Son günlerde Türkiye'nin en köklü okullarından İstanbul Erkek Lisesi öğrenciler arasında yaşanan olaylarla gündemde.

Ayhan Bora Kaplan'ın sağ kolu Türkiye'ye getirildi
Ayhan Bora Kaplan'ın sağ kolu Türkiye'ye getirildi
İçeriği Görüntüle

Kızlara yönelik cinsel ve şiddet içerikli söylemlerde bulunduğu iddia edilen bir grup 9. sınıf öğrencisi, 11. sınıf öğrencileri tarafından dövüldü.

25 Kasım'da yaşanan olay kamuoyuna önce "sevgili meselesi" iddiasıyla yansıdı. Ancak konuya ilişkin kız öğrenciler açıklama yaparak ölü tehdidi ve taciz söylemlerine maruz kaldıklarını anlattı.

Kız öğrencilerden yapılan açıklamada maruz kaldıkları sözlü taciz ve psikolojik şiddeti meşrulaştırmayacakları dile getirildi.

NAKİLLERİ GERÇEKLEŞTİ

İddiaya göre, taciz iddiasıyla dayak yiyen bazı öğrenciler başka okullara nakledildi ancak bu okullarda da olayın duyulması nedeniyle tepkiyle karşılaştı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Valiliği olayla ilgili idari soruşturma başlatıp müfettiş görevlendirdi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada disiplin sürecinin işletildiği ve önleyici rehberlik görüşmeleri ve destek çalışmalarının yapıldığı belirtildi.

OKUL MÜDÜRÜ AÇIĞA ALINDI

Soruşturma kapsamında okul müdürü Yılmaz Arslan açığa alındı. İddialara yönelik inceleme ise devam ediyor.

Kaynak: NTV