HABERLER>GÜNCEL
2 Nisan 2023 Pazar - 13:42

1 milyon 226 bin öğrenci ve veliye psikososyal destek

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem sonrası olumsuz duyguların etkilerini azaltmak ve psikolojik sağlamlıklarını güçlendirmek amacıyla afet bölgesindeki on ilde rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar tarafından 1 milyon 226 bin 659 kişiye psikososyal destek hizmeti verildiğini açıkladı.

1 milyon 226 bin öğrenci ve veliye psikososyal destek

Millî Eğitim Bakanlığının depremin yaşandığı ilk günden itibaren öğrenci ve velilerin sosyal yaşama hızlı bir şekilde uyumunu sağlamak için yürüttüğü psikososyal destek faaliyetleri devam ediyor.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Depremden hemen sonra afet bölgesindeki on ilimizde rehber öğretmen/psikolojik danışmanlarımız tarafından 782 bin 739 öğrenci ve 443 bin 920 de velimiz olmak üzere toplam 1 milyon 226 bin 659 kişiye psikososyal destek hizmeti sunuldu.

Bakanlığımızca, depremden etkilenen kişilerin temel fiziksel ya da psikolojik ihtiyaçlarının karşılanması, olası travma sonrası stres belirtilerinin olabildiğince azaltılması, kısa ve uzun dönemde daha uyum sağlayıcı bir işlevselliğin ve baş etmenin artırılması amacıyla öğrenci, öğretmen ve velilere psikolojik ilk yardım uygulandı.” bilgisini paylaştı.

1 milyon 25 bin öğrenci ve veli görüşmesi yapıldı
Özer şöyle devam etti: “Ayrıca deprem bölgesinden diğer illere giden Bakanlığımız bünyesindeki kurum ve kuruluşlara yerleştirilen öğrenci ve velilerimizle yaklaşık 1 milyon 25 bin görüşme yapılarak psikolojik ilk yardım hizmeti sunuldu.”

27 Mart tarihinde eğitim öğretimin başladığı ve depremden en çok etkilenen Malatya, Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman illerinde psikososyal destek hizmetleri çalışmalarına devam edildiğini belirten Bakan Özer, “Bu illerde rehberlik ve araştırma merkezlerine bağlı 44 noktada ‘Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Birimi’ oluşturuldu. Bu birimlerin açılmasıyla birlikte Malatya’da 9 bin 8, Kahramanmaraş’ta 9 bin 849, Hatay’da 12 bin 677 ve Adıyaman’da 4 bin 844 öğrenci ve veliye rehberlik ve psikolojik danışma hizmeti sunulmuştur.” dedi.

Özer şunları söyledi: “Söz konusu illerde okulların açılmasıyla birlikte Bakanlığımız tarafından hazırlanan psikososyal eylem planı doğrultusunda deprem psikoeğitim programı sınıf rehber öğretmenleri, kayıp ve yas psikoeğitim programları ise rehber öğretmen/psikolojik danışmanlarımız tarafından öğrencilerimize uygulanmaya başlandı. Öğretmen ve velilere yönelik kayıp ve yas sürecine ilişkin bilgilendirme oturumları da rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar tarafından düzenleniyor.”

Henüz okulların açılmadığı ilçelerde ise psikososyal destek hizmetlerinin rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri birimlerince yürütüldüğüne dikkati çeken Özer, “Bu illerimizde LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrencilerimize yönelik motivasyon, hedef belirleme, sınav kaygısı gibi konularda çalışmalar yapılıyor. Ayrıca rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri birimlerince öğrencilerimizin sosyal duygusal, akademik ve kariyer gelişimleri de yapılan çalışmalarla destekleniyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Hayatı normalleştirmenin büyük oranla eğitimin normalleşmesine bağlı olduğunu vurgulayan Bakan Özer, bu konuda çok hızlı adımlar attıklarını ifade ederek, "Millî Eğitim Bakanlığı olarak hayatı normalleştirme çabamız doğrultusunda afet bölgesindeki öğrenci ve öğretmenlerimizin eğitim öğretime başlamaları nedeniyle kapsamlı psikososyal eğitim destekleri sunduk. Bu desteklerimiz devam edecek." dedi.(TRT HABER)

 
Takla atan taksi direğe çarparak durabildi: 1 ölü
 
İYİ Partili Türkkan’dan İzmir'de 'temayül' çıkışı: Bu kadar demokrasiye biz alışık değildik!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Takla atan taksi direğe çarparak durabildi: 1 ölü
Zonguldak'ta sürücüsünün kontrolünden çıkan taksi önce takla attı, ardından ...
TBMM son mesai haftasına giriyor
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 27'nci dönem 6'ncı yasama yılı ...
İzmir'de çifte vatandaşlar sandık başında!
İzmir'de yaşayan Bulgaristan vatandaşları, ülkedeki erken genel seçimler ...
 
İzmir'den de gözaltılar var... Dolandırıcılara eş zamanlı baskın!
Ankara merkezli Antalya, Batman, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Kocaeli, ...
Uzmanından Schmidt çekici önerisi: Binaya hiçbir zarar vermiyor
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası ...
Kaçakçılığa geçit yok: 63 şüpheli yakalandı
İstanbul'da üç ayda gerçekleştirilen kaçakçılık operasyonlarında 63 şüpheli ...
 
Son 3 ayda 340 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Mehmetçik son 3 ay içinde 340 teröristi ...
Ödemiş'te yangın... Müstakil ev kül oldu!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde tek katlı müstakil ev, çıkan yangında kullanılamaz hale geldi.
Çığlıklara koştular… İzmir’de tacizciyi mahalleli yakaladı!
İzmir’in Konak ilçesinde iddiaya göre bir kadını sözlü ve fiziki tacizde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva