HABERLER>GÜNCEL
4 Ocak 2022 Salı - 20:08

'Kasada para yok' iddiasına sendikadan açıklama!

Belediye İş Sendikası İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ömer Bolsoy'un işçilere yaptığı ve 'kasada para yok' ifadelerinin yer aldığı konuşmaya ilişkin video İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal tarafından paylaşıldı. Videonun sosyal medyada yayılmasının ardından Sendika Başkanı Bolsoy tarafından yapılan açıklamada, "Emeğe bakış açısıyla örnek olmuş belediye başkanımıza, sanki bizlerin bir problemi varmış gibi algı yaratanlar hayal kırıklığı yaşayacaklar" dedi.

 Kasada para yok  iddiasına sendikadan açıklama!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Belediye İş Sendikası İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ömer Bolsoy'un işçilere hitaben 'kasada para yok' ifadelerinin yer aldığı konuşmaya ilişkin videoyu sosyal medyada paylaşmasının ardından Sendika Başkanı Bolsoy bir açıklama yaptı. Bolsoy açıklamasında, "Tüm işçilerin sevgisini kazanan Tunç Soyer başkanımıza büyük haksızlık yapmış oldular" dedi.

Belediye İş Sendikası İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ömer Bolsoy'un çalışanlara hitaben yaptığı konuşmada, maaşların gecikme nedenini açıklarken yetkililerin kendisine 'Kasada para yok' dediklerini ifade ettiği videoda, “İZELMAN da aynı eylemi yaptı. İZENERJİ ve İZELMAN’da bu konuyla ilgili sıkıntı yaşıyor. Hemen hemen çoğu şirkette var. Ama nasipse ayın 28-30’unda para gelecek gibi. Bizim konuştuğumuz, söylenen bu. Biz ondan önce yaptırmaya çalıştık. Ama tutturdular ‘kasada para yok’. Maddi olarak belediye gerçekten sıkıntılı durumda. O nedenle ikramiyeler ay sonunda” ifadelerini kullandığı görüldü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal da bu videoyu sosyal medya hesabından paylaşarak, "Belediye İş Sendikası Şube Başkanı işçilere anlatıyor. CHPli İzmir BB, çalışanlarına ücretlerini veremiyor. 20 milyar TL bütçeli kasada para kalmadı. Şehrimize hizmet edemediğiniz gibi işçilere paralarını bile ödeyemiyorsunuz. İzmir'i CHP'nin bu zulmünden kurtaracağız" dedi.

SENDİKADAN AÇIKLAMA: PROBLEM VARMIŞ GİBİ ALGI YARATANLAR HAYAL KIRIKLIĞI YAŞAYACAK!
Belediye İş Sendikası İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ömer Bolsoy, videonun sosyal medyada yayınlanmasının ardından bir açıklama yaptı. Hızal'ın videoyu, Büyükşehir Belediyesi ile işçiler arasında bir problem varmış gibi çıkarlarına ve yalanlarına alet ettiğini söyleyen Bolsoy, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizde aylardır mevcut iktidar tarafından ekonomik  bir buhran içine sürüklenirken kendi yönetememe beceriksizliği ile sağa sola saldıran anlayış nasıl ülke yönetiminde sanal düşmanlar yaratıp yalan yanlış bilgilendirme manipülasyonlar yapıyorsa, İzmir büyükşehir belediyesi meclisi akp grup başkan vekili ve trolleri aynı anlayış ile şahsım üzerinden de kendi aile içi sohbetimizi alarak sanki Büyükşehir Belediyesi ile işçiler arasında bir problem varmış gibi çıkarlarına ve yalanlarına alet etmişlerdir.

Çabalarınız boşuna bir bardak suda fırtına koparanlar şunu bilsinler ki İzmir'de bu politikanız tutmayacaktır. Tüm ülke özellikle işçi sınıfı biliyor ki iliklerimize kadar hissettiğimiz yoksulluk ve açlığın tek sorumlusu AKP iktidarıdır. Belediyelerin tüm gelirleri kesilmişiken sürekli demokrasinin kılıcını belediyenin üzerine sallandıranlar kaybettikleri belediyeleri yalanlarla zan altında bırakmaya çalışıp müfettiş yollayanlar bugün sanki İzmir'de tek sorun işlerin geç yatan ikramiyeleriymiş gibi simsarlık yapıyorlar.

Bizler yıllardır İzmir Büyükşehir Belediyesinde çalışan işçiler olarak evinize ekmek götürdüğümüz kurumun AKP iktidarından kaynaklı yaşadığı sıkıntıları görmeyecek kadar kör değiliz. Halka soğan ekmeği tavsiye edenler, porsiyonları küçültün diyenlerin, bizlerin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile oluşturduğumuz aile anlayışını anlayamazlar. Hele hele böyle yaparak göreve geldikten sonra gerek kişiliği, gerek insanlığı, gerekse insana bakış açısıyla da tüm işçilerin sevgisini kazanan Tunç Soyer başkanımıza büyük haksızlık yapmış oldular.

Bizler sendikacıyız, haksızlık kime yapıldıysa karşısında olduk, olacağız da Türkiye'de işçi sınıfı açısından örnek sözleşmelere imza atmış, emeğe bakış açısıyla örnek olmuş belediye başkanımıza, sanki bizlerin bir problemi varmış gibi algı yaratanlar hayal kırıklığı yaşayacaklar. 

Tunç başkanımızın mecliste ve meydanlarda söylediği gibi "KURTULUŞ YOK TEK BAŞINA YA HEP BERABER YA HİÇ BİRİMİZ"

 
Son 24 saatte 137 can kaybı, 54 bin 724 yeni vaka
 
Karabağlar’da çiftçilere bedava elektrik tartışması
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİR YERLİSİ 5 Ocak 2022 Çarşamba 09:30

Sendika mücadele eder hak arar insanca yaşamak için gerekirse sokakta yatar ama Belediye kasası derken?????

Yorumu oyla      4      3  
5 Ocak 2022 Çarşamba 08:28

ÖZgür Hızal'a birisi hatırlatsın. Kasada para olmamasının nedeni, hazinenin ödemesi gereken parayı büyükşehir'e vermemesinden kaynaklıdır. Bu yüzden de yatırımlar öz kaynakla yapılmaktadır. Yani sizin partinizin yüzünüzden olan bir olumsuzluğu, sanki Tunç Soyer'in suçuymuş gibi lanse etmeniz ve bu zulümden kurtaracağız demeniz seçimde size oldukça eksi puan olarak dönecektir. Bunu sakın unutmayın...

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çaldığı motosikletle hayatını kaybetmişti... 66 suç kaydı çıktı!
İzmir'in Buca ilçesindeki bir işletmeye ait motosikleti çalıp kendisine ...
94 yaşındaki dede torununu öldürdü!
İzmir'in Bayındır ilçesinde 94 yaşındaki kişi, torununu pompalı tüfekle vurarak öldürdü.
Tartıştığı kişiyi öldürdü... Sorguda çift cinayet çıktı!
Eskişehir'de yılbaşı gecesi Göktuğ Tamer Kutlusak’ı (36) bıçaklayıp öldürdüğü ...
 
Nasa ilk kez 'Mars Planı'nı açıkladı
NASA'nın geçen hafta emekli olan baş bilim insanı James Green, Mars'ı ...
Asiye'nin ilk isteği hamburger ve oyuncak oldu
Gaziantep'te pitbull saldırısında ağır yaralanan ve doku nakli yapılan ...
Veliler okulu basmıştı... Müfettiş görevlendirildi!
İzmir'de, bir ortaokuldaki kantin işletmecisinin 4 öğrenciyi taciz ettiği ...
 
72'lik kopyacı: Sınavda düzenekle yakalandı
Ankara'da ehliyet sınavına giren 72 yaşındaki Hayrettin A., kopya çekmek ...
Yargıtaydan 'emniyet şeridi ihlali' kararı
Yargıtay, aracındaki arıza nedeniyle emniyet şeridinde 1,5 dakika bekleyen ...
Çöp evde ölen köpekleri saksılara saklamış
Ankara'da hayvanseverler Tuğba Zümbül ve Kübra Çıkma'nın ziyaret ettiği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva