HABERLER>POLİTİKA
10 Nisan 2022 Pazar - 14:33

'Millet İttifakı'nın adayı belli değil' sözlerine sert tepki: Allah muhalefetin zekisini nasip etsin

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve diğer muhalefet partisi liderlerinin 'Cumhur İttifakı'nın adayı da henüz belli değil' sözlerini değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, "CHP Genel Başkanı Cumhur İttifakı'nın adayı da belli değil diyor. Allah muhalefetin de zekisini nasip etsin. Bu akla, mantığa uyan bir söz değil. Biz ilk günden itibaren adayımızın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu dile getiriyoruz" diye konuştu.

 Millet İttifakı nın adayı belli değil  sözlerine sert tepki: Allah muhalefetin zekisini nasip etsin

EGEDESONSÖZ - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ,  Kanal 7'de Mehmet Acet'in sorularını yanıtladı.

Şu an seçim atmosferinin olup olmadığı yönündeki soruya, seçime 14 ay kaldığını vurgulayarak yanıt veren Hamza Dağ, "Şu anda seçimlere 14 aylık süreç var. Seçim atmosferine girdik demek doğru olmaz. Türkiye 14 ayda hükümetin değiştiği dönemler yaşamış, 2-3 yılda bir seçim yaşamış bir ülke. Biz yeni sistem ile seçimlerin zamanında yapılacağını söylemiştik. 2018'den bu yana kaybettikleri seçimlerde erken seçimleri telaffuz ettiler. Seçim Kanunu'nun getirdiği değişiklik ile erken seçim muhalefet tarafından da artık çok fazla dile getirilmiyor. Biz de her siyasi parti gibi seçimlerin ardından seçim stratejilerini ortaya koyuyoruz. Biz 5 yıl sonranın planlamasını yapmaya gayret ederiz. Muhalefetin adayı noktasında birkaç gündür ilginç gelişmeler oluyor. CHP Genel Başkanı Cumhur İttifakı'nın adayı da belli değil diyor. Allah muhalefetin de zekisini nasip etsin. Bu akla, mantığa uyan bir söz değil. Biz ilk günden itibaren adayımızın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu dile getiriyoruz" ifadelerini kullandı.

TALEPKAR OLANLARIN BİR TAKIM HAMLELER YAPACAĞINI GÖRECEĞİZ
Muhalefetin adayı kim olacak sorusuna da yanıt veren Dağ, "Daha ok isimler dolaşır her halde. Burada 6'lı bir ittifak var. Birde bu ittifakın dışında masada gözükmeyen ancak dolabın içinde olan bir ortak daha var. Bunların içinden bir belirleme söz konusu olacak. Genel Başkanların içinde Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen Kemal Kılıçdaroğlu ismi telaffuz ediliyor. Akşener Başbakan olacağım dedi. Bir taraftan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın bu mevkie talepkar olduğu ve konsantrasyonunu Büyükşehir'e koymadığı ortaya çıkıyor. Seçim dönemi başlamadan adaylarını açıklamayacaklarını söylediler. Benim anladığım son ana kadar isim telaffuz etmeden süreci idare etmeye çalıştıkları ancak bu süreçte talepkar olanların bir takım hamleler yapacağını göreceğiz" dedi.

O MASADAN İSİM ÇIKMAZ
6'lı ittifaktan ortak aday çıkmayacağını düşündüğünü dile getiren Dağ, "Ben o masadan bir isim çıkacağına inanmıyorum. Öyle bir ihtimal yok. Davutoğlu ve Babacan'ı tanıyoruz. Diğerlerini tanıdığımızı iddia edemem. O masadan isim çıkmaz. 2018'de nasıl bir mutabakat olmadıysa buradaki süreç sonunda da isim çıkacağını düşünmüyorum. Birileri bunları bir araya getirmeye çalışır ve ortak adayı dikte ederse ancak o zaman sonuç çıkar" diye konuştu.

BİZ ÖNÜMÜZE DAHA NET VE AÇIK BİR ŞEKİLDE BAKIYORUZ
Ekonomik süreç içinde AK Parti'nin kötü bir yönetimi olup olmadığının da sorulmasını değerlendiren Dağ, "Siyaset realiteye göre yapılır. Akılcı olmak zorundasınız.  Genelde iktidarda olanlar muhalefetteyken farklı bakıyorlar… Muhalefet çok rahat şeyler söyler. Yaklaşık 2 senedir pandemi ile karşı karşıyayız. Geçen sene bu aylarda sokağa çıkma yasağı vardı. Önümüzü görmek konusunda hepimizde soru işaretleri vardı. Yöneticiler noktasında meşakkatli bir süreç.Bir yandan ekonomi duruyor bir yandan vatandaşların ihtiyaçları oluyor. Belirsizliği yönetmek çok zor bir iştir. Krizlere alıştık biz. Biz belirsizliği geride bıraktık. İkincisi kuraklık en büyük belirsizlikti. Biz önümüze daha net ve açık bir şekilde bakıyoruz" dedi.

BİRİNCİ PARTİ DEĞİŞMİŞ DEĞİL
Yapılan anket çalışmaları olup olmadığı ve durumu nasıl gördüğü konusundaki soruya da yanıt veren Dağ, "Bu işlerde gidişata, sürece, realiteye bakılır. Anketler konusunda benim Arge Başkanlığı konusunda da dediğim bir şey vardı. Anketler partilerin kendi içindeki stratejilerini ortaya koymak için yapışır. Anketler kamuoyuna paylaşılırsa o operasyona dönüşür. Ben 4 yıl Arge Başkanlığı yaptım. Anket yapanların tamamını bilir ve takip ederim. O dönemde hiç görmediğim firmalar anket yayınlamaya başladılar. Bunların hepsi operasyon. Biz meşakkatli zorlu dönemde vatandaşın bizi izlemeye aldığın görüyoruz. en zor koşulda bile bize oy verecek bir kitle var biliyoruz. Ancak bir yandan da iktidarı izlemeye aldım diyerek kararsız olarak nitelendirilen seçmen var. Bunlar muhalefete geçmiş değil.  Bir iktidarı puanlamak için belki de 10 başlık vardır. PR yapmak için açıklayan anket firmalarında dahil muhalefet partilerinin yükselmesi gibi bir durum ortaya koyamıyorlar. Birinci parti değişmiş değil" ifadelerini kullandı.

 
Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümü kutlandı
 
Bergama'da zararlı böceklere dijital takip
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Oğulcan 11 Nisan 2022 Pazartesi 08:17

Ne var bunda? Sizde zaten yemediği için hiç bir aklı selim aday olamıyor. Yancınız Bahçeli dahil. Karşınıza çıkacak aday sizi silip süpürecek. Sizin buna odaklanacağınız yerde hala nefret ve aşağılama siyaseti yapıyorsunuz. Diğer siyasilere de, diğer insanlara da tepeden bakmayı bırakın artık. Sonucu sandıkta kötü olacak sizin için

Yorumu oyla      5      3  
süleyman 11 Nisan 2022 Pazartesi 07:19

Sen ve senin gibilerin fikri olmaz.Siz söyleneni yaparsınız.

Yorumu oyla      4      3  
Bülent Işık 10 Nisan 2022 Pazar 17:11

Iyi ki Galatasaray hukuk mezunu değil.

Yorumu oyla      4      3  
Fıkralarla Türkiye 10 Nisan 2022 Pazar 16:45

Sürekli "kandırıldık" diyenler, zeki muhalefet istiyormuş.

Yorumu oyla      4      3  
yazık 10 Nisan 2022 Pazar 16:16

artık bi gidin başımızdan özellıkle izmire yaptıgınız ayrımcılık ve kötuluklerın hesabı sorulur.. izmire 1 metre metro yapmayan siz utanmadan trafıkten şikayet edebiliyosunuz..

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP seçim kanununu AYM'ye taşıyor
Cumhuriyet Halk Partisi, Seçim Kanunu'nun 3 maddesinin iptali için yarın ...
Kuyumcular Odası Başkanı anlattı: Ayarı düşürülmüş altına dikkat!
İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş Buyrukçu, altında dönen ...
Spor yasası teklifi Meclis'te görüşülecek
Spor kulüplerine ilişkin yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'na geliyor. Düzenlemeye ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan 'Atatürk'ü Anlamak' dersi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Bülent Ecevit Parti Okulu'nda ...
AK Parti Genel Merkezi'nden İzmir'e iki ödül birden!
AK Parti İzmir Gençlik Kolları, Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından ...
Pazarcıların Başkanı isyan etti: Yoksulluk yok diyen pazar gelsin!
İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, meyve ve sebzelerdeki artan ...
 
Ali Babacan’dan aday açıklaması
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Seçim dönemine girinceye kadar ...
AK Parti İzmir'de ramazan mesaisi
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Ege Üniversitesi öğrencilerinin ...
Soyer'in o sözlerine AK Parti'den tepki: Mağdur edebiyatı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Bergama Millet Bahçesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva