olayla ilgili yapılan araştırmada Aslıhan Sinem Çiçek'in, son olarak beyaz hafif ticari araca bindiği görüldü. İl Emniyet Müdürlüğü, özel ekip kurdu. Beyaz aracın geçtiği noktalardaki güvenlik kameraları incelendi. Görüntülerin ardından aracın plakasından, fırında çalışan Cem A.'ya (27) ulaşıldı. Belirlenen adrese operasyon yapan ekipler, Aslıhan'ın arkadaşı Cem A.'yı gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından 'nitelikli cinsel saldırı' suçlamasıyla adliyeye sevk Cem A., adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Ayağına elektronik kelepçe takılan Cem A.'ya, konutunu terk etmemesi başta olmak üzere yurt dışına çıkma yasağı konuldu. Cem A.'nın, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ndeki ifadesinde, Sinem ile 2 senedir tanıştıklarını, olay günü beraber vakit geçirdiklerini, son olarak 19.00'da yanından ayrıldığını, uyuşturucu kullanmadıklarını söyledi.

Öte yandan Burak Kaya için istenilen adli tıp raporu ise geçen hafta çıktı. Rapora göre Kaya'nın, kanında ve idrarında uyuşturucu madde tespit edildi.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine, İzmir Adli Tıp Grup Başkanlığı'nın 3 birimince hayatını kaybeden Çiçek'le ilgili istenen rapor da çıktı.

SİLAH, KESİCİ VE DELİCİ ALET İZİ YOK
İzmir Kimya İhtisas Dairesi Toksikoloji Şubesi'nce yapılan incelemeye göre Çiçek'in kanında; MDA (methylendioxyamphetamine), MDMA (methylenedioxymethamphetamine) adlı uyuşturucu madde bulundu. Ayrıca ilaç etken maddelerinden midazolam, diazepam, lidocaine ve rocuronium tespit edildi. Morg İhtisas Dairesi raporuna göre ise genital ve anal bölgede herhangi anormal muayene bulgusu gözlenmediği belirtildi. Anal mukozada yırtık laserasyon saptanmadığı da ifade edildi. Bunun yanında ceset üzerinde herhangi bir künt travmatik lezyon, ateşli silah, kesici delici alet yarası, elle iple boğma, yakıcı madde ve benzeri harici lezyon gözlenmediği kaydedildi.

Son olarak Biyoloji İhtisas Dairesi’nin raporuna göre; vajina, anal ve göğüsten alınan sürüntü örneklerinde herhangi bir sperm hücresine rastlanmadığı belirtildi.

TECAVÜZE UĞRADIĞINI VE UYUŞTURUCU HAP İÇTİĞİNİ SÖYLEMİŞ
İzmir Morg İhtisas Dairesi'nin sonuç raporunda ise bir ayrıntı dikkati çekti. Sonuç bölümündeki tutanak bilgisine göre; "26/07/2022 tarihinde yol kenarında bir şahısla otobanda yürürken 155 arandığı, ekip olay yerine gittiğinde hasta tecavüze uğradığını ve 3 adet ecstasy içtiğini beyan ettiği, karakolda genel durumu kötüleşmesi üzerine 112 tarafından hastaneye götürüldüğü, tedavi gördüğü hastanede 27 Temmuz 2022 tarihinde öldüğü" bilgisi yer aldı.

İzmir Adli Tıp Kurumu, Çiçek ile ilgili yapılan tüm inceleme sonuçlarını mütalaa hazırlanıp, dosyaya sunulması için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. (DHA)

 
 Kısa vadeli dış borç stokunda büyük artış
 
Karşıyaka'da Fatih Taşdelen sakatlığı atlattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Soylu açıkladı! KPSS için hazırlıklar tamam
2022 Kamu Personel Seçme Sınavı'nın ilk oturumu 18 Eylül 2022'de yapılacak. ...
Yunanistan'a tepki! 'Nefreti körüklemekten vazgeçin'
Dışişleri Bakanlığı'nca, Yunanistan'ın Anadolu'yu işgali sırasında aldığı ...
Yurt dışında şirket kurmak isteyenlerde büyük artış
Yurt dışında şirket kuruluşu konusunda danışmanlık veren Company Global ...
 
İnciraltı'nda analiz sonuçları çıktı... 'Tuzluluk arttı, ağaçlar kurudu'
İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, 2019 yılında kuyu ...
Yurt dışına kaçırılan eserler Türkiye'ye geri döndü
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne ...
 'Türkiye, bu coğrafyanın kilit taşıdır'
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Adıyaman'da katıldığı 'Gençlik ...
 
11 ilde orman sınırları değişti
Cumhurbaşkanı kararıyla Balıkesir, Kütahya, Bingöl, Bolu, Çorum, İzmir, ...
Katar askeri, Türkiye'de konuşlanacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla bugün Resmi Gazete'de yayımlanan karara ...
Ortak açıklama: Güçlü iş birliği teyit edilmiştir
Dışişleri Bakanlığı ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı'ndan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva