HABERLER>GÜNCEL
14 Temmuz 2021 Çarşamba - 13:08

'Cinci hoca'ya ceza indirimi geldi

"Dini inanç ve duyguları istismar ederek dolandırıcılık" yaptığı iddia edilen Burhan Dalğali'nin yargılandığı davada, sanığı "dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık" suçundan 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasına çarptıran mahkeme, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına hükmetti.

 Cinci hoca ya ceza indirimi geldi

Bakırköy 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık kamuoyunda "Cinci hoca" olarak bilinen Burhan Dalğali ve avukatı katıldı.

Mahkeme heyeti, sanık Dalğali'nin "Tekke ve Zaviyelerle Türbeleri Seddine ve Türbedarlıklar ile Birtakım Unvanların Men ve İlgasına Dair Kanun'a muhalefet" suçundan 4 ay 5 gün hapis cezasıyla 500 lira adli para cezasına çarptırdı. Sanığın daha önceden 3 ayı aşacak şekilde hürriyeti bağlayıcı cezadan dolayı mahkum edilmemiş olması, yargılama sürecindeki davranışları dikkate alındığında ileride bir daha suç işlemeyeceği yönünde mahkemece olumlu kanaat elde edildiğinden sanığa verilen bu cezanın ertelenmesine karar verildi.

Sanık Dalğali'yı "dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık" suçundan 3 yıl 6 ay hapis ile 100 gün adli para cezasına çarptıran mahkeme, sanığın müştekinin zararını karşılaması ve verilen cezanın geleceği üzerindeki olası etkisini dikkate alarak cezasını 1 yıl 5 ay 15 gün ile 41 gün adli para cezasına indirdi.

Mahkeme, sanığa verilen hapis cezasının miktarı, daha önceden kasıtlı bir suç nedeniyle mahkum edilmemiş olması, sanığın kişilik özellikleri, duruşmalardaki tutum ve davranışlarını nazara alarak, bir daha suç işlemeyeceği kanaati hasıl olduğundan "dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık" suçundan hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi.

İDDİANAMEDEN
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, müşteki Ebubekir B'nin eşi Sema Nur B. ile sorunlar yaşadığı, bir tartışma üzerine de eşine 3 defa "boş ol" dediği belirtilerek, "dini nikah tazelemek" isteyen müştekinin sanık Burhan Dalğali'yi çağırdığı anlatılmıştı.

Müştekilerin evine giden sanığın, "Böyle nikah düşmez. Siz tövbe edin. Sizin nikahınız düşmedi." dediği aktarılan iddianamede, sanığın nasihat ve telkinleri karşılığında müştekilerin her birinden 1600 lira olmak üzere toplamda 3 bin 200 lira aldığı kaydedilmişti.

Sanık Dalğali'nin Ebubekir B.'ye "Ayrı odanız var mı? Eşinle baş başa görüşmemiz lazım." dediği ifade edilen iddianamede, müştekilerin ayrı odalarının olmadığını söylemesi üzerine sanık Dalğali'nin çiftin evinden ayrıldığı aktarılmıştı.

Dalğali'nin çevresindekilerin kendisine itibar edilmesi için birtakım dini kisveleri kullandığı belirtilen iddianamede, sanık hakkında "dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık" ve "Tekke ve Zaviyelerle Türbeleri Seddine ve Türbedarlıklar ile Birtakım Unvanların Men ve İlgasına Dair Kanun'a muhalefet" suçlarından 2 yıldan 7 yıl 3 aya kadar hapis cezası istenmişti. (AA)

 
Akşener: İktidar teslim edilmez, devredilir
 
EBSO Başkanı Yorgancılar'dan 15 Temmuz mesajı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
VfV 14 Temmuz 2021 Çarşamba 14:01

Hoca göreve iade edildi yani.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de ormanlara giriş yasağı!
İzmir'de Valilik kararıyla ormanlara girişler yasaklandı. Orman Bölge ...
Dink davasının gerekçeli kararı açıklandı
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin ...
Düğün takılarını durakta unuttular!
Adıyaman’da, yeni evlenen Afgan çiftin durakta unuttuğu, içinde düğünde ...
 
Dokuz Eylül'de FETÖ'nün iç yüzü anlatıldı
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında ...
KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı
KPSS-2021/1 sonuçları açıklandı. Adaylar sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr ...
Foça'da korkutan yangın!
İzmir'in Foça ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin müdahalesi sonucu kontrol altına alındı.
 
İzmir'de fırında patlama... Düğün dağıldı!
İzmir'in Konak ilçesinde bir fırında, patlamanın ardından çıkan yangın sonucu hasar oluştu.
İzmir'de kanlı kavga... Evinin önünde öldürüldü!
İzmir’in Bornova ilçesinde M.G., gece yarısı evine gittiği husumetlileri ...
Gece yarısı ev basıp, 2 kişiyi bıçakla yaraladı
İzmir’in Bornova ilçesinde M.G., gece yarısı evine gittiği husumetlileri ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva