HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Aralık 2019 Pazartesi - 15:46

'Birlikte Konak anlayışıyla yeni yıla hazırız'

Yeni yılı kutlamak için Konak Belediyesi çalışanlarıyla bir araya gelen Başkan Abdül Batur, “Yolumuz uzun, yapacak çok işimiz var. Bizim dayanışmamız, birlikte omuz omuza çalışmamız bu kent için çok önemli. Sizlere güveniyorum” diye konuştu.

 Birlikte Konak anlayışıyla yeni yıla hazırız

Günün ilk saatlerinde başlayarak belediye şantiyelerini tek tek ziyaret eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, çalışanların yeni yılını kutladı. Batur,Fuar Evlendirme Dairesi’nde düzenlenen yeni yıl kutlama programında da çalışanlarla bir araya geldi.

Önce şantiyeleri ziyaret etti
Başkan Batur’un sabah erken saatlerde ilk durağı Gediz Şantiyesi oldu. Çalışanlara mutlu bir yıl dileyen Batur, Kale Fidanlık’a geçerek, görevli personele tek tek selamlaştı. Batur daha sonra Fuar Evlendirme Dairesi’nde düzenlenen yeni yıl kutlama programında da farklı müdürlüklerde görev alan personelle buluştu.

CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Konak Belediyesi meclis üyeleri ve sendika temsilcilerinin de katıldığı etkinlikte konuşan Başkan Batur, seçimlerden önce belirlediği “Birlikte Konak” sloganını hatırlattı. Batur, “Konak’a çalışanlarımızla, belediye meclisi üyesi arkadaşlarımızla, muhtarlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, örgütümüzle, hemşehrilerimizle omuz omuza hizmet üreteceğimizi söylemiştik. Göreve geleli dokuz ay oldu ve bu süreçte en dikkat ettiğimiz konulardan biri de bu oldu. ‘Birlikte Konak’ anlayışının en önemli unsurları da çalışanlarımızdır. Bu dokuz aylık dönemde bizimle, bizim belediyecilik anlayışımıza uyumla çalıştığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Yolumuz uzun, yapacak çok işimiz var. Bizim dayanışmamız, birlikte omuz omuza çalışmamız bu kent için çok önemli. Sizlere güveniyorum. Hepimiz kentimiz için daha çok çalışacağız. Birlikte Konak anlayışımızla yeni yıla hazırız” diye konuştu.

“Yalpalamadan gereğini yaparız”
Konak Belediye Başkanlığı’na aday olduğu dönemde kentin tarihi misyonuna ve değerlerine sahip çıkma sözü verdiğini de hatırlatan Batur, şöyle dedi:

“O dönem altını çizerek kentin eski şehir dediğimiz alanı içinde gökdelen tarzı yapılaşmaya izin vermeyeceğimizi de belirtmiştik. Süreç içinde Pasaport’taki gökdelenle ilgili çalışmalar başlayınca da bu irademizi ortaya koyduk. İçimize sinmediğini, yapının kentin merkezine bıçak saplanmış gibi durmasına izin vermeyeceğimizi kesin ve net bir dille anlattık. O gökdelenin, o noktada, kente, kentliye bir şey katmayacağını hepimiz biliyoruz. Aksine kentin siluetinin, tarihi değerlerinin, Kadifekale’de 20 bin kişilik tiyatronun ortaya çıkarılması için yapılan çalışmaların önüne geçecek. Buradaki gücümüz, halkımızdan, meclis üyesi arkadaşlarımızdan,sivil toplum örgütlerimizden, odalarımızdan, sendikalarımızdan ve çalışanlarımızdan aldığımız güçtür.Bu kent sahipsiz değil. Her önüne gelen, her istediği yere gökdelen yapacak diye bir mimari anlayış olamaz. Konaklı bize bir görev verdi ve kente sahip çıkmamızı istedi. Ben Konak’a sahip çıkmak için oy istedim. Hemşehrilerim bize sahip çıktı. Biz de kentimize sahip çıkacağız. Bizim duruşumuz bu. Ben belediye başkanı olduğumuz sürece de böyle bir uygulama olmayacak.”

“Rantı vatandaşımıza teslim edeceğiz”
31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde alınan sonuçlara da dikkat çeken Batur, belediye başkanlığını hata lüksü olmayan bir makam olarak nitelendirdi. Batur, “Makamlarımız vatandaşlarımızın emanetidir. İyi işler yaparak, halkla içiçe olarak, vatandaşların isteklerini yerine getirerek bu emanetlere sahip çıkacağız. Yapılaşmada doğru anlayışları geliştirmeli, rantı halkla teslim edecek çalışmalar yapmalıyız. Biz bu anlayışla yoldayız” diye konuştu. Gültepe planlarının tamamlandığını da söyleyen Batur, “Gültepe planlarımızın odak noktası, bölgede ortaya çıkacak olan rantı o bölgede yaşayan vatandaşlarımıza teslim eden, o bölgedeki hemşehrilerimizi her açıdan daha iyi bir yaşama kavuşturan bir planlama anlayışıdır. Biz sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla yürüyoruz, yolumuza da devam edeceğiz. Engeller çıkacaktır. Halkın yanında olduğumuz sürece, halk da bizimle olacaktır. Halkın önünde kimse duramaz. Bundan sonra da hep birlikte daha fazla çalışarak, üreterek, yürüyeceğiz. Çalışma arkadaşlarımızla, belediye meclis üyelerimizle, sendikalarımızla, muhtarlarımızla, sivil inisiyatifle birlikte, 'Birlikte Konak' anlatışını en üst noktada taçlandırmak en önemli görevimiz. yapacağımız mücadelede yan yana olacağımızı biliyor ve hepinize teşekkür ediyorum. 2020 ülkemize barış getirsin” dedi.

Batur, Fuar Evlendirme Dairesi’ndeki etkinliğin ardından Gürçeşme’de bulunan temizlik işleri ile ulaştırma hizmetleri müdürlüklerini de ziyaret ederek, görevli personelin yeni yılını kutladı.

 
İzmir'de feci kaza! 77 yaşında can verdi
 
İzmir Burdurlular Derneği yeni merkezini açtı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Selvitopu'ndan yeni yıl mesajı: Rant çevreleri rahatsız! Dimdik ayaktayız
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, tüm zorluklara karşın ...
Başkan Oran: İki dönem için geldim, üç dönem kalmam!
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, “Amacım Çeşmelileri mutlu etmek, onlar ...
Yusuf Tırpancı Sahası'nda tribünlerin tamamı kapatılıyor
Bornova Belediyesi, her haftasonu çok sayıda amatör maçın oynandığı Yusuf ...
 
Kültürpark’ta kış konserleri
Lezzetli Kış Şöleni kapsamında gerçekleşen konserler, on binlerce ziyaretçiye ...
Büyükşehirli sporculara her güne bir madalya
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları 2019’da ...
Kemalpaşa’ya 300 kişilik meclis salonu
Kemalpaşa Belediyesi modern bir toplantı salonuna kavuşmak için gün sayıyor. ...
 
Gaziemir’in altın atletleri Türkiye şampiyonu
Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü  Kadın Kros Takımı, 84. Büyük ...
Selçuk'a yağan kar herkesi mutlu etti
2020’ye girerken, ışıl ışıl olan Efes Selçuk sokaklarında yeni yıl coşkusunu ...
Başkan Tugay'dan önemli imza
Karşıyaka Belediyesi, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına katkı ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva