Ümit YALDIZ
Farklı bir AK Parti profili: Bülent Delican!
23 Şubat 2018 Cuma

Aslında o kadar çok şey var ki kalem oynatacak. Erken seçim ihtimali, seçim ittifakları, araştırma sonuçları…Şimdiden fokurdamaya başlayan yerel seçim kazanları…

*
Ancak bugün, uzun bir aradan sonra kalemi elime almanın özel bir sebebi var.
Bülent Delican.
İstifası alınan AK Parti İzmir İl Başkanı.
Allah’ın bildiği kuldan esirgenmez derler.
Bülent Delican’ı severim.
Siyaset sahnesinde karşılaştığım az sayıda “Adam gibi adamlardan’ biridir.

İhaleyle, devlet malıyla işi olmamıştır.
Eczacıdır.
Devlete bir kutu aspirin bile satmamıştır.
Doğrucudur, adaletlidir. Merttir.
Siyasete onunla başlayanlar servetine her yıl bir sıfır daha eklerken o servetinden 4 yılda en az 4 sıfır eksiltmiştir.
İnanmayanlar Başbakan Binali Yıldırım’a sorabilir.
*
Siyasete farklı noktalardan, çoğu zaman da karşı cephelerden de baksak, İzmir’in demokrat ruhunu özümsediğinden olsa gerek her şeyi rahatlıkla konuşabilirdik.
Meslek hayatımda bazen saatler süren politik sohbetlerimiz hatta tartışmalarımız olmuştur.  
Ama sonunda mutlaka ortak bir nokta bulmuşuzdur.
Bugün ülkece kaybettiğimiz ortak noktadan söz ediyorum.
Siyah ve beyazın ortasındaki gri alandan…
*
İki tip politikacı/siyasetçi vardır denir.
Politikayı/siyaseti bir şey olmak için yapanlar ve de bir şey yapmak için
yapanlar. Bana göre Bülent Delican ikincisidir.
Bir şey olmak adına değil bir şey yapmak adına uğraşmıştır senelerce.
Başkan olmak, vekil olmak, bakan olmaktan çok kentin bir sorununu çözmüş olmayı yeğler.

Cemaatle, tarikatla da işi olmaz, olmamıştır.
Cumhuriyet çocuğudur. Atatürk’e büyük saygısı, sevgisi vardır.
Evinde “piyanosu” olan az sayıda AK Partiliden biridir.

İl Başkan Yardımcılığı döneminde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte iki yıl üst üste “29 Ekim Cumhuriyet Konseri”  verdirmiştir mesela…
Partililerinin linç ettiği mevsimde dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say’ı konserine davet etme nezaketi göstermiştir.
Büyükşehir Meclis Üyeliği döneminde (2004-2009) İZBAN için bugün birçok sorunu çözeceği kabul edilen üçüncü hattı öneren, bugün inşaatı devam eden Bayraklı’daki Şehir Hastanesi’nin yerini bulan odur.
AK Parti’nin ve de Türkiye’nin yapısal değişim/dönüşüm geçirdiği kritik süreçte il başkanlığı yaptı.
Olan biten her şeyi onayladığını tabi ki sanmıyorum.
Ama iyi bir görev adamı olmanın gereğini yaptığını da biliyorum.
Dört yılı aşkın süren il başkanlığında 1 cumhurbaşkanlığı, 2 genel seçim ve de bir referandum yönetti. AK Parti’nin en kalabalık İzmir mitinglerine imzasını attı.  15 Temmuz gecesi dâhil sonrasındaki sürecin en önemli yerel kahramanlarındandı.
Hain darbe girişiminin ardından Konak Meydanı’nı bir partinin ya da zihniyetin değil tüm İzmir’in kalbinin attığı bir meydana dönüştürdü. İBB Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel’e İTO Başkanı Demirtaş’tan EBSO Başkanı Yorgancılar’a kadar kentin tüm renklerini Konak’taki darbe protestolarının bir parçası yapmayı başardı.
Bu açıdan Yeni Kapı Ruhu’nun temellerinin İzmir’den atılmasında katkı koydu diyebilirim.

Partisinin İzmir’de neden istenilen düzeyde başarılı olamadığını çok iyi biliyordu. Ne yapılması, nasıl yapılması gerektiğini de…  15 yılı aşkın süren siyaset yaşamında partisini İzmir’e yaklaştırmaya uğraştı.
Ama bu konuda çoğu zaman yalnız kaldı.
Görevden ayrıldıktan 3-4 gün sonra konuştum.
Parti içinden, dışından hatta rakip cepheden kimlerin aradığına, neler söylediklerine şaşırırsınız.

