HABERLER>DÜNYADAN
16 Şubat 2017 Perşembe - 16:09

Zirvede gerginlik: Rum Lider kapıyı vurdu, çıktı!

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde yapılan liderler görüşmesinde Rum lider Anastasiadis'in büyük bir öfkeyle "Söyleyecek bir şeyim yoktur" dediğini ve kapıyı sert bir şekilde vurarak çıktığını söyledi.

Zirvede gerginlik: Rum Lider kapıyı vurdu, çıktı!

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde yapılan liderler görüşmesinde Rum lider Anastasiadis'in büyük bir öfkeyle "Söyleyecek bir şeyim yoktur" dediğini ve kapıyı sert bir şekilde vurarak çıktığını söyledi.

"Müzakerelerin de bir adabı vardır"
Akıncı, Rum lider Anastasiadis ile Kıbrıs sorununa Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde kapsamlı çözüm müzakereleri çerçevesinde ara bölgede bulunan BM İyi Niyet Misyonu Ofisi'nde yaklaşık bir saat görüştü.

Cumhurbaşkanı Akıncı görüşmeden sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Anastasiadis'in "Akıncı'nın masayı terk ettiği" yorumlarının gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, "Toplantıya yönelik yapılmış bu saygısızlığı bizim kabul etmemiz mümkün değildir. Herkesin tavırlarına dikkat etmesi gerekir. Bu çok açık ve nettir. Süreci daha iyiye taşımak Rum liderliğinin elindeyken bugün bunun tersiyle karşılaştık. Biz müzakere sürecini terk etmedik. Biz gerçekten çözüm isteyen tarafız. Ancak müzakerelerin de bir adabı vardır. Buna herkesin riayet etmesi gerekir. Kendi elleriyle yaratıkları bu durumu yine kendi elleriyle düzelttiklerinde kapı açıktır. Çekip gittikleri kapıyı yeniden açmak kendi ellerindedir. Ben öyle inanıyorum ki Kıbrıs'ın her iki tarafında da gerçek anlamda çözüm arayan insanlar, Rum liderliğinden bunu beklemektedir. Yaratılmış olan bu yanlışı düzeltmelerini beklemektedir. Bizim de beklentimiz budur." diye konuştu. 

"Enosis'in kutlanmasıyla ilgili sıkıntıyı aktardım"
Görüşme sırasında Rum Meclisinin okullarda "Enosis'in kutlanması" kararının yarattığı sıkıntıyı ve Kıbrıs Türk toplumundaki büyük hayal kırıklığını Rum lidere aktardığını dile getiren Akıncı, karar nedeniyle önceki gün yapılması planlanan teknik düzeydeki müzakereciler toplantısının iptal edildiğini hatırlattı.

Rum lider Anastasiadis'in kendisini dinlemek yerine önceden hazırladığı beş sayfalık bir metinle geldiğine işaret eden Akıncı, "Anastasiadis, birçok gerekçe gösterdi. Hatta buna Türkiye'den gelen suyu da ekledi ve bir sürü mazeret üretti." dedi. 

Akıncı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Enosis ve bunun yarattığı olaylar Kıbrıs trajedisinin en önemli sorumlusudur. Biliniyor ki bu hadise, zaten Rum eğitim sisteminin bir parçasıdır ve müfredatında yer almaktadır. Fakat bunun kutlanacak bir olay olarak nitelendirilip, anılacak olaylar listesine dahil edilmesi çok daha farklı bir olaydır. Böylesi çok ciddi bir olayda ne yazık ki aynı davranış biçimini Rum liderden göremedik. Bunun bizde yarattığı hayal kırıklığını kendisine bugün bu şekilde iletmiş olduk. Kıbrıs Türk halkının gelecekteki ortağımızın liderini ELAM gibi bir yapıyla el ele görmek istemeyeceğimizi kendisine çok net ifade ettim. Sadece benim değil Kıbrıs Türk halkının, Kıbrıs Türk toplumunun da Rum liderliğinden beklentisi budur." 

Rum liderden ilk açıklama: Ben kaçmadım
Nikos Anastasiadis’in açıklaması şu şekilde: “Akıncı, Enosis oylaması konusunda kamuoyuna söylediklerinin aynısını bize de tekrarlamıştır. Ben de kendisine Kıbrıs Türk toplumunun endişelerini anladığımı izah ettim."

"Kendisine dedim ki hedeflediğimiz çözüm ne Enosis'tir ne de Taksim. BM Güvenlik Konseyi ve bizim Ulusal Konsey kararlarımız bağlamında bir çözümdür"

"Kıbrıs Türk toplumunca yanlış anlaşılmış bazı hususlara dikkat çektim, vardığımız ilerlemenin önemine vurgu yaptım, diyaloğun devam etmesi gerektiğinin altını çizdim. Özlü görüşmelerin anlaşıldığı şekilde devam etmesi gerektiğini söyledim."

"Türkiye'nin dayattığı ne de tüm Kıbrıs halkının çıkarlarına uymayacak bir çözüme karşı olduğumuzu söyledim. Bir kez daha belirtmek isterim, durumun Türkiye ve Kıbrıs Türk liderlerince kendi çıkarları uğruna saptırılmasından rahatsızlık duyuyorum."

"Kıbrıs Türk liderini derhal diyaloğun devamı ve iki toplumun ortak çıkarları için ciddiyetle davranmaya davet ederim." (AA, NTV)

 
'For You Suit'te büyük kampanya
 
Belediye otobüsünde başörtülü öğrencilere hakarete tutuklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mevlut Deniz 16 Şubat 2017 Perşembe 18:08

Bu KKTC Cumhurbaşkanına ne yapılırsa yapılsın neden hep böyle tavizkar davranıyor anlaşılır değil? Rum tarafı sürekli tırtıklıyor.Bizimki sürekli verici.Beyefendi biraz aklını başına topla.KKTC de 1974 de şehit olan 500 askerimizin kanı var.TMT'nin kahraman evlatlarının,Dr.Fazıl Küçük'ün,Rauf Denktaş büyüğümüzün emaneti var. Bu kadar Rum nazı,hakareti çekilmez.Bir de sen "yetti artık" deyip masaya ve kapıya vurup çıksana.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Suudi Arabistan iki füzeyi etkisiz hale getirdi
Suudi Arabistan hava kuvvetleri Yemen tarafından atılan iki balistik füzeyi etkisiz hale getirdi.
El Bab'da havan atışları azaldı, telsizler sustu!
Türk askerinin Fırat Kalkanı Operasyonu'nda büyük oranda kontrolü sağladığı ...
Trump'ın kabinesinde ikinci fire
Trump'ın Çalışma Bakanı adayı Andrew Puzder, adaylıktan çekildiğini açıkladı.
 
DAEŞ'e karşı ABD askeri iddiası
ABD basını Pentagon'un Suriye'ye ABD askeri göndermek için plan hazırladığını öne sürdü.
ABD Başkanı Trump'tan Netanyahu'ya çağrı
ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "yeni ...
Pentagon'dan 'uranyum mermisi' itirafı
ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Suriye'de DAEŞ'le mücadelede zırhları ...
 
Hayvanat bahçesinden penguen çaldılar
Almanya'da hırsızlar penguen çaldı. Polis pengueni bulmak için seferber ...
Trump'ın açıklamasına Moskova'dan cevap: Endişe verici
Başkan seçilmeden önce "Kırım Rusya'ya aittir" diyen ABD Başkanı Donald ...
Hindistan uzaya uydu gönderme rekoru kırdı!
Hindistan, aynı roketle uzaya gönderdiği 104 nano uyduyu yörüngeye yerleştirerek ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva