Ender ALDANMAZ/ EGEDESONSÖZ – Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Konak Umurbey Mahallesi’ndeki Tarihi Elektrik Fabrikası planları, tartışmaları yeniden alevlendirdi.

CHP’li milletvekilleri tarihi fabrikanın alanının sermayenin kullanımına açılacağını belirterek plana karşı çıkan açıklamalarda bulundular.

Planla ilgili Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Tarihi Elektrik Fabrikası’nın yıkılmayacağını, sosyal ve kültürel tesis alanına dönüştürülerek İzmir halkının kullanımına açılacağını kaydetti.

‘FABRİKA KÜLTÜREL TESİS ALANI OLACAK’
Alanın özel proje olarak planlandığını belirten AK Partili Kaya “Kent gündeminde yıllardır tartışılan ve kullanılmayan bir alan artık gündemden düşürülüyor. Tarihi Elektrik Fabrikası binası, yeni planlamada özel proje alanı olarak planlandı; bina yıkılmayacak ve üzerine yeni yapı inşa edilmeyecek. Fabrika, sosyal ve kültürel tesis alanına dönüştürülerek İzmir halkının kullanımına açılacak.” dedi.

ALANIN 3’TE 1’İ YAPILAŞACAK
Alanın 3’te 1’inin yapılaşmaya açılacağını belirten AK Partili Kaya “Özelleştirme İdaresi, bölgedeki emsallerle değerlendirildiğinde 50 bin metrekarelik alanda inşaat yapma hakkı var. Ancak Özelleştirme İdaresi, bu alanın yalnızca 3'te 1'ini inşaat için kullanılacak. Planlama sürecinin tamamlanmasının ardından, üretim süreçleri de tamamlandığında, bu alan İzmir’de İktisat Kongre binası gibi, Tekel binaları gibi sosyal ve kültürel hizmet üreten bir merkez haline gelecek.” İfadelerini kullandı.

CHP’Lİ VEKİLLERE TEPKİ
CHP’li vekillerin açıklamalarına da tepki gösteren AK Partili Kaya şunları söyledi:

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
İçeriği Görüntüle

CHP’li vekiller her zamanki gibi planı görmeden açıklama yaptılar; önce plana bakmaları gerekirdi ama bunu yapmadılar. Nasıl ki Basmane Çukuru gündemden düştüyse, bu alan da zamanla gündemden düşecektir.