Sevmeyenleri de vardı tabi ki…
En başta da ihaleciler…
Devlete bir kutu aspirin satmayan adamı niye sevsinler ki…
*
İnanıyorum ki, İzmir siyasetinde kendine has üslubuyla haklı bir yer edinen Bülent Delican’ı ilerleyen yıllarda farklı makamlarda da göreceğiz.
Vekil de olabilir bakan da…
Belki hiçbir şey olmayabilir.
Ya da şimdiden çok şey olmuştur zaten.  
Kim bilir!

Not: Bu yazıdan farklı anlamlar çıkarılmasın. Bu yazı İzmir politikasını 20 yıla yakın takip eden eski bir gazetecinin “Sezar’ın hakkı Sezar’a” yazısıdır. AK Parti İzmir’in dümenine geçen tecrübeli siyaset adamı Aydın Şengül’le ilgisi yoktur.




 

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Munir aydın 2 Mart 2018 Cuma 21:29

Çok güzel izah ettiniz bülent beyi işini adam gibi yaptı ben bi vatandaş olarak kendisini tebrik ediyorum bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum velhasılı kelam Adam gibi adam sizide seviyom bir gazeteci olarak hatta ege tv önünden yaya olarak geçiyordum selam verdim sizi sevdiğimi yüzüne karşı söylemiştim sizde hafif bir tebessümle selamımı aldınız o bile beni mutlu etmişti anlatacak çok söz var kelimeler yetmez Allah ikinizinde yolunuzu açık etsin selamlar.

Yorumu oyla      9      5  
KEMAL KURT 26 Şubat 2018 Pazartesi 15:12

Hangi partiden olursa olsun siyasetçi seviyeli olsun, düzeyli olsun. Bilhassa İzmir'in siyasetçisi İzmir'e yakışır olsun. Bülent bey izlediğimiz kadarıyla böyle biriydi. İnşallah gelen gideni aratmaz.

Yorumu oyla      9      5  
Nilgün Tosun 24 Şubat 2018 Cumartesi 14:45

Ağzınıza Sağlık

Yorumu oyla      9      5  
İzmirli 24 Şubat 2018 Cumartesi 10:56

Sayın Bülent delican uslubuyla siyaset anlayışıyla ak partinin dip yaptığı İzmir’de partiyi ayakta tutanlardan biriydi beğenirsiniz beğenmezsiniz kimseyle kendiyle ilgili problem yaşamadı bazı partililer onu hep Pasiflikle suçladı ne yapacaktı kendi partisinden belediye başkanınına sövüp sayacakmıydı medeni bir adam herkese yapması gerekenleri söylüyor.ak parti Bülent başkana teşekkür etmeli güzel bir zemin bıraktı inşallah yeni yönetim bu yolda yürür ak partiyi daha güçlü yapar yoksa eldeki ilçe belediyeleri elden gider o zaman kim başarılı kim değil Görür herkes.

Yorumu oyla      10      5  
Dede Korkut 24 Şubat 2018 Cumartesi 02:51

Bülent Bey'i yakından tanıyan biri olarak söylüyorum gerçekten dürüst, namuslu ama bir o kadar da talihsiz bir adamdır. Partinin ve Devletin her kuruşunun üzerine titrediğinin şahidiyim. Çok haksızlığa uğradı ama sabretti. Hem genel merkez ona sahip çıkmadı hem kendi ekibinin büyük kısmı. Bir İzmir'li bir Ak Partili olarak olarak diyorum ki; Allah senden razı olsun Bülent Başkan...

Yorumu oyla      10      5  
Bir hikaye 23 Şubat 2018 Cuma 23:26

Anlatılan bir hikaye vardır; yaşı kemale ermiş bir avukat artık işleri meslektaşı olan genç oğluna devretmiş, kendisi tecrübelerini oğluna aktarıyor, dosyaları tetkik ediyormuş.Oğlu sevinçle ofise girmiş "Babacığım sizin yıllardır sonuçlandıramadığınız miras davasını kazandım dava bitti" demiş ve tebrik beklemiş babada oğluna "çok büyük miras davasıydı ve gördüğün ne varlığımız varsa o davaya borçluyuz" deyince genç avukat babasının niye bitirmediğini anlamış.Adı üstünde hikayede mantık aranmaz.Şimdi Ak Partiyi savunur görünen basın, kanal kanal her akşam dolaşan akademisyenler, anket şirketleri, istatistik kurumunun rakamları bence hikayedeki baba avukatla aynı işi yapıyorlar.Keşke oğul avukatın yaptığını yapsalarda gerekli tedbir alınsa.Çünkü onlar nerede ise Ak Parti desteğini %70-75 olduğunu söylüyorlar.Onların ki tahmin referandum sonucu gerçek.Dost acı söyler.

Yorumu oyla      10      5  
Tren kaçtı 23 Şubat 2018 Cuma 22:42

Ak parti treni kaçırdı.15 yıldır kayıtsız şartsız destek veren konuşmayan, kimse ile dirsek teması olmayan, siyaset sayesinde zenginleşmemiş büyük kesim, ticaret-sanayi-turizmi yani ülke ekonomisini elinde bulunduran iller referandumda uyarı yaptı neden ekonomi idi.Ama kimse mesajı almadı.İnşaat hırsı, gerçeği yansıtmayan rakamlar,ithalattan ve ötekileştirmeden medet umuldu.Milletin cebide mutfağıda boş.Bu nedenle İyi Parti tabanda destek buldu.Saadet Partiside silkinmeye başladı.2016‘ya kadar Ak Partiye söylemediğini bırakmayan Mhp niye dost oldu.Referandumdan sonra tek yapılacak iş tarım ve hayvancılıktı onun için tren kaçtı.Talimat değil kanun belirlemeli ülkeyi.

Yorumu oyla      11      5  
Berna ercan 23 Şubat 2018 Cuma 21:39

Bülent başkan yerele hakim biri izmiri iyi tanıyor tesbitleri önemli kendisi de konuşurken bu çok belli oluyor adeta izmire aşık inşallah büyük şehir belediye başkanı olur

Yorumu oyla      11      6  
Zor zanaat 23 Şubat 2018 Cuma 21:34

İzmir‘de Ak Parti il başkanı olmak zor zanaat.İzmir haricindeki büyükşehirlere hükümet merkezi bütçeden hafif raylı ve metro yapımları için yardım ediyor.Üstüne üstlük İzmir‘in belediyesi kendi yapabilmesi için onaylanması için Ankara‘ya gönderdiği metro projeleri bekliyor.Ankara‘dan gelenler Torbalı-Menderes-Kemalpaşa‘ya gidiyor ardından istikamet havalimanı, başka ilçe yok.Milletvekillerinin 3 tanesi çıkıyor toplumun karşısına onlarda kendilerini il başkanı gibi başlıyorlar-bitiriyorlar tek hedef Sayın Kocaoğlu.Diğer milletvekilleri Sayın Cumhurbaşkanımız veya Başbakanımız İzmir‘e gelince protokolde boy gösteriyorlar sonra ara bulamazsın.Yıllardır kimsenin ilgilenmediği Bayraklı ve Karabağlar ilçe sınırlarından insanlar memnun değil.Tarım ve hayvancılığa destek veren, süt kuzusu projesi ve toplu ulaşım için milletin Allah razı olsun dediği bir belediye var İzmir‘de.Bu yüzden sadece büyükşehir seçiminde Aziz Kocaoğlu‘na oy veren Ak Partililer var bu şehirde.Yeni bir zorlukta hayat pahalılığı insanları canından bezdirdi.Tuik rakamları vatandaşın halini yansıtmıyor.İyi Parti tabanda konuşulurken son bir aydır Saadet Partiside gündem oluşturmaya başladı.Asıl önemlisi 15 yıldır dava diye kayıtsız şartsız destek verenler artık konuşuyor, soru soruyor, eleştiriyor.Tek neden ekonomi.Her zaman olduğu gibi bütün ülke vatandaşının birleştiği tek nokta ülke bütünlüğü ve teröre karşı olmak.Ötekileştirmeyi toplum kabullenmiyor.

Yorumu oyla      12      6  
Engin Çim 23 Şubat 2018 Cuma 20:53

Ümit yaldız sizi tebrik ediyorum okadar güzel anlamışsınız Bülent Delican başkanımızı bu güzel övgüyü fazlasıyla hak ediyor başkanım her zaman her yerde başkanımızı desteklemeye devam ediyorum genel merkez İzmir teşkilatına açıklama yapmasını bekliyoruz sizi ve başkanımızı saygılarımla selamlıyorum

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva