HABERLER>GÜNCEL
7 Ağustos 2016 Pazar - 10:44

'Kardeşim kimseye ateş etmedi'

Darbe girişimi gecesi Boğaziçi Köprüsü üzerinde öldürülen Hava Harp Okulu öğrencisi Murat Tekin’in ablası, genç Harbiyelinin ‘Tatbikat’ denilerek buraya götürüldüğünü söyleyip isyan etti: Kardeşim kimseyi öldürmedi. Arkadaşına yardıma giderken öldürüldü!

 Kardeşim kimseye ateş etmedi

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre 15 Temmuz darbe girişimi sonrası İstanbul Boğaziçi Köprüsü’nde öldürülen Hava Harp Okulu öğrencisi Murat Tekin’in (21) cesedi, 12 gün sonra ailesi tarafından bulunarak, sessiz sedasız şekilde toprağa verildi.

Tekin’in ablası Mehtap Tekin’in verdiği bilgiye göre, İstanbul Yeşilköy’deki Hava Harp Okulu 2. sınıfta okuyan Murat Tekin, 15 Temmuz günü, eğitim için Yalova’ya götürüldü. Ancak daha sonra Tekin’in de içinde bulunduğu askeri öğrenciler “Tatbikat var” denilerek, otobüsle Boğaziçi Köprüsü’ne doğru yola çıkarıldı. Otobüs köprüye yanaşırken; etrafı vatandaşlarca çevrildi. Askeri öğrencileri polisler kurtarıp bölgeden uzaklaştırırken; Tekin ve iki arkadaşı kalabalığın içinde kaldı.

DARBE, BIÇAK, BOĞMA
O akşama ait kamera görüntülerinde, Murat Tekin’in, öldürülmeden hemen önce kalabalık içinde şaşkın halde etrafına bakındığı görülüyor. Tekin’in hemen sonra yardım için bir arkadaşına doğru yürüdüğü düşünülüyor.

Ve genç harbiyelinin burada öldürüldüğü tahmin ediliyor. Otopsi tutanağında ölüm nedeni, ‘vücutta yaygın darp, kesici delici alet yaraları ile boyun baskısı ve ağız burun kapanmasına bağlı boğulma’ gösteriliyor. İzmir’de yaşayan Tekin Ailesi, 15 Temmuz sonrası çocuklarından 12 gün haber alamadı. Yalova’da kampta olduğunu sanan aile, ardından cezaevine konmuş olabileceğini düşündü. Fakat hiçbir listede adı bulunmadığı için morgları gezerek, isimsiz cesetleri taradı. Nihayet, 27 Temmuz’da oğullarının tanınmaz haldeki cesedini morgda bularak, İzmir’e götürdü. Tekin’in cenazesi, İzmir’de selasız şekilde toprağa verildi.

TEK UÇUŞA SEÇİLDİM
Abla Mehtap Tekin, kardeşinin kandırılarak köprüye götürüldüğünü, kimseye ateş açmadığını ve hain olmadığını belirtti. Kardeşinin ölümüne yol açanlardan şikayetçi olduğunu ifade eden Tekin, şöyle devam etti: “En son 12 Temmuz’da görüşmüştük. Bana ‘Abla çok mutluyum, tek başıma uçuşa seçildim’ diye yazmıştı. Pilot olacağına seviniyordu. Olaylar olunca kendisine ulaşamadık. Biz Yalova’da kampta olduğunu sanıyorduk. ‘Halk ayaklandı, canlı bomba var’ denilerek, götürülmüş. Çocuklar otobüste uyuyormuş. Halk otobüsün camını kırınca uyanmışlar. Biri ‘Çocuklar inin, size birşey olmasın’ diye bağırıyor. Duyumlarımıza göre çevik kuvvet ekipleri geliyor. Öğrencileri kurtarıp götürüyor. Kardeşim ve iki arkadaşı kalıyor. Murat, bir arkadaşının linç edildiğini gönüyor. Kardeşim şaşkın halde bakınıyor. Sonra da arkadaşına doğru gidiyor ve orada öldürülüyor.”

 
85. İEF piyango biletlerinde!
 
''Türkiye'yi işgale hazır hale getirmek istediler''
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demokrasinin 'Yenikapı'sı: Liderler ve milyonlar tarih yazdı!
İstanbul'daki Yenikapı Miting Alanı tarihi bir güne ev sahipliği yaptı. ...
Siirt'ten acı haber: 1 asker şehit
Siirt'in Eruh ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda çıkan çatışmada ...
Erdoğan: Devleti sıfırdan kuracağız!
Ordudaki temizliğin 30 Ağustos'a kadar tamamlanacağını ifade eden Cumhurbaşkanı ...
 
İzmir'deki 'demokrasi nöbeti'ne Akartürk desteği
FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren İzmirliler, Konak Meydanı'ndaki ...
Atalay Demirci örgüt ile irtibatını anlattı!
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi soruşturması kapsamında ...
‘Partigöç ve abiler ‘Bu hafta kritik hafta’ dedi’
Genelkurmay Emniyet Subayı İstihbarat Yarbay Gökhan Eski, Genelkurmay ...
 
Cemaat abisi: Gördüm, ezberledim, yanıtladım!
Erzurum’daki cemaat evi sorumlusu, 2010’da KPSS sorularının sınavdan birkaç ...
İzmir'deki 'Emniyet' soruşturmasında 50 tutuklama!
İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma ...
Son 'sessiz çığlık' atıldı!
Balyoz, Ergenekon ve Askeri Casusluk davaları kapsamında tutuklanarak ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva