HABERLER>GÜNCEL
2 Nisan 2023 Pazar - 16:44

'Türkiye'nin kimsenin toprağında gözü yok'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Türkiye'nin kimsenin toprağında gözü yok. Kendi toprağında gözü olanların gözünü de bedeli her ne olursa olsun oyacak. Yunanistan ile afet sürecinde buzlar eridi. Biz bölgede barıştan yanayız. Bize bir adım gelene 10 adım gideriz" dedi.

 Türkiye nin kimsenin toprağında gözü yok

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Ünal Üstel ile Gazimağusa'nın Ulukışla köyünü ziyaret etti. Burada köylüler ile sohbet eden Oktay, Türkiye'de yaşanan deprem felaketinin akut döneminin hızlıca atlatılarak yaraların sarılmaya başlandığını söyledi. Oktay, deprem sonrası dünyanın çeşitli ülkelerinin Türkiye'nin yardımına koştuğunu belirterek, "Deprem sırasında bütün dünyanın bizimle birlikte olduğunu gördük. Yıllardır Türkiye'nin uyguladığı insani dış politikanın karşılığını gördük. Yıllardır nerede bir zorluk varsa, nerede bir sıkıntı varsa biz oradayız. Bu, Cumhurbaşkanımızın bizlere koyduğu, hükümet ve devlet politikası olarak belirlediği ilkelerden biriydi. Rengine, ırkına, cinsiyetine, inancına, coğrafyasına bakmadan nerede bir sıkıntı olursa orada olunacak ilkesiydi. Türkiye'deki deprem döneminde de bunun karşılığını gördük" dedi.

'KIBRIS'IN ELEKTRİK SORUNUNU ÇÖZMEK İSTİYORUZ’
Ardından Türkiye ile KKTC arasında imzalanan '2023 Yılı Mali ve İktisadi İşbirliği Protokolü'ne değinen Oktay, "Lefkoşa'ya hastane yapımı ile daha önce Türkiye'den adaya deniz altından boru hattı ile getirilen suyun Mesarya Ovası'ndaki tarım arazilerine ulaştırılması önem taşıyor. Türkiye'den gelen su 3 yıl içinde Mesarya Ovası'ndaki tarım sahalarına tam anlamıyla ulaşacak. Suyun tarımla buluşması ile birlikte tarımsal üretim bazı ürünlerde 6-7 katına çıkacak ve KKTC ekonomisi güçlenecek, işsizlik azalacak. Deniz altından çekilecek kablo ile KKTC'ye elektrik sağlanacak. Buranın elektrik sorununu kesin bir şekilde çözmek istiyoruz. Elektrik konusunda artık kimseye muhtaç olmayacaksınız. Halihazırda buraya gönderdiğimiz 2 jeneratör KKTC'ye elektrik üretiyor" diye konuştu.

Oktay ayrıca, KKTC'nin, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Türk Devletleri Teşkilatı'na (TDT) gözlemci üyeliğinin diplomatik tanınma anlamında devamının geleceğini vurgulayarak, KKTC'nin bu teşkilatlara gözlemci üyeliğini engellemeye çalışanların, gözlemci üyeliklerin gerçekleşmesinin ardından endişeye kapıldıklarını ifade etti.

'BÖLGEDE BARIŞTAN YANAYIZ'
Oktay, yerli ve milli imkanlar ile üretilen savunma sanayi ürünlerinin, özellikle de İHA ve SİHA'ların Yunanistan'da rahatsızlığa sebep olduğunu belirterek, "Türkiye'nin kimsenin toprağında gözü yok. Kendi toprağında gözü olanların gözünü de bedeli her ne olursa olsun oyacak. Yunanistan ile afet sürecinde buzlar eridi. Biz bölgede barıştan yanayız. Bize bir adım gelene 10 adım gideriz. Şimdi bunu yapıyoruz. Dileğimiz bunun böyle gitmesi. Giderse gider. Gitmezse gereği yapılır. Biz haklarımızı kimseye yedirtmeyiz. Hakkımızı kimsenin vermesini beklemeyiz biz alırız. Bunlardan kimsenin şüphesi olmasın" dedi. (DHA)

 

 
Yanık: Otizmli bireyler için 78 faaliyeti hayata geçireceğiz
 
TBMM'de 27'nci dönemin son mesai haftası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yanık: Otizmli bireyler için 78 faaliyeti hayata geçireceğiz
Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Derya Yanık, "Otizmli bireylerin çalışma ...
Ortak cinayeti: Hisse tartışması sonu oldu!
Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde, ortağı Azerbaycan uyruklu Şamil Xalıd'ı ...
20 yaşındaki gencin acı sonu!
Karaman'da Mehmet Elmas (20), apartman inşaat alanında ölü bulundu.
 
Aile katliamının altından 'kripto para' borcu çıktı!
Elazığ'da aile üyesi 5 kişiyi pompalı tüfekle öldürdükten sonra intihar ...
Ailesini katletmişti... Sebebi borç paraymış!
Elazığ'da aile üyesi 5 kişiyi pompalı tüfekle öldürdükten sonra intihar ...
Seyyar satıcıların yer kavgasında kan aktı!
Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde tezgah yeri sebebiyle seyyar satıcılar ...
 
Meteoroloji uyardı: Fırtına geliyor!
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla ve Denizli ...
1 milyon 226 bin öğrenci ve veliye psikososyal destek
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem sonrası olumsuz duyguların etkilerini ...
Takla atan taksi direğe çarparak durabildi: 1 ölü
Zonguldak'ta sürücüsünün kontrolünden çıkan taksi önce takla attı, ardından ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva