Tayfun MARO
Büyük Kongre’den Sonra…
22 Mayıs 2017 Pazartesi

Suskun Dünya’nın hür sesi… Kurultayı izlerken duydum. Erdoğan’ı böyle tanımladılar. Onların yalancısıyım. “Suskun Dünya” dedikleri, islam âlemi olmalı…

Tam bu sırada, ABD-İslam zirvesini gerçekleştirmek için, suskun dünyanın diğer sesi ve Erdoğan’ın yakın dostu Suudi kralı ile Trump bir araya gelmişti.

Demek oluyor ki 110 milyar $ verince ses daha bir gür çıkıyor ve dünyanın öbür ucundan bile duyuluyor. Neyse, münafıklığın âlemi yok… Ben yine Büyük Kongre’ye döneyim…

Büyük Kongre oldu da bitti maşallah… Erdoğan yeniden partinin başına geçti, bir daha gitmez inşallah… 988 gün sonra, vuslat sona erdi… Öyle söylediler… Ne hasret çekmişler ki gün saymışlar! Bence anayasa değişikliği yerinde olmuş; sevenleri ayırmamak lazım.

Bu arada, kıskanç CHP’liler Büyük Kongre’ye temsilci göndermemişler…

Büyük Kongre de olup bittiğine göre, şimdi sırada 80 milyonun AKP’li olması var. Erdoğan, bu anlama gelebilecek şeyler söyledi de… Tek tek herkese ulaşacaklarmış. Bahçeli’ye ulaştıkları gibi ulaşmasınlar da…

Yeni Türkiye’nin inşasını gerçekleştirecek devlet partisi olarak AK Parti, tarihi misyonu gereği, devlet ile milleti yüce idealde buluşturacak… Böyle anladım. CHP’nin ahı mı tuttu ne!

Büyük Kongre’de büyük bir müjde de verildi; İleri demokrasi geri geliyor! Kaç gün aradan sonra vuslat bitiyor, ileri demokrasi geri geliyor, onu belirtmemişler.

İleri demokrasi gereği, Yeni Türkiye’de, insan yerine koydukları herkes için insan hakları sonuna kadar savunulacak! Özgürlükler ha keza… Bütün mesele, insan yerine konulacak bir yer tutmakta.

Konuşmadan anladığım kadarıyla, OHAL, ileri demokrasinin gereklerindendir. OHAL’siz huzur ve güven olmaz. Zamanı gelince de kalkar.

Ekonomide işlerin yolunda olduğuna, üretimsiz kalkınmanın bir yolunu bulduklarına ve ilk on ekonomiden biri olacağımıza dair çok güçlü işaretler verildi gibi geldi bana... Ya da öyle zannettim.

Basın özgürlüğüne gelince; Konuşmadan benim çıkardığım kadarıyla, basın özgürlüğü var. Hakiki gazetecilerin korkmasına gerek yok. İçerdekiler gazetecilik yaptıkları için değil, vatan hainliği yaptıkları için yargılanıyorlar. Sorun yok, herkes işine baksın; Batı da…

Bir izlenim daha: Batı zulmü nihayet bitiyor. Doğu hasretimiz son buluyor. 300 yıllık Batılılaşma hikâyesi tarihe karışacak. Kültürel çoraklıktan kurtulacağız.

Gerçi biz gene de AB’ye girmek istiyoruz. Tabi ki AB hizaya gelir, ikiyüzlü davranmaktan vazgeçerse… Ne de olsa, son 300 yılın en güçlü dönemindeyiz… Batı ise gitti gider…

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan yeni tarih yazımı, Batı kültürüne karşı duranların özel tarihiyle buluştuğunda, yeni Türkiye’nin inşasında en kritik etap geçilmiş olacak. Ak devrim.

Sadece aldığım izlenimler üzerine yaptığım bir tahmindir bu. Yeni Türkiye gençliğe teslim edilince, ben de böyle bir çıkarım yaptım.

Milletin Adamı, milletin partisinin başına geçti. Devlet, milletin hizmetkârı. Hizmetin teminatı, Devlet’in başındaki Erdoğan; Millet>Erdoğan>Devlet>AK Parti. Hepsi de yerli ve milli.

İşte böyle bir şey, Büyük Kongre’den sonra, Yeni Türkiye…

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva