HABERLER>POLİTİKA
24 Ocak 2023 Salı - 11:16

'HDP kapatılmalı, hukuken defteri dürülmelidir'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık grup toplantısında gündeme dair değerlendirmede bulunuyor. Bahçeli, "HDP kapatılmalı, hukuken defteri dürülmelidir! AYM'nin davayı sulandırması kabul edilebilir değildir" dedi. 

 HDP kapatılmalı, hukuken defteri dürülmelidir

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Tarihi gerçekler dikkatle tetkik edildiği takdirde Türk milletinin kutlu varlığını, hibe ve hediye olarak almadığı berrak bir şekilde görülecektir. Kimseye, hiçbir güce takıntımız ve tabiliğimiz bugüne kadar baki değildir.

Milletine yabancılaşmış, tarihine sırt çevirmiş, kimliğinden uzaklaşmış bir zevatın bağımsızlığı hakkıyla savunması, eşyanın tabiatına aykırıdır. Ne garip ne tuhaf bir tecellidir ki tarih tekrar etmektedir. Bu gerçek dikkatli ve uyanık hiçbir gözden kaçmış değildir. Bir hususu tarih kayıtlarında not etmek gerekir ki medeniyetler mücadelesi sürdüğü sürece, ders ve ibret alınsa bile tarihin tekerrürü kaçınılmazdır. Kapanmamış yaraları bulunanlar, nefret nöbetine girenler yine üzerimize geleceklerdir. Asırlar önce demir dağları eritip hürriyet meşalesinin yakan bir millet, milli mücadelenin her safhasında etrafını kuşatan düşmanı inancıyla yarmıştır. 1918'den 1923'e varıncaya kadar yaşanan her zorluk, katlanılan her çile, köylüsünden kentlisine, herkesi aynı kader aynı karar etrafında yek vücut haline getirmiştir. Aşılan her engel, zaferle çıkılan her muharebe cumhuriyetin biraz da yaklaşmasını sağlamıştır. 

"ADIM ADIM 2023'E YÜRÜYORUZ"
Sönmeyen gaz lambaları, durmayan telgraf telleri, dinmeyen silah sesleri, teklemeyen mücadele süreçleri, tökezlemeyen feragat timsalleri, teslim olmaktansa şehadeti göze alan bir millet sayesinde cumhuriyete ulaşmıştır. Şimdi de bizim adım adım 2023'e yürüyor geçmişin anılarından ilham alıyoruz. Nereden nereye gelindiğini anlatmak, sınırlı bir alanda bulunduğumuzu özellikle paylaşmayı faydalı buluyorum. 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsünden bugüne kadar benzerleri yaşanmıştır. Hıyanet projelerinin emel ve enerjisinde hiçbir değişiklik olmamıştır. Türklüğün teşkilatçı yapısı, yeni bir Türk devleti çıkarmayı başarmıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türk milletinin bekası adına başardığı ikinci demokratik atılımı olmuştur. Türk milleti devletiyle bir ve bütün hale gelmiştir. Devleti milletten, milleti devletten ayırmanın hayal olduğu pek çok tecrübeyle sabittir. İşbirlikçiler, iradesizler, teslimiyetçi ilkeller her defasında hüsrana uğramışlardır. 16 Nisan halk oylaması Türk milletin kendi geleceğine aracısız, sarsıntısız sahip çıkma başarısını belgelemiştir. 

TÜRKİYE AYAĞINA VURULMUŞ PRANGALARI KOPARMAYA BAŞLAMIŞTIR
Milletine mensubiyet onuruyla bağlı her insanımız buna şaşırmıştır. 24 Haziran 2018 seçimleri sonrası yerli ve yabancı çıkar ortakları korkuya yeniden kapılmışlardır. Korkunun ecele faydası olmayacaktır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin vasfından irkilip, iliklerine kadar korku duyan iç ve dış mihrakların oyunları peş peşe sergilenmektedir. Çünkü Türkiye ayağına vurulmuş prangaları koparmaya başlamıştır. Çünkü Türkiye yükselişe geçmiştir. Siyasi, ekonomik ve diplomatik ablukalar birbirini kovalarken kızılelma ruhu canlanmış, Türkiye kudreti hayalden gerçeğe dönüşmüştür. CHP emperyalizmin gedikli lejyonu, HDP tetikçisi, diğerleri de siyasi garnitürü olarak ayrılmışlar, Türk milletinden ayrılmışlardır. 

"BAŞARACAĞIZ"
Cumhurbaşkanımızı ve Cumhur İttifakı'nı devirmek maksadıyla zillet ittifakının paydaşları koşulmuşlardır. Artık her şey ortadadır. Kimin kimlerle el birliği yaptığı dibine kadar bellidir. Hiçbir muhalefet partisi, Türkiye'deki muhalefet partileri kadar acınası hale düşmemiştir. İşin can alıcı noktasıysa bu muhalefetin ciddi güvenlik sorununa dönüşmüş olmasıdır. PKK'nın elebaşlarından terörist Mustafa Karasu 'AK Parti ve MHP'yi yıkmalıyız yoksa bizi yok edecekler' dedi mi demedi mi? PKK/YPG, FETÖ, DHKP-C, AK Parti ve MHP'nin zaafını kolluyorlar mı? Evet kolluyorlar. Anayasa Mahkemesi'nin HDP'nin talebiyle 25 Ocak 2023 tarihinde kapatılma davasının seçim sonrasında görüşülecek olması adalet ilkeleriyle tamamiyle aykırıdır. Bu neyin görüşmesi, neyin arayışıdır. Anayasa Mahkemesi şehitlerimizin dökülen kanlarını da seçim sonrası görüşecek midir? HDP kapatılmalı, kapısına kilit asılmalıdır. HDP'nin isteğiyle Anayasa Mahkemesi'nin davayı sulandırması doğru değildir. Cumhur İttifakı'nı yıkmazlarsa yok olacaklarmış, şunu bileydiniz. Biz bitmeyiz ama teröristleri ve bölücü canileri bitirmek, bizim tutulacak yeminimizdir. Millete, tarihe ve şehitlere namus borcumuzdur. Başaracağız.

MİLLET İTTİFAKI'NI HEDEF ALDI
Zillet ittifakı küresel husumetin içimizdeki refakatçisidir. Türk'ün ekmeğini yiyip gavurun kılıcı savuran kokuşmuşları Türk milleti asla affetmeyecektir. Bu kez de devreye İngiliz The Economist dergisi girmiştir. Bunlar aleyhimize kurgular yapan küresel aklın, karanlık odakların husumet odaklarıdır. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ufukta belirdiği andan itibaren zehirli yılanlar dışarı çıkmaya başlamıştır.

Cumhurbaşkanımıza bedel ödetmeye kalkışan, 85 milyon vatandaşımızı karşısında bulacaktır. İşte meydan, işte millet, kendine güvenen durmadan gelsin beri. 

 
Silahlı saldırı: 2 asker hayatını kaybetti!
 
47 mahalleye yerleştirilecek... Buca’da çöp sorunu kalmayacak!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MEHAPE de kapatılmalıdır. 24 Ocak 2023 Salı 14:29

Bahçeli'ye soru soran muhabirlere karşı korumaların tavrı karşında gazeteciler sus-pus. Korumanın mikrofonları alış şekli nedir? "İşine bak!" bir cevap da değildir.

Yorumu oyla      2      3  
Skandal! 24 Ocak 2023 Salı 11:53

17-25 Aralık haftasını yolsuzluk haftası ilan etmenizdeki amaç neydi? "İnançlarımızı diline dolayarak mütedeyyin kitlelere seslenen AKP, iktidara gelince Allah korkusunu defterden silmiştir” diye başlayan kitabı yazmanızdaki amaç neydi? “Bu millet, 17-25 Aralık’taki tarihin en büyük rüşvet ve yolsuzluk vakasını unutmayacaktır” diyen siz değil misiniz? "AKP hükümeti, uzunca bir süredir rüşveti perdelemek, yolsuzluğu gündemden düşürmek, dikkatleri başka yön ve taraflara çekmek için adalet cinayetleri işlemektedir. Bir yıldır iktidarın sığınağı ve propaganda aracı olan ‘paralel devlet’ söylemiyle ahlak ve hukuk ilkeleri taammüden çiğnenmektedir.” diye açıklama yapıp, çok açık bir şekilde FETÖ'ya destek oldunuz mu olmadınız mı? Bence MHP de kapatılmalı. Bu açıklamaları yapanlar da hukuk önünde hesap vermelidir.

Yorumu oyla      3      3  
T.C. Vatandaşı 24 Ocak 2023 Salı 11:34

Bu dil ve bu üsluba cevap verilmemeli. NOKTA

Yorumu oyla      3      3  
Her gün zam! 24 Ocak 2023 Salı 11:20

Bu sırada benzine 1 lira 25 kuruş bir zam daha geldi.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılın ilk Milli Güvenlik Kurulu yarın toplanıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu ...
CHP'li Bakan: Tahliye edilen Hizbullahçılar sırra kadem bastı!
Şehit polis müdürü Gaffar Okkan’ın ölüm yıldönümünde tahliye edilen Hizbullah ...
Mehmet KARABEL yazdı... Su akar yolunu bulur!
Mehmet KARABEL yazdı... Su akar yolunu bulur!
 
Erdoğan net konuştu seçim tarihi 14 Mayıs!
Ana gündem başlığı Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma ...
CHP'li Arslan'dan AK Partili Kaya'ya sert tepki... Sizden Atatürkçülük dersi alacak değiliz!
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut ...
Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı başladı
Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ...
 
MHP'li Şahin'den üye raporu... 1 haftada 5 bin 800 rozet!
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, 1 haftada İzmir il teşkilatına 5 bin ...
Meral Akşener'den Ali Babacan'a ziyaret
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 26 Ocak'taki 6'lı masa toplantısı ...
Bakan Yanık: Çocuk politikası oluşturacağız
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bu yıl nisan ayında Çocuk ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva