HABERLER>GÜNCEL
30 Ocak 2023 Pazartesi - 13:49

'Raylı sistem yatırımlarının maliyeti 27 milyar dolar'

Ulaşatırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Kağıthane-İstanbul Havalimanı metrosunda yolculuk yaptı. Bakan Karaismiloğlu "Demiryolu yatırımlarında Türkiye'nin genelinde hakikaten çok büyük bir atılım var. Şu anda Türkiye genelindeki raylı sistem yatırımlarımızın toplam maliyeti 27 milyar dolar. İstanbul Havalimanı'nı metroyla buluşturduk. İnşallah ilerleyen yıllarda hızlı trenlerle buluşturacağız" ifadelerini kullandı.  

 Raylı sistem yatırımlarının maliyeti 27 milyar dolar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu sabah saatlerinde Gayrettepe'de bulunan metro çalışmalarını inceledi. Ardından Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattını kullanarak Kağıthane metrosuna aktarma yaptı. Bakan Karaismailoğlu Kağıthane durağından metroya binerek İstanbul Havalimanı'na seyahat etti. Yolculuk esnasında metroda yolcularla sohbet etti. Yolculuğun ardından Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

"İSTANBUL'DA HER YÖNÜYLE HAREKETLİLİK BÜYÜYOR"
Bakanı Karaismailoğlu "Bu hattımızın devamı olan Kağıthane'den Gayrettepe ile arası 3.5 kilometre. Fazla zaman geçirmeden önümüzdeki aylarda burayı da hizmete açarak 35 kilometreyi 37,5 kilometreye çıkartacağız. Tabii bir haftayı geçti, Kağıthane-İstanbul Havalimanı metromuz açıldı. Hakikaten dünyanın en iyi ve en yoğun havalimanına Türkiye'nin en hızlı metrosu ve dünyanın en kaliteli metrosuyla hizmet etmek, bütün vatandaşlarımızın tercih ettiği bir sistem oldu. Burası bağlantıları da bitirdiğimizde toplamda 69 kilometreye çıkacak devasa bir şehir içi metrodan bahsediyoruz. İnşallah yıl sonuna ulaştığımızda burası Gayrettepe'den İstanbul Havalimanı üzerinden Arnavutköy, Başakşehir, Küçükçekmece ve Marmaray olmak üzere toplamda 69 kilometreye uzayacağımız devasa bir şehir için metro hattı olacak. İstanbul'u kurtaracak olan bu şekilde bu büyük altyapı yatırımlarıdır. Bizler Bakanlık olarak İstanbul'un dört tarafını böyle kaliteli, konforlu ulaşım ağlarıyla örmeye devam edeceğiz. İstanbul Havalimanı dünyanın göz bebeği ve dünyanın transit merkezi. Geçen yıl 65 milyon yolcuya hizmet vermiştir. İnşallah bu yıl 70 milyonu da geçeceğiz İstanbul Havalimanı'nda. Aynı şekilde Sabiha Gökçen Havalimanında buna paralel olarak büyüyor. Orası 30 milyon yolcuyu bulmuştu. Önümüzdeki yıl 30 milyonu çok daha geçecek. İkinci pistini bitireceğiz. Yeni terminaller yapacağız. Yani İstanbul'da her yönüyle hareketlilik artıyor, büyüyorö diye konuştu.  

"TÜRKİYE GENELİNDEKİ RAYLI SİSTEM YATIRIMLARIMIZIN TOPLAM MALİYETİ 27 MİLYAR DOLAR"
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "Biz ulaşımda engel tanımıyoruz demiştik. Metro hattımız aynı şekilde. Bütün yüzde 100 erişimi olan bütün hareket kabiliyeti kısıtlı bireylerin rahatlıkla ulaşabileceği, kalıcı yollardan kabartma taşlardan, asansörlerinden, yürüyen merdivenlerinden, ses sistemlerinden, anons sistemlerine kadar bütün vatandaşlarımızın hiçbir yardıma ihtiyaç duymadan kendi kendilerine ulaşım ihtiyaçlarını giderebilecek örnek projelerden bir tanesi. Demiryolu yatırımlarında Türkiye'nin genelinde hakikaten çok büyük bir atılım var. Şu anda Türkiye genelindeki raylı sistem yatırımlarımızın toplam maliyeti 27 milyar dolar. Şehir içi metrolarda olduğu gibi şehirler arasında da şu anda 4 bin 200 kilometre hızlı tren ağımızda hummalı bir çalışma var. Onların da meyvelerimizi önümüzdeki günlerde tamamlayacağız. Hatlarımızı bir bir bitireceğiz. Yine İstanbul Havalimanı'nı metroyla buluşturduk. İnşallah ilerleyen yıllarda hızlı trenlerle buluşturacağız. Yani burası dört başı mamur bir ulaşım kenti oluyor. O yüzden hakikaten bakanlığımız çok büyük bir özveriyle sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu yatırımları bir bir bitirip İstanbulluların ve Türkiye'nin hayatına kazandırıyor. Kazandırmaya da devam ediyor" ifadelerini kullandı.  (DHA)

 
Feci kaza... Otomobil 2 kişiye mezar oldu!
 
Eşini katletti... 'Canan'ı öldürdüm' diye mesaj attı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Skandal! 30 Ocak 2023 Pazartesi 14:48

27 milyardan İzmir'e düşen pay "3 bin TL"

Yorumu oyla      2      3  
yorumullah 30 Ocak 2023 Pazartesi 13:56

bakanların erdoğan'ın biriciği olan istanbul dışında başka bütün şehirleri görmezden gelmesi akıl tutulması gibi

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Feci kaza... Otomobil 2 kişiye mezar oldu!
Karaman'da şarampole devrilen otomobilin sürücüsü Yusuf Işık (24) ile ...
1,5 milyon liralık 'ÖTV muafiyetli araç' vurgunu!
Amasya merkezli 3 ilde, sahte ÖTV muafiyetli araç satış sözleşmesi düzenleyerek ...
Kuraklık açıklaması: Su fakiri ülke olacağız!
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Bakanlıkta düzenlenen 2023-2027 Dönemi ...
 
3 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit ...
İZBAN hattı için yüksek gerilim uyarısı!
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), 3 Şubat'ta yapılacak çalışma ...
Zehir tacirlerine baskın: 46 şüpheli tutuklandı!
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 4 ilçede düzenlediği uyuşturucu operasyonlarında ...
 
Kaçırdıkları köpeği sahibine satmak istediler!
İstanbul'da akıllara durgunluk veren bir olay meydana geldi. Şişli'de ...
Fatih, Amasra-2 kuyusunda sondaja başladı
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Fatih Sondaj Gemisi'nin Amasra-2'de ...
67 bıçak darbesiyle öldürmüştü... Alzheimer kocanın aklı yerinde değilmiş!
İzmir'de eşi Vasfiye Emekdar'ı (59) kendisini aldattığı iddiasıyla defalarca ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva