CHP'li Bakan'dan müdahale tepkisi: Piyonsunuz!
CHP'li Bakan'dan müdahale tepkisi: Piyonsunuz!
İçeriği Görüntüle

Mutlak butlan kararının ardından CHP Genel Merkezi'nin tahliyesinin istenmesi üzerine gerginlik çıktı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Emniyet'e, Genel Merkez'in boşaltılması için dilekçe sundu. Kılıçdaroğlu da, mahkeme kararına uyulması yönünde çağrıda bulundu. Polis ekipleri, tahliye için harekete geçti.

Mahkeme kararıyla CHP Genel Başkanlığı görevine iade edilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun Basın Danışmanı Atakan Sönmez, Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Merkezi'nde yaşanan gerginlik nedeniyle çok üzüldüğünü ve bu süreçten en çok rahatsızlık duyan kişi olduğunu söyledi.

Sönmez, "Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olarak sürecin olması gerektiği gibi işletilmesini istiyor. Kemal Bey, yargı kararına uyulması, hukukun üstünlüğü ilkesiyle davranılması ve tutum alınması gerektiğini söyledi. Çünkü Kemal Bey kapının bu tarafının da diğer tarafının da genel başkanı; böyle bir görüntünün olmasından da en çok Kemal Bey rahatsız oldu." diye konuştu.