HABERLER>GÜNCEL
7 Ağustos 2016 Pazar - 09:50

Demokrasinin 'Yenikapı'sı: Liderler ve milyonlar tarih yazdı!

İstanbul'daki Yenikapı Miting Alanı tarihi bir güne ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetiyle alanda buluşan liderler ve alanı dolduran milyonlar tarihi bir birlik ve beraberlik gününe imza attı.

Demokrasinin  Yenikapı sı: Liderler ve milyonlar tarih yazdı!

Türkiye İstanbul’daki Yenikapı Miting Alanı’nda gerçekleşen buluşmayla tarihi bir gün yaşadı. 

Cumhurbaşkanlığı himayesinde İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi Yenikapı'da yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin birlikte katıldığı ilk miting olma özelliğine sahip Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" için İstanbul'da büyük bir şölen havası vardı. 

- FOTO GALERİ: YENİKAPI'DA TARİHİ GÜN!... 

- TARİHİ MİTİNG DÜNYA AJANSLARINDA FLAŞ HABER... 

- TARİHİ MİTİNGE KAÇ KİŞİ KATILDI?... 




Milyonlarca vatandaşın bayraklarıyla akın ettiği alanda miting saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı. Şehitler için Kuran okunurken, Kuran tilavetinin ardından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kürsüye çıktı.  Görmez, şehitler için dua etti. Ardından Darbe gecesi Boğaziçi köprüsünde darbecilerin kurşunlarıyla gazi olan bir vatandaş sahnede yaşananları anlattı, duygu yüklü anlar yaşandı. 

Liderlerden kürsüye ilk çıkan isim MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Alandan büyük alkış alan Bahçeli, ''15 Temmuz yeni bir istila denemesiydi. Haçlı emellerinin taşıyıcılığını yapan FETÖ, Türkiye'nin kalbine nişan aldı'' dedi.

- BAHÇELİ’NİN KONUŞMASININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ… 

Bahçeli’nin ardından kürsüye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da birlik ve beraberlik mesajları verirken Taksim ve Gündoğdu meydanlarına oylattığı 12 maddeyi okudu ve sözlerini Nazım’ın dizeleriyle bitirdi. 

- KILIÇDAROĞLU’NUN KONUŞMASININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ…

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Yenikapı'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde konuştu ve "Asil milletimizin canı pahasına, demokrasinin devamı için gösterdiği fedakarlık her türlü takdirin üzerindedir. Bundan dolayı sizlerin şahsında asil milletimize şükranlarımı sunuyorum" dedi.

- AKAR’IN KONUŞMASININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ… 

Başbakan Yıldırım, Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde halka seslendi. Yıldırım, "Siyasette meydana gelen bu birlikteliği bozmayacağız. Uzlaşmayı, işbirliğini daha da güçlendireceğiz" mesajı verdi. Başbakan, FETÖ liderinin Türkiye'ye gelip hesap vereceğini söyledi.

- BAŞBAKAN YILDIRIM'IN KONUŞMASININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN!

İstanbul Yenikapı'da gerçekleşen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde konuşan Meclis Başkanı Kahraman, "Meczuplar, milletin kalbini Meclis'i bombaladı. Meclis, ikinci kez gazilik payesini hak etti" dedi.

MECLİS BAŞKANI'NIN KONUŞMASININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...



ERDOĞAN'DAN TARİHİ SÖZLER: GAZİ'DEN 96 YIL SONRA... 
Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde kürsüye son çıkan isim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Erdoğan, "Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal, 1920 yılında İstanbul ve İzmir başta olmak üzere ülkenin büyük bölümünün işgal altında olduğu kara günlerde şunu söylüyordu; 'Milletimiz çok büyüktür, hiç korkmayalım. O, esaret ve zillet kabul etmez. Fakat onu bir araya toplamak ve kendisine 'Ey millet, sen esaret ve zillet kabul eder misin?' diye sormak lazımdır. Ben milletimin vereceği cevabı biliyorum...' Şimdi burada bir kez daha soruyorum. Gazi'den 96 yıl sonra Yenikapı Meydanı'ndan aynı soruyu sizlere soruyorum. Ey millet, sen esaret ve zillet kabul eder misin? Mesele bu. Bu millete kimse bu esareti asla getiremeyecektir" dedi. 

ERDOĞAN'IN TARİHİ KONUŞMASI İÇİN TIKLAYINIZ... 



ALANDA NELER YAŞANDI?  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül miting alanına yerlerini aldı. 
Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen mitinge eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile Diyanet İşleri Bakanı Mehmet Görmez de katıldı.

YENİKAPI’DA LİDERLER MASASI!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kahraman, Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli tarihi miting öncesi çok özel bir buluşmaya da imza attı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, program öncesinde Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Kahraman ve MHP Genel Başkanı Bahçeli ile bir süre sohbet etti.

ÜNLÜLER YENİKAPI'DA
Yenikapı'daki meydan hınça hınç dolu. Vatandaşlar kara ve deniz yoluyla miting alanına geldi.  500 ünlü ismin yer aldığı tekne de Kuruçeşme'den yola çıkarak, Yenikapı meydanına ulaştı.   

- FOTO GALERİ: ÜNLÜLER YENİKAPI’YA AKIN ETTİ… 

- İSTANBUL SULARINDA İNANILMAZ GÖRÜNTÜ… 

YRD İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Karadeniz'in sorumluluğundaki organizasyona 5 milyona yakın vatandaş katıldı. 

Karayoluyla gelen vatandaşlar için Kazlıçeşme Miting Alanı, 7 bin otobüsün park edebileceği şekilde organize edildi. Vatandaşlar Kazlıçeşme'den yürüyerek, deniz yoluyla ya da Marmaray ile Yenikapı durağında inip, miting alanına ulaştı.  



Yürüyüşü tercih eden vatandaşlar için sahil yolu boyunca belirli mesafelerde su ve ikram istasyonları bulunduruldu. 

Deniz yolu için 204 tekne kiralandı. Bu tekneler İstanbul'un 12 değişik noktasından seferler gerçekleştirdi. Ayrıca 50 tekne de Eyüp, Üsküdar, Beşiktaş ve Kadıköy gibi noktalardan ring yaptı.

Vatandaşlar, kurulan 165 metal dedektörlü arama kapısından geçtikten sonra şapka ve bayraklarını alarak miting alanına girdi.  

Sahnenin sağında ve solunda üçer bin kişilik podyum kuruldu. Protokolün büyük bölümü, şehit aileleri ve gaziler için ayrıldı.

MİTİNG ALANINDA 60 METRELİK SAHNE 
Kadın katılımcılar, engelliler ve yaşlılar için de plastik sandalye bölümü hazırlandı.

Miting alanına 60 metrelik sahne kuruldu. Sesin tüm miting alanından duyulması için de 35 kulede toplam 1
milyon Watt'lık ses sistemi kuruldu. 

Vatandaşlar, miting alanına gelişlerinde günün anlamına uygun şarkılarla karşılandı. 

Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği ve Türk Silahlı Kuvvetleri Tarihi Osmanlı Bölüğü bir gösteri sunacak. Mehteran takımı, demokrasi şehitlerinin sayısına atıfla 240 kişiden oluşacak.



5 MİLYON ŞİŞE SU, 2,5 MİLYON BAYRAK
Demokrasi şehitlerinin fotoğrafları ve isimlerinin ekrana yansıtılacağı bir film gösterimi yapıldı. Film, İngilizce altyazılı olarak sunuldu. Ayrıca şiirler okundu.
Mitinge gelen vatandaşlara 5 milyon şişe su, 1,5 milyon şapka, 2,5 milyon adet bayrak dağıtıldı. 

15 BİN POLİS GÖREV YAPTI
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 15 bin polis memuru, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteğiyle "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde görev yaptı. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, miting alanı ve çevresinde, denizden sahil güvenlik ve deniz polisi tarafından botlarla miting süresince havadan ise 2 helikopterin gerekli tedbiri aldı.

 
ABD'nin gizli belgelerinde Gülen: Yakın takip!
 
85. İEF piyango biletlerinde!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Siirt'ten acı haber: 1 asker şehit
Siirt'in Eruh ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda çıkan çatışmada ...
Erdoğan: Devleti sıfırdan kuracağız!
Ordudaki temizliğin 30 Ağustos'a kadar tamamlanacağını ifade eden Cumhurbaşkanı ...
İzmir'deki 'demokrasi nöbeti'ne Akartürk desteği
FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren İzmirliler, Konak Meydanı'ndaki ...
 
Atalay Demirci örgüt ile irtibatını anlattı!
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi soruşturması kapsamında ...
‘Partigöç ve abiler ‘Bu hafta kritik hafta’ dedi’
Genelkurmay Emniyet Subayı İstihbarat Yarbay Gökhan Eski, Genelkurmay ...
Cemaat abisi: Gördüm, ezberledim, yanıtladım!
Erzurum’daki cemaat evi sorumlusu, 2010’da KPSS sorularının sınavdan birkaç ...
 
İzmir'deki 'Emniyet' soruşturmasında 50 tutuklama!
İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma ...
Son 'sessiz çığlık' atıldı!
Balyoz, Ergenekon ve Askeri Casusluk davaları kapsamında tutuklanarak ...
Flaş! Beşiktaş Belediye Başkanı'na yurt dışı yasağı!
FETÖ darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Beşiktaş Belediye ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva