Tayfun MARO
Bir taşla iki kuş vuran aklın düşündürdükleri
16 Aralık 2022 Cuma

Uzatmaya gerek yok. Akla takılan soru; Bir dönem son mu buluyor?  

Kılıçdaroğlu’nu Almanya’ya gönderen güçler sadece Kılıçdaroğlu’nu değil Erdoğan’ı da tedirgin etti. Belli ki bu operasyon iktidar çevrelerini de aşıyor. Onlar da şaşkın ve öfkeli.

Kılıçdaroğlu ve ekibi bu çalımı nasıl yedi?

Hagi’nin bir maçta karşısındaki ünlü defans oyuncusu Roberto Carlos   elleri havada donup kalırken inanılmaz bir çalımla geçtiği o müstesna anı anımsatıyor. Ünlü oyuncu gerçekten neye uğradığını şaşırmıştı. Herkese, “Böyle de çalım mı atılır, birader!” dedirtmişti.

Tarifeli uçakla Almanya’ya git. Saatler içinde özel uçakla geri dön. Yazık oldu. Hazır Rifkin Almanya’ya gelmişken canlı canlı onu da görecekti. Ne de olsa baş danışmanı…

Ama Akşener ile İmamoğlu’nun kucaklaşması öyle böyle değildi… Bir de CHP’li kalabalığa o denli coşkuyla konuştu ki CHP’nin lideri olsa ancak bu kadar olurdu. Gel de dur Almanya ‘da! Ancak Ülkeye apar topar geri döndüğünde iş işten çoktan geçmişti.

Neler oluyor? Görünen o ki İmamoğlu veya benzeri bir aday ile mümkün olan en geniş oy tabanı hedefleniyor. Diğer bir ifadeyle, kimlik siyasetinin öne çıktığı neo liberal dönemin liderleri siyaset sahnesinden çekilecek...

Belki de Rifkin’in işaret ettiği yolun taşları döşeniyor.

Bunları düşündürecek çok fazla öncül var.

Saraçhane Mitinginde İmamoğlu’na “artık 16 milyondan başka 85 milyon da senin yanında” diyen Meral Akşener, Kılıçdaroğlu’nun bir gün önce, “sen 16 milyonu yönet, belediye başkanısın sen belediye başkanı kal” mesajına net bir cevap verdi.

Evet, çarşı karıştı…

Erdoğan bir taraftan, Kılıçdaroğlu diğer taraftan, İmamoğlu’nun başına gelecekler var… Ya da adaylıktan geri duracak. Tabi, büyük efendiler bu duruma göz yumarsa…

Türkiye bir dönemin daha sonuna geliyor. Belli ki taşlar yerinden oynayacak. Gerek siyasette gerek kamu yönetiminde yeni dönemi yönetecek nitelikte kadrolara ihtiyaç var.

Ve bu süreci burjuvazinin yönetiyor olması kuvvetle muhtemeldir... Ya da devlet derinliklerinde bir şeyler oluyor…

Olan bitene salt hukuk sorunu olarak bakanlar yanlış yerlerde dolaşıyor.

Değişkenin değişkeninin değişkeni derken toplumsal dinamiklerin nasıl çalıştığını anlamak hepten zorlaştı. Belirsizlik büyüyor.

Çağımızda, bu gibi meselelerde süreç yönetimi öne çıktı. Ancak değişim sürecini kimlerin yönettiğine dair zihinler henüz bulanık.

2023 çok zorlu bir yıl olacağa benziyor.  

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva