Özel'den seçim vurgusu: Bir devri kapatacağız!
Özel'den seçim vurgusu: Bir devri kapatacağız!
İçeriği Görüntüle

2026 yılının ilk Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Kabine sonrası açıklamalar yapan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Hangi siyasi görüşten olursak olalım hepimiz şehit kanlarıyla sulanmış bu cennet vatanın sevdalılarıyız. 86 milyon kardeşiz, ezelden ebede biriz, beraberiz.

Söz konusu Türkiye olunca, Türkiye'nin huzuru, güvenliği, bekası olunca ayrılıklarımızı bir tarafa bırakıp birbirimize daha sıkı kenetleneceğiz.

Bölgemizi kan deryasına çevirmek için türlü tuzaklar kuranlar, her şeyden önce bizi denklem dışına itmeye çalışacaktır ama biz bu oyunlara gelmeyeceğiz.

Her kim, ne adına olursa olsun milli mutabakat ruhuna zarar verecek bir tavır içindeyse Türkiye'nin rakiplerine hizmet ediyor demektir.

Her kim ortak değerlerimizi hedef alıyor, aramızdaki rabıtayı zayıflatmaya çalışıyorsa Türk milletinin dostu değil, yeminli bir hasmıdır.

Terör belası Türkiye'nin ayağına vurulmuş emperyalist prangadır. DEAŞ'ından FETÖ'süne, DHKP-C'sinden PKK'sına gayrimeşru yapılar aparat olarak kullanılmıştır.

Türkiye dünyanın her tarafında adaleti, meşruiyeti ve uluslararası hukuku savunan ülkelerin en başındadır. Gazze'den Suriye'ye nerede haksızlık, hukuksuzluk, zulüm varsa tavrımızı net bir şekilde ortaya koyduk. İlkelerimiz söz konusu olunca komplekse kapılmayız. Bunu ana muhalefetindeki zat bilmese de Afrika'dan Latin Amerika'ya dostlarımız ve kardeşlerimiz gayet iyi bilmektedir. Ana muhalefet partisinin başındaki zatın neyi savunduğu belli değildir. Son yıllarda bölgemizde cereyan eden hadiseleri ve CHP'nin yaklaşımlarını gözden geçirin. CHP genel başkanının isabetli tek bir öngörüsünü bulamazsınız.

Tek bildikleri hükümetimize karşı çıkmak, bizim ak dediğimize kara, doğru dediğimize yanlış demek. Rusya-Ukrayna krizinin ilk günlerinde karşılarında süklüm püklüm oldukları güç odaklarının işaretiyle hükümetimizi eleştirenler bunlardı. Suriye'nin devrik lideri ülkesinden kaçarken 'Esad'la görüşülmeli' diyenler bunlardı. Can Azerbaycan'ı desteklememize karşı çıkanlar bunlardır. Filistin direnişine terör yaftası vuranlar bunlardı. Yıllarca Türkiye'yi DEAŞ'a destek vermekle suçlayanlar bunlardı. Kendi ülkelerine müdahaleyi savunanları tebrik sırasına girenler bunlardı. Dış politikada omurga, ilke, milli menfaat nedir bilmeyenler yine bunlardı.

Şimdi çıkmışlar akıllarınca bizi sıkıştırmaya çalışıyorlar. Bunun adı yüzsüzlüktür. Muhalefet iktidar yıpransın da Türkiye'ye ne olursa olsun mantığıyla hareket edemez. Böyle bir sorumsuzluğun içinde olamaz. Ülkemizden 11 bin kilometre ötede Türkiye'yle yakın dostluk ilişkisi olan ülkede müessif hadise yaşanıyor. CHP genel başkanının aklına ilk gelen bize saldırmak oluyor. Bu patolojik bir halin işareti değilse nedir. İç cephemizin tahkim edilmesine böyle mi destek olacaksınız? Biz tabii ki bunlara kulak asmayacak, çirkin tahriklere gelmeyeceğiz. Bin düşünüp bir söyleyecek, Türkiye'nin menfaatlerini koruyacak ve yücelteceğiz. Bizim üzerimizde milletin emaneti var.

Dost Venezuela için de en iyisi neyse onu yapmaya hazırız. İki dost ülke olarak zor günlerimizde dayanışma içinde olmaya gayret ettik. Ülkelerin egemenlik hakkının ihlal etmesi ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Kriz çatışma eksik olmaz. Biz Türkiye olarak kaos, kargaşa olmasını istemeyiz. Bugünkü kabine toplantımızda güncel bilgiler ışığında enine boyuna değerlendirdik. Trump ile görüşmemizde ülkemizin hassasiyetlerini ilettik. Türkiye ve Türk milleti dost Venezuela halkının yanında olmaya devam edecektir.