HABERLER>GÜNCEL
20 Eylül 2021 Pazartesi - 11:34

'IŞİD'in kadısını eşinin ifadesi tutuklattı'

Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV’de yayımlanan bugünkü yazısında IŞİD tarafından yakılarak öldürülen askerler Fethi Şahin ve Sefter Taş için 'fetva' verdiği iddia edilen Suriyeli Jamal Abdulrahman Alwi’nin tutuklandığını yazdı. Önceki yazısında Alwi’nin tutuksuz yargılanarak serbest bırakıldıüını ve Gaziantep’te esnaf olduğunu yazan Saymaz, Alwi’yi eşinin ifadesinin tutuklattığını söyledi.

 IŞİD in kadısını eşinin ifadesi tutuklattı

“Alwi, zaten Gaziantep 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde örgüt yöneticiliği suçlamasından yargılanıyor. Dokuz ay tutuklu kaldıktan sonra 3 Mart 2021'de serbest bırakıldı. Fakat iki Türk askerinin infazına ilişkin soruşturma Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmişti. Yazım üzerine Kilis'teki dosya Gaziantep'e iade edildi” diyen Saymaz, bugünkü yazısında davaya ilişkin şu gelişmeleri aktardı:

“Böylelikle Alwi'ye soruşturma başlatıldı. Bu çerçevede iki suçlama yöneltildi. Biri, kasten öldürme... Diğeri de devletin bütünlüğünü bozmak. İki suç da ağırlaştırılmış müebbet hapsi gerektiriyor. Gaziantep Emniyeti Terörle Mücadele Şubesinde ifadesi alınan Alwi, ‘Ben Suriye'de kadı değildim. İmamdım. Kod ismim 'El Haccac'dır’ dedi. Alwi, IŞİD üyesi olmadığını ve iki Türk askerinin infaz kararını vermediğini ileri sürdü. Alwi'nin eşi olan Nedya Wardi'nin tanık ifadeleri soruldu. Eşinin ifadesi şu şekilde:

‘2012'de eşime Azez'de kadılık görevi verildi. Görevi beş-altı ay yaptı. Eşim kadılığı yerine getirirken çok kişinin davasına baktı.’

Alwi ise eşini yalanlayarak, ‘Suriye'de sabah evden çıkar, geç vakitte dönerdim. Eşim ne iş yaptığımı bilmezdi’ dedi. Oysa Alwi, 17 Haziran 2020'de yakalanınca jandarmada, Kafergan'da kadılık görevini üstlendiğini, hırsızlık, zina ve arazi anlaşmazlıklarına baktığını söylemişti. Bir yıl sonra kendisini çürüttü! Bu kez ‘Kadılık yapmadım ve kimseyi yargılamadım’ şeklinde konuştu. Gaziantep 4. Sulh Ceza Hakimliği, Alwi'ye eşinin tanıklığını sordu. Alwi, ‘Eşimin okuma yazması yoktur. Kadı ile imam arasındaki farkı bilmemektedir. Bu yüzden yanlış beyanda bulunduğunu düşünüyorum’ dedi.

Hakimlik, Alwi'nin geçen yılki ifadesini okudu. Alwi, çaresiz kaldı. Kadılık yaptığını kabul etti. Şöyle konuştu: ‘Hırsızlık, zina ve arazi anlaşmazlığı gibi basit konularda kadılık yaptım. Dört çeşit kadılık vardır. Ben basit suçlara bakan şer-i kadıydım.’ Bu arada, Alwi'nin ellerinde uzun namlulu silahlar olan bir grubun ortasında masada otururken çekilmiş fotoğrafı bulundu. Alwi, ‘Sakallı kişi benim. 2012 yılında kurduğum ve siyasi sorumluluğunu yaptığım Yavuz Sultan Selim Ketibesi'ne ait fotoğraftır. Rejime ve örgütlere karşı savaşmak için kurmuştum’ dedi. Alwi'ye, askeri eğitim almadığı halde nasıl askeri birlik kurduğu soruldu. Alwi, ‘Ben siyasetçiyim. Birliği kurunca böyle giyindim’ diye yanıt verdi.

Alwi, iki suçtan da tutuklandı. Kararda, tanıklar ve eşinin ifadesinde göre Alwi'nin IŞİD'de kadılık görevi yaparken, iki Türk askerinin emrini verdiği ya da onayladığı belirtildi. Somut şüphenin varlığı, kanunda öngörülen ceza miktarı, kaçma ve saklanma girişiminde bulunabileceği hususunda kuvvetli şüphenin olması ve adli kontrol kararı yetersiz kalacağı gerekçesiyle tutuklanmasına karar verildi.”

 
'Kasım ayında müsilaj tekrarlayabilir'
 
Karşıyaka puana sevinemedi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Kasım ayında müsilaj tekrarlayabilir'
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. ...
Akıl almaz olay mahkeme başvurusunda çıktı... Hastanede iğne vuruldu, sakat kaldı!
Anayasa Mahkemesi Torbalı Devlet Hastanesi’nde antibiyotik iğne vurulduktan ...
İzmir'de koca şiddeti... Yemek kötü dayağı!
İzmir'in Aliağa ilçesinde Tekin Yaşmin (27), çocuklarının gözü önünde ...
 
5 yıllık bölümü 10 yılda bitirince...
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) öğrencisi Candost Yıldırım, bölümünü ...
İzmir'de ikinci bahar: Sıcaklıklarda 6 derece birden düşüş!
İzmir’de hafta sonu görülen bunaltıcı sıcaklıklar 22 Eylül’den itibaren ...
İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
İzmir’in Urla ilçesinde uyuşturucu madde imal ve ticareti yaptıkları iddiasıyla ...
 
İTÜ, Celal Şengör hakkında soruşturma başlattı
İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü, Prof. Dr. Celal Şengör'ün bir ...
WhatsApp yeni özelliği test etmeye başladı
Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp yine yeni bir özelliğini test etmeye başladı.
İzmir'de 'Gaziler Günü' yemeği düzenlendi
İzmir'de 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle valilik tarafından yemek düzenlendi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva