HABERLER>POLİTİKA
28 Mart 2022 Pazartesi - 15:43

1 yıllığına ihraç edilmişti... Çağlarsu istifa etti!

Gaziemir Belediyesi Meclisi’nin denetim komisyonu seçimlerinde yaşanan tartışmalar nedeniyle CHP tarafından hakkında bir yıllık ihraç kararı verilen Meclis Üyesi Levent Çağlarsu istifa etti.

1 yıllığına ihraç edilmişti... Çağlarsu istifa etti!

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Parti İzmir'de uzun süredir tartışmaların odağında olan Gaziemir'de kritik bir gelişme yaşandı.

Gaziemir Belediyesi Meclisi'nde Cumhuriyet Halk Partili 22 üye (Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan dahil) arasında yaşanan tartışmalar, Gaziemir'i sık sık gündem yaparken, İzmir İl Yönetimi'nde de en sık konuşulan konular arasında yer aldığı Gaziemir'de CHP'den 1 yıllığına ihraç edilen Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, partisinden istifa etti.



ÖZKAN'A TESLİM ETTİ
Yaklaşık bir yıldır geçici ihraç cezası nedeniyle meclis oturumlarına bağımsız meclis üyesi sıfatı ile katılan Levent Çağlarsu partisinin Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan'a sunduğu istifa dilekçesinde, "Partimin aldığı bu kararı saygı ile karşılıyorum, fakat disiplin dosyama konulan tedbirli ifadesinin çok ağır kaçtığını, bu kararın arkasında yatan bazı saklı gerçeklerin önümüzdeki süreçte gün yüzüne çıkacağına inanıyorum. İstifa dilekçemde belirttiğim gibi, yapılacak ilk genel seçimde iktidar olacağına inandığım CHP kurumsal kimliğine en ufak bir zarar gelmemesi adına, onurla mücadelesini verdiğim partimden bir süre ayrı kalmamım daha doğru olacağı inancı ile CHP Gaziemir İlçe Örgütünde olan üyeliğimi sonlandırıyorum" ifadelerini kullandı.

NELER OLMUŞTU?
Gaziemir Belediyesi'nde 4 Ocak tarihinde gerçekleştirilen Meclis oturumunda Denetim Komisyonu seçimleri yaşanırken, CHP Gaziemir Belediyesi Grup Başkanvekili İzel Zenginobuz Derinsu tarafından Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'ya iletilen 4 üye adayının Denetim Komisyonu dışında kalmıştı. Yaşanan kriz sonrası CHP'de yer alan 10 Meclis üyesi hedef tahtasına konulmuş ve CHP Grup Başkanvekili Zenginobuz ve Başkan Halil Arda 10 ismin Cumhur İttifakı ile işbirliği yapıldığı iddialarında bulunulmuştu. İddialar sonrası 'komisyon kararına aykırı davranıldı' iddiası ile CHP'li 10 Meclis üyesi için disiplin dilekçesi hazırlanırken, 10 Meclis üyesi de İzel Zenginobuz Derinsu için 'kesin ihraç istemi' ile İl Yönetimine dilekçe sunmuştu.

'HİTLER' VE 'HAİN' TARTIŞMASI
'Çikolata kutusu' tartışmaları sonrası Mecliste parti içinde ipler sık sık gerilirken, 8 Ocak günü gerçekleştirilen Meclis oturumunda da yine Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve CHP Meclis Üyesi Levent Çağlarsu arasında gerilimler yaşanmıştı. Meclis Üyesi Çağlarsu Başkan Arda'nın yönetimini 'Almanya'daki Hitler döneminden hatırlıyoruz' ifadelerini kullanmış ve bu sözleri sonrası Başkan Arda'da denetim komisyonu seçimleri için kullanılan oylar ile ilgili 'Beni Hitler'e benzeten adam hainin tekidir' diye konuşmuş ve Mecliste yüksek gerilimler yaşanmıştı.

DİSİPLİN DİLEKÇELERİ HAVADA UÇUŞTU
Yaşanan 'Denetim Komisyonu' çatlağı sonrası CHP Gaziemir'de isimler karşılıklı olarak ihraç taleplerini İl Yönetimi'ne iletirken, ilk 'kesin ihraç istemi' ile İl Disiplin Kuruluna giden dosya İzel Zenginobuz Derinsu 'un dosyası olmuştu. İlk etapta Derinsu içlerinde Levent Çağlarsu'nun da bulunduğu 10 Meclis üyesi için 'ihraç' istemi ile ilgili dilekçesini İl Yönetimine sunarken, 'ihraç' istemi nedenini ise 'grup kararına uyulmaması' olarak belirtmişti. Dilekçeyi inceleyen İl Yönetimi dilekçeyi işleme almazken, 10 Gaziemirli Meclis Üyesi sonrasında Zenginobuz hakkında İl Yönetimine 'İftira' nedeniyle 'kesin ihraç' istemi dilekçesi sunmuştu. İl Yönetimi incelediği dilekçeyi gündeme alırken, Zenginobuz için disiplin sürecini başlatmıştı.

DERİNSU'NUN TALEBİ REDDEDİLDİ
İl Disiplin Kurulu'na 'kesin ihraç' istemi ile sevk edilmesi sonrası ise İl Disiplin Kurulu'na ifadeye giden İzel Zenginobuz Derinsu, ifadesinin yanı sıra 10 Meclis üyesi için yeni bir dilekçe daha sunmuş ve 10 Meclis üyesinin 'grup kararına' uymadığı iddialarını reddetmişti.

KESİN İHRACI İSTENDİ
Geçtiğimiz günlerde ise geçici ihraç sürecinin sonuna yaklaşan Levent Çağlarsu için Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda kesin ihraç talebini il yönetimine iletmiş ve il yönetimi ise kesin ihraç istemi ile dosyayı il disiplin kuruluna göndermişti.

 
Adnan Oktar davasında 61 sanık için yakalama kararı
 
Soyer'den iki güzel haber birden!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gerçekçi olalım 28 Mart 2022 Pazartesi 22:10

Chp il başkanı, belediye başkanı makam gücünü kullanmaz demiş!, hadi ordan Halil Arda makam gücünü kullanarak Levent Çağlarsu için bu gücünü BAL gibi kullanıyor. Kimse kusura bakmasın.Yazıklar olsun bu belediye başkanına!!

Yorumu oyla      11      3  
Partili 28 Mart 2022 Pazartesi 19:59

Bir yılk boyunca başkana hakaret edecen, o da susacak, varmı böyle bi dünya. İl yönetimi de suçlu bulmuş, Chp ye yakışmıyodu zaten iyi olmuş.

Yorumu oyla      2      8  
Arda 28 Mart 2022 Pazartesi 17:55

Bundan ne anlıyoruz demeki Arda’nın gücü örgütün gücünden daha fazla

Yorumu oyla      7      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Bakan’dan ‘Çeşme’ çıkışı: Projenin yanında olmak İzmir'e düşmanlıktır!
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yürüttüğü Çeşme Projesi’nin detaylarının ...
Erdoğan, yarın Özbekistan'a gidecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e gidecek. ...
MHP'li Osmanağaoğlu'ndan Soyer'e ağır sözler: Sömürge valisi!
MHP Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu Güzelbahçe ...
 
Bin 500 kişiye rozet takıldı... Sürekli: İzmir'e hizmet getirecek tek partiyiz!
Konak ve Karşıyaka Toplantılarına katılan ve yaptığı konuşmalarda attıkları ...
CHP'li Beko'dan çarpıcı iddia: 6 milyon çocuk işçi var!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, ülkeler açısından kara bir leke, lanetli ...
CHP İl Başkanı, İzmir’deki muhalefetin politikasını yorumladı: İşleri güçleri karalamak, kötülemek ve çamur atmak!
CHP İl Başkanı, İzmir’deki muhalefetin politikasını yorumladı: İşleri ...
 
Zirve sonrası açıklama: Umutlarımız daha büyük!
28 Şubat'ta güçlendirilmiş parlamenter sistem önerisini imzalayan 6 muhalefet ...
Mehmet KARABEL yazdı... ‘O masa devrilmez!’
Mehmet KARABEL yazdı... ‘O masa devrilmez!’
Bakan Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na: Çık açıkla
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ortak bildiri yayınlayan 6 parti liderlerinden ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva