Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
18 Mart 2024 Pazartesi

90 sene önce söylenen çok önemli sözlerin anıtıdır bu fotoğrafta gördüğünüz.

Unutmayalım, Büyük Atatürk bir askeri deha olduğu kadar, çok değerli bir barışseverdi. 1934’te Anzak Ailelerine yazdığı mektup bugün Avustralya ve Yeni Zelanda’nın her yerinde anıtlaştırılmıştır. 

Ne demişti Gazi: “Bu memleketin topraklarında kanlarını döken kahramanlar! Burada, dost bir vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükûn içinde uyuyunuz. Sizler, Mehmetçiklerle yan yana koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve rahat uyuyacaklardır. Onlar bu topraklarda canlarını verdikten sonra, artık bizim evlatlarımız olmuşlardır.”

Dünyada bunu söylemiş başka bir lider de yoktur!

Venizelos’un Büyük Atatürk’ü Nobel Barış Ödülü’ne aday göstermesi de boşuna değildir.

***

Bugün kutladığımız18 Mart Zaferi bizler için çok önemlidir

Birinci Dünya Savaşı’nda ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan Çanakkale Deniz Zaferi, bir kahramanlık destanıdır.

Çanakkale’de üstün cesaret ve özveriyle zafere ulaşılmış, özgürlük ve bağımsızlık inancıyla, güçlü ordulara geçit verilmemiştir.

Dünya kamuoyunda da büyük yankı uyandıran bu zafer, birlik ve beraberlik içinde toprak bütünlüğüne ve bağımsızlığına yönelen saldırılara karşı tek yürek olan Türk Milletine Kurtuluş Savaşı’nda güç vermiş, Cumhuriyet’in kurulmasına zemin hazırlamıştır.

Çanakkale cephesinde Büyük Atatürk, liderliğini, cesaretini, yurt sevgisini ve askerî dehasını ortaya koymuş ama 1934’te asıl meselenin barış olduğunun da altını çizmiştir.

Savaşların acı sonuçlarını ve barışın önemini bütün gerçekliğiyle gözler önüne seren Çanakkale Şehitliği, şehitlerimizin ve onların yanında yatan insanların barış çağrısını bugünümüze taşımaktadır.

Büyük Atatürk’ün“Yurtta barış, dünyada barış” ilkesinden ödün vermeden, aydınlanma ve çağdaşlaşma çabalarını sürdüren Türkiye Cumhuriyeti, kalıcı bir dünya barışının sağlanması ve sürdürülmesine büyük özen göstermektedir.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümünde, Atatürk ve silâh arkadaşlarını, kahraman şehit ve gazilerimizisaygı ve şükranla analım. Barışın büyüklüğünü aklımızdan çıkarmayalım.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Adnan Sözeri 18 Mart 2024 Pazartesi 10:17

Teşekkürler Guvernörüm.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva