HABERLER>POLİTİKA
25 Mayıs 2023 Perşembe - 23:45

'Tarih bizi HDP ile yan yana durmadı diye yazacak'

Ata İttifakı tarafından ortak aday gösterilen Sinan Oğan, TRT Haber canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor.

 Tarih bizi HDP ile yan yana durmadı diye yazacak

Oğan, 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olarak seçimlere katılmış ancak yüzde 5.2 ile adaylar arasında en fazla oyu alan üçüncü aday olmuştu. 28 Mayıs tarihinde gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde Erdoğan'ı destekleme kararıyla eleştirilen Özdağ, TRT Haber canlı yayına katıldı.

Oğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Burada sır olan hiçbir şey yok. Sayın Cumhurbaşkanı ile bizim süreç boyunca dile getirdiğimiz hassasiyetlerimizi paylaştık. Kendisi de bunların neredeyse tamamına yakını konusunda aynı hassasiyetleri paylaştığını ifade etti. Bununla ilgili bir metin üzerinde çalışıldı. O metni bizim yaptığımız açıklamada ifade ettik.

"Pazarlık görüşmesi değil, geleceğe yönelik..."

Asla iddia edildiği gibi bir pazarlık söz konusu olmadı; konusunu açmadık bile. İnsanlar o kadar değişik senaryolar yazıyor ki duyunca bazı arkadaşların hayal gücüne şaşırıyorum. Son derece medeni bir görüşme oldu. Pazarlık görüşmesi değil, geleceğe yönelik, Türkiye'nin daha da güçlendirilmesi, dış baskıların defedilmesi, sürdürülen Mavi Vatan projesinde, çevredeki sıkıntılar görüşüldü.

"Sayın Cumhurbaşkanı'nın da hassasiyeti var"

Seçim boyunca ifade ettiğimiz neredeyse bütün başlıklar konuşuldu ve Sayın Cumhurbaşkanı tarafından da tek bir tanesine bile karşı çıkılmadı. Anayasa'nın ilk 4 maddesi ve 66. madde sizin olduğu kadar benim de kırmızı çizgim dedi Sayın Cumhurbaşkanı. Ali Babacan'ın partisinden 66. maddeye baskı vardı, Türklük kavramını çıkaracağı diye. Sayın Cumhurbaşkanı'nın da hassasiyeti var. Bu Millet İttifakı'na bir mesajımızdı. Kılıçdaroğlu, 'tamam biz bundan sonra teskereye diyeceğiz' diyorsa oturalım yeniden konuşalım.

"Önce çıksın bize teşekkür etsin"

Sayın Kılıçdaroğlu, siz bugün ikinci tura girme hakkını kazandıysanız, Sinan Oğan sayesindedir, Ata İttifakı sayesindedir. Biz seçimlere girmeseydik siz ikinci tura kalamıyordunuz. Bunun siz farkında mısınız? Siz yeterince çalışmamışsınız, ödevinizi yapmamışsınız. 20 yıllık iktidarın karşında parlamentoyu kaybetmişsiniz. Cumhurbaşkanlığını kazanmaya dair en ufak bir umut ortaya sermemişsiniz. İkinci turda da biz 5.2 oranında oy aldığımız için seçim ikinci tura kaldı. Seçimi kazanmaya dair çok ufak da olsa umut varsa bizim sayemizdedir. Hala çıkmışsınız bize birtakım şeyler söylüyorsunuz. Önce çıksın bize teşekkür etsin.

"HDP ile yan yana durup kendimi mi inkar etseydim"

Kılıçdaroğlu ile konuştum ama talebim olmadı. Ben bir prensip ortaya koydum. İlkelerimizi ortaya koyduk. Siz bu seçimi nasıl kazanacaksınız diye sordum, bana verdiği cevap ikna edici gelmedi. Çünkü benim orada kırmızı çizgim HDP idi. Benim HDP ile yan yana gelmem eşyanın tabiatına aykırı. Bir Türk milliyetçisi olarak HDP ile yan yana durup kendimi mi inkar etseydim.

"Diğer tarafa destek verip ülkede kriz mi çıkarsaydık?"

Parlamento ile cumhurbaşkanlığının farklı yerlerde olması ülkeyi krize götürür. Açık ve net. Parlamentoyu alan tarafın cumhurbaşkanlığını alması bu ülkenin geleceği ve istikrarı açısından son derece önemlidir. Ne Kılıçdaroğlu ne Erdoğan benim babamın oğludur. Ülkemde siyasi çıkmazlar istemiyorum, parlamentonun kitlenmesini istemiyorum. Cumhurbaşkanına destek vermekten daha doğal bir şey olamaz. Diğer tarafa destek verip ülkede kriz mi çıkarsaydık?

Dersinize çalışmamışsınız, vatandaşı ikna edememişsiniz"

Çalışsaydınız, parlamentoyu da kazansaydınız. Yapamamışsınız. Hiç ağlamanın bir anlamı yok. Beni linç etmeyin, yeterince çalışmayanı linç edin. 20 yıla rağmen başarı sağlayamamışsınız. Dost acı söyler. Siz dersinize çalışmamışsınız, vatandaşı ikna edememişsiniz. Parlamentoyu alamamışsınız. Bu saatten sonra linçle falan olmayacağını anlamak lazım. Seçimin ikinci tura kalmasının tek sebebi benim. Bana teşekkür etmeniz lazım. Ben Türkiye'de milliyetçi muhafazakar çoğunluğun yanındayım.

"Tarih bizi HDP ile yan yana durmadı diye yazacak"

Tarafsız kalmayı tercih etmedik. İddialı siyasetçiyiz. Balkondan oturup izleyecek halimiz yok. Bu siyasi açıdan hiçbir getirisi yok. Memleket bu gündeyken bizim bir taraf olmamız gerekiyordu. Tarih bizi HDP ile yan yana durmadı diye yazacak.

"Olmayan bir şeyi söylemek ayıptır"

Vecdi Bey yaşına başına bakmadan bana iftira attı. Biz seçimden sonra bir toplantı yaptık. Hepsinin fikrini sorduk. Tüm üyeler kendi fikirlerini ifade ettiler. Vecdet Öz, bana dedi ki sizin alacağınız her kararın altına imza atarım dedi. Bir yayına katılıp dedi ki, 'Sinan Oğan Cumhurbaşkanı ile konuşmadan bana kazanımlarımız olacak' dedi. Yüzü kızarmadan bana böyle bir şey dedi diyor. Olmayan bir şeyi söylemek ayıptır. 

HDP'nin olduğu bir yerde terörle mücadeleyi nasıl yapacaksınız. HDP'nin desteklediği terör örgütüne nasıl bu operasyonu yapacaksınız. 

"Böyle bir şeyin yanında olmam mümkün değildi"

Sen kalkıp nasıl bu projeyi Ermenistan ve İran'ın tarihi rüyasını gerçekleştirecek şekilde yaparsın. Bu mesele son derece önemli. Türk dünyasının birliği benim için önemlidir. Turancı bir devlet siyaseti yürüten biriyim. Turancı bir adam olarak kalkacağım, Ermenistan'ın gönlü hoş olsun diye Azerbaycan'ın tarihi bağlantısını yok sayacağım. Böyle bir şeyin yanında olmam mümkün değildi. 

Gençler, yaptığımız şeylerin hepsi anlamlıdır. Biz yanlış yerde durmayız. Plana sadık kalın. Bu günleri gördüm, ölsem de gam yemem

 
Kahramanmaraş'ta 4 büyüklüğünde deprem
 
Yurt dışı oyları Ankara’ya getirildi!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 26 Mayıs 2023 Cuma 12:53

Dün akşam Kahramanmaraş'ın yerel televizyonu Edessa TV'yi izledim. Hüdapar Batman Milletvekili, Avukat ve Genel Başkan Yardımcısı Serkan Ramanlı. Gazetecilerle çok olumlu bir söyleşisi oldu canlı yayında. Kuduz köpek salyaları saçanlara bu söyleşiyi izlemelerini tavsiye ederim.

Yorumu oyla      3      5  
Vatandaş 26 Mayıs 2023 Cuma 11:40

Bu ülkede çile çekmek istiyorsanız siyasetçi olunuz,geçmişte ülkücü gençlerden CHP gençlik örgütünde olduğumuz dönemlerde şiddet gördük şimdi adamların ipine sarılmış iktidar kapısı aralanıyor,siyâset sahnesinde meddahlar ve bukelemun liderler vardır niçin? Koltuk ve makam savaşları olarak dizi film gibi devam ediyor ama bu pazar sezon finali değil FİNAL olacaktır...

Yorumu oyla      6      3  
26 Mayıs 2023 Cuma 08:48

seni yolda görsem küfür ederim utanmaz arlanmaz.

Yorumu oyla      6      5  
26 Mayıs 2023 Cuma 08:47

yürü be üçkağıtçı. tarih seni dönek diye yazacak. utanmaz adam. siyasi hayatın bitti.

Yorumu oyla      6      4  
TC misafir 26 Mayıs 2023 Cuma 08:01

Tarih sizi kimlerin yanında olduğunu söyleyecek biliyor musunuz? Fetöyü el üstünde tutup istedikleri her şeyi verenlerin, terör örgütü ile oslo görüşmelerini yapanların, yerel seçimlerde terör örgütü yöneticisini devlet kanalına çıkarıp ondan medet umanların, devletin tüm servetini haraç mezat yabancılara satanların, andımızı kaldıranların, kamu kurumlarından TC ibaresini kaldıranların, her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alanların... HDP yasal bir siyasi parti, osloda görüşülen pkk ne peki? Daha yakın zamandaki söylemlerinizin aksini yapmak size yakışıyor mu? Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Makam için vatan satmaya değer mi? Vatan satmaktan kastımı soracak olanlar ilk yazdıklarıma bakabirlirler. Bu zamanı en iyi özetleyen Gençliğe Hitabe'yi tekrar tekrar okumanızı öneririm.

Yorumu oyla      6      4  
26 Mayıs 2023 Cuma 08:00

hüdaparda sıkıntı yok yani...

Yorumu oyla      5      5  
KSK gençleri 26 Mayıs 2023 Cuma 05:16

Evet hüda par ve Gaffar okkanın katilleriyle yazacak

Yorumu oyla      5      5  
Alo 26 Mayıs 2023 Cuma 02:38

Şeriat yanlıları ile kucak kucağa oldun diye yazacak ,bir daha ATATÜRKÜ ağzına alma

Yorumu oyla      5      5  
26 Mayıs 2023 Cuma 01:44

inanılmaz çelişkili açıklamalar yapıyor, söylüyor.

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'CHP'nin oyları arttı AK Parti'nin oyları düştü'
Habertürk'te Serap Belet, Kübra Par ve Kürşad Oğuz'un sorularını yanıtlayan ...
'Vatandaşımız Erdoğan'ı bırakmayız dedi'
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Habertürk'ten Sena Alkan ...
Erdoğan: Biz kanırsak kimse kaybetmeyecek!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor. ...
 
AK Partili Dağ'dan üye katılım töreninde mesaj seli: 28 Mayıs'tan sonra enerjik bir Türkiye!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de geçen hafta Memleket ...
Memleket Partisi iki adayı da desteklemeyecek
Memleket Partisi'nde 28 Mayıs’taki seçimler için Merkez Yürütme Kurulu(MYK) ...
Özdağ: İkinci tur büyük bir fırsat sunuyor!
Habertürk'te Kürşad Oğuz'un sorularını yanıtlayan Zafer Partisi Genel ...
 
Manisa'da Zafer Partisi Alaşehir İlçe Teşkilatı istifa etti
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde Zafer Partisi İlçe Başkanı Süleyman Şah ...
‘Bayraklı’da İYİ Parti oyları Erdoğan’a gitti’ çıkışına CHP’den açıklama: Kılıçdaroğlu’nun oyu partilerden fazla!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın ilçede oy veren İYİ Parti seçmenini ...
Bakan Kasapoğlu'ndan muhalefete yüklendi: Kalp işaretinden masa yumruklamaya!
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, CNN Türk'te önemli açıklamalarda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva