HABERLER>POLİTİKA
29 Mart 2023 Çarşamba - 17:20

'Cumhur İttifakı, HÜDA-PAR'ı tercih etti'

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Cumhur İttifakı Vatan Partisi'ni değil, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile uzlaşma yolunu ve HÜDA-PAR'ı tercih etti. Vatan Partisi'ne karşı bu tutum, bir yolun seçilmesi,  bir tercih. O yolu bir kez daha vurguluyorum; ABD'ye boyun eğmek, ABD'nin Türkiye'ye dayattığı çıkmazlar içinde çırpınmak" dedi. 

 Cumhur İttifakı, HÜDA-PAR ı tercih etti

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Taksim'de bir otelde saat 15.00'de gerçekleşen Merkez Karar Kurulu Toplantısı öncesi basın açıklamasında bulundu. Perinçek, ülkenin zor bir dönemden geçtiğini ifade ederek “Türkiye'mizi aydınlıklara çıkarmak için, Vatan Partisi olarak Mecliste görev almamız ve hükümet görevleri üstlenmemiz zorunludur. Bu gerçeğin bilincindeyiz. Güçlü ve etkili muhalefet olmayı hedeflemiyoruz. Meclis'te yer almamız ve hükümet görevleri yüklenmemiz, Türkiye'nin vazgeçilmez ihtiyacıdır. Bu sorumlulukla 22 Mart 2023 günü yaptığımız görüşmede, Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'a, Vatan Partisi'nin Cumhur İttifakı'nda bulunma talebini arz ettim. Kendileri sağ olsunlar beni dinlediler ve Sayın Bahçeli ile görüşerek bana yanıt vereceklerini belirttiler. İki gün sonra da bana birlikte seçime girmeyeceğimizi, Cumhur İttifakı'na girme talebimizi reddettiklerini bildirdiler" dedi. 

CUMHUR İTTİFAKI VATAN PARTİSİ'Nİ DEĞİL HÜDA PAR'I TERCİH ETTİ
Cumhur İttifakı'nın kendilerini reddetmesinin bir tercih olduğunu kaydeden Perinçek, “Cumhur İttifakı Vatan Partisi'ni değil, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile uzlaşma yolunu ve HÜDA-PAR'ı tercih etti. Vatan Partisi'ne karşı bu tutum, bir yolun seçilmesi,  bir tercih. O yolu bir kez daha vurguluyorum; ABD'ye boyun eğmek, ABD'nin Türkiye'ye dayattığı çıkmazlar içinde çırpınmak. Ne oldu; HÜDA-PAR Cumhur İttifakı ile iş birliği yapan bir parti olarak tercih edildi. HÜDA-PAR programında Türk Milleti kavramını kabul etmeyen, Anayasadan Türk Milleti'ni çıkaracağını belirten, açıkça Türkiye'nin toprak bütünlüğüne karşı olan, ABD'nin, İsrail'in, 2'nci İsrail planı Kürdistan planını benimsediklerini, amaçlarının Türkiye'den ayrılmak olduğunu programlarında, eylemlerinde açıkça belirten bir parti. HÜDA-PAR bu amaçlarına, bu programlarına uygun olarak kendilerine tarih bir miras da seçiyor. Bu tarihi miras, Şeyh Sait'tir, Seyit Rıza'dır. Aynı, Kılıçdaroğlu'nun yandaşı, beraber seçime girdikleri HDP ve PKK gibi" diye konuştu. 

TÜRKİYE'NİN ÖNÜNDE VATAN PARTİSİ'NİN ASYALI ÇÖZÜMÜ VAR
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 14 Mayıs seçimlerinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ya da Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi halinde Türkiye'nin yönetilmeyecek hale geleceğini iddia etti. Perinçek sözlerini şöyle sürdürdü: “Atlantik Sistemine bağlanan 6'lı Masa'nın ve ABD'den korkan Cumhur İttifakı'nın çözümsüzlüğü 14 Mayıs'tan sonra bütün çıplaklığıyla ortaya serilecektir. Çünkü Atlantik'te çözüm yok. Atlantik'te ekonomik iflas var ve vatan bütünlüğü için ağırlaşan tehditler var. Atlantik'te kaos var. Türkiye, bu çıkmazdan, Güçlü Devletle ve Üretim Devrimiyle çıkacaktır. Türkiye, Üretim Ekonomisini ancak Asya ikliminde kurabilir. Türkiye, Vatan Bütünlüğünü ancak Asya dayanışmasıyla koruyabilir ve kendi bağımsız yolunda ilerler. Türkiye, iki yüzyıllık Millî Devrimini Asya ikliminde tamamlar. Türkiye, diğer Türk devletleri ile birlikte yükselen Asya uygarlığının öncü konumlarında olacaktır. Bu nedenle Türkiye'nin önünde Vatan Partisi'nin Asyalı çözümü var. 14 Mayıs sonrasının en büyük gerçeği budur"

GÜÇLÜ MECLİS GÜÇLÜ HÜKÜMET İÇİN VATAN PARTİSİ
Zorlukları aşacak güçlü hükümetin halka dayanan güçlü meclisle mümkün olabileceğini belirten Doğu Perinçek “Güçlü Meclis ise ancak Vatan Partisi'nin Meclise girmesiyle oluşabilir. Vatan Partisi'nin ağırlığı, Meclis içindeki millî kuvvetleri güçlendirir ve Türkiye'nin önünü açar. Güçlü Devlet Üreten Millet programının TBMM'de temsil edilmesi için ABD'nin iç ve dış cephede kaos planlarına karşı etkili bir Meclis oluşturmak için, üreticilerin gerçek özlemlerinin ve çözümlerinin sesi olabilmek için, Kamucu ve halkçı iradenin yasama organına yansıması için, Vatan Partisi tecrübeli ve genç kadrolarıyla, halka bağlılığıyla, zor zamanlarda alacağı öncü tavırlarıyla Milletin Meclisinde bir kale inşa edecektir" şeklinde konuştu. (DHA)

 
Kılıçdaroğlu-İnce görüşmesi sonra erdi!
 
Muğla'da tüyleri diken diken eden iki olay birden!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu-İnce görüşmesi sonra erdi!
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi'nin ...
'Türkiye Irak'a ne kadar tazminat ödeyecek?'
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Türkiye'nin ...
Kılıçdaroğlu, ABD Büyükelçisi Flake ile görüştü
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD Büyükelçisi Jeffry Flake ile bir araya geldi. 
 
Vekil aday adayı Feridun Uzun: Aydın’ın gür sesi olacağım
46 yıldır CHP’de İl Başkan Yardımcılığı dahil çeşitli kademelerinde görev ...
Ağıralioğlu: Pozisyonum yük olmaya başlamıştı!
Altılı Masa'daki aday belirleme süreci ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
Ortak liste açıklaması: 'Tavrımız Devlet Bey'le aynı'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, ...
 
CHP’li Aslanoğlu’ndan ‘depremzede’ eleştirisi: Vali listeyi vermiyor!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir’e gelen ...
Akşener: Bakanlar istifa etsin öyle aday olsun!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bakanların milletvekili adayı olmasıyla ...
AK Parti İzmir'in seçim zirvesinde 'Yıldırım' talimat!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı; ilçe başkanları ve Seçim Koordinasyon Merkezi ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva