Suavi YARDIMOĞLU
Okey masası
24 Mart 2017 Cuma

Ligler ha bitti bitecek. Mayıs’ın ucu göründü bile. Avrupa Şampiyonası’na aday, marka değeri yüksek futbolumuzda bir değişim rüzgarı esiyor ki, sormayın gitsin…

Trafiğe bakar mısınız? Bir günde iki Süper Lig teknik direktörü istifa ediyor. Osmanlı’dan Mustafa Reşit Akçay ve Akhisar’dan Tolunay Kafkas… Yetmiyor TFF 1’in zirvesinden de iki kelle de gidiveriyor. Sivas’tan Mesut Bakkal, Göz Göz’den Okan Buruk…

Temaslar ve sonuçları gerçekten baş döndürücü… Hele spor yazarıysanız yandınız. Ne yazarsınız, ne söylersiniz? Hangi haberi yaparsınız? At martini, sayfalar, ekranlar inlesin!

Göztepe Yılmaz Vural’la söz kesiyor. Gündemde Samet Aybaba, Hamza Hamzaoğlu, Mustafa Reşit Akçay var? Acaba kim gelecek?

Göz Göz sürpriz yapmıyor, Vural’la nikahı kıyıyor. Kariyerinde 26 takım çalıştıran ve 13’ünü düşüren (bunlar içinde bir sezonda Kasımpaşa ve Konya olmak üzere, iki takımı birden düşürme durumu da var) Vural, 30 yıl sonra Göztepeli olmanın heyecanı içinde. Bu kez Türkiye’de sayılı kulübün sahip olduğu olanaklara sahip Göz Göz’ü çıkarmaya çalışacak.

Yiğidi öldür hakkını yeme. Yılmaz Hoca, Köln mezunu. Hocaların hocası… Sadece düşürmemiş, Eskişehir, Sarıyer ve Antalyaspor’u çıkarmış. Kariyerinde 3 başbakanlık, 2 TSYD Kupası ve iki Türkiye Kupası finali var. 3 kez yılın teknik direktörü ve bir kez de Fair Play ödülü var. Yıllardır taraftarın ve İzmir’in de beklentisi var. Renkli bir kişilik, gözünü budaktan sakınmıyor. Bazan ters tepse de çok radikal kararları ve yönetim anlayışı var. Sahada futbolcu bile dövebiliyor. Tüm bunlar göz önüne alındığında Göztepe için iyi seçim olabilir.   

Hayırlı olsun. Göz Göz  iki günlük trafiği mutlu sonla noktalıyor. Taraftar memnun, hoca memnun, başkan memnun..

Ancak önce eski hocası Hamzaoğlu’nu gözüne kestiren Akhisar Belediyespor’da Ertuğrul Sağlam beklenirken, o da ne? Okan Buruk, play off’a kalması bile tehlikeye giren Göz Göz’den komşu ile yatay değil dikey geçiş yapıyor, Süper Lig’e terfi ediyor. Okan Hoca, ilk açıklamasında Hamzaoğlu’nun eski yardımcısı Fuat Buruk'un kardeşi olduğunu ve bu yüzden camiaya yabancı olmadığını belirtiyor. Taraftardan destek istiyor. Özünde iyi bir insan. İnşallah doku uyar, başarılı olur. Ege bir değerini daha kaybetmez. 

Trafik İzmir ve Ege sınırları dışında da durmuyor. Olympiakos’a gideceği savlanan Akigo’nun eski gözdesi, bir anda zirve mücadelesinden paraşütsüz inişe geçen Bursaspor’dan ayrılan Hamzaoğlu, Avrupalı Osmanlıspor’un başına geçiveriyor. Gündemde dolaşan diğer teknik adam Aybaba ise Yiğidolar ile el sıkışıyor.

Derdimiz, (x) veya (y) teknik adam ya da (a) kulübü (b) kulübü değil. Sonuçta binlerce antrenör arasında takım sayısının kısıtlı olduğu bir ortamda bu trafiğin yaşanması da doğal. Üstelik sürekli birileri bir yerlerden devreye giriyorsa, seçimlerin de nasıl yapıldığı, hangi kriterlerin göz önüne alındığı da ortada.

Ama Türk Futbolu adına sistemi sorgulamak, bu baş döndüren trafiğe bir “dur” demek gerek bence. Hemen yeni beyaz sayfalar açılıyor. Geçmişe sünger çekiliyor. Amaç belki günü kurtarmak, taraftarın ağzına bir parmak bal çalmak. Takımın yapısına camianın havasına suyuna uyar mı? Hangi teknik adam hangi ligi kaldırır? Hangisi yabancı kalır? Projeler, geleceğe ilişkin düşünceler, uzun vadeli plan ve hedefler? Yeni teknik adamla, yeni transferler… Giderek çoğalan, dipsiz bir kuyuya dönüşen borçlar.

Sorun değil … Yeni taşlar çekiliyor, masanın farklı taraflarına geçiliyor.

Türk futbolunun geleceğini yönlendirecek, “varsa” Türk ekolünü yaratacak, çalışma sistemlerini uygulayacak futbol komutanları, adeta bir okey masasının etrafında toplanmış gibi. Şans sizden yana olur da taş gelirse ne ala… Olmazsa bir daha ki saat başını beklemek gerek, yeni yer çekmek için.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Daha önceleri nerelerdeydiniz?
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva