İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin bulvar, cadde, meydan, ana yol ve kaldırımlarında yürüttüğü temizlik çalışmaları sürüyor. 30 ilçede “Tertemiz bir İzmir” için 7 gün 24 saat görev yapan ekipler, çevre ve halk sağlığını gözetmek amacıyla sorumluluk sahaları dışındaki alanlara da müdahale ediyor. Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı Kent Temizliği Şube Müdürlüğü ekipleri Buca’nın Seyhan Mahallesi 718 Sokak’ta geçmişte futbol sahası olarak kullanılan Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ait boş alana kaçak olarak dökülen atıkları topladı. Buca Belediyesi’nin de destek verdiği çalışmada alan yaklaşık bin 100 ton atıktan arındırdı.

30 ilçesiyle “Tertemiz İzmir”
30 ilçede yaklaşık bin 92 kilometrelik alanda bin 69 personel ve 255 iş makinesiyle hizmet verdiklerini belirten Kent Temizliği Şube Müdürü Özgen Aygiray, “Cadde, meydan, bulvar ve anayolların temizliği ile kaçak dökümlerin önlenmesine yönelik denetim ve moloz temizliği çalışmalarını etkin bir şekilde sürdürüyoruz. Bu kapsamda Buca Seyhan Mahallesi Aydın Hatboyu Caddesi’nde sıkça karşılaşılan mobilya, tekstil, moloz ve benzeri atıklardan kaynaklanan çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla her akşam düzenli olarak temizlik programı uyguluyoruz. Atıklar öncelikle ilçe belediyesi tarafından kaldırılıyor ardından müdürlüğümüz ekipleri tarafından caddenin yıkama ve detaylı temizlik çalışmaları titizlikle yapılıyor” dedi.
“İlçe belediyeleriyle iş birliği içindeyiz”
718 Sokak'ta yaptıkları çalışmayı değerlendiren Aygiray, “Bu boş alanda yıllardır devam eden kaçak dökümler var. Belirli aralıklarda atıkları Büyükşehir Belediyesi olarak kaldırdık. En son 5 Ocak 2024 tarihinde yaklaşık 700 ton atığı alandan kaldırarak temizledik. Buradaki asıl sorumlu atığı üreten küçük sanayici ve esnafımızdır. Atık evsel çöp değildir, bertarafını sağlayacak olan işletmelerdir. Burada ki sorunun çözümü için yetkili olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’dır. Cemil Başkan’ımızın talimatıyla Büyükşehir Belediyesi Kent Temizliği Şube Müdürlüğü ve ilçe belediyemizle birlikte yaklaşık bin 100 ton atığı temizledik. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, halk sağlığını korumak ve temiz bir çevre için ilçe belediyeleriyle iş birliği içinde çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
-
Gizlilik Politikası | Ege'de Son Söz Gizlilik Sözleşmesi İletişim Topluluk Kuralları | Ege'de Son Söz Yayın İlkeleri | Ege'de Son Söz Dünyadan EgeTeknoloji Yerel Politika Yerel Yönetimler Aliağa Haberleri Balçova Haberleri Bayındır Haberleri Bayraklı HaberleriBergama Haberleri Beydağ Haberleri Bornova Haberleri Buca Haberleri Çeşme Haberleri Çiğli Haberleri Dikili HaberleriFoça Haberleri Gaziemir Haberleri Güzelbahçe Haberleri Karabağlar Haberleri Karaburun Haberleri Karşıyaka Haberleri Kemalpaşa Haberleri




