HABERLER>POLİTİKA
17 Ocak 2019 Perşembe - 08:31

Zeybekci'den 'suda indirim' vaadi!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, seçilince yapacağı en önemli icraatlarından birini canlı yayında açıkladı. Zeybekci, su fiyatlarında indirime gideceklerini belirterek, “Su kullanımında tasarrufa teşvik etmeyi de hedefleyerek 0-20 ton kullanım arasında yüzde 50 indirim gerçekleştireceğiz” dedi

Zeybekci den  suda indirim  vaadi!

Habertürk TV’de “Türkiye’nin Nabzı” programında Didem Arslan Yılmaz’ın konuğu olan Zeybekci, 31 Mart’ta İzmirlilerin kente, kentin geleceğine oy vereceklerini belirtti. Zeybekci, “Bize düşen bunu İzmirlilere anlatmak. Projelerimizi, samimiyetimizi çözüm önerilerimizi gelecek hikayemizi anlatmak” diye konuştu.

Yerel seçimleri ideolojik alana çekmeyi “beceriksizlik” olarak değerlendiren Zeybekci, kentin geleceğinin, geri kalmış, ihmal edilmiş alanlarının, tamamlanması gereken yönlerinin konuşulması gerektiğini vurguladı. Yaşam tarzına müdahalenin tartılıyor olmasının İzmir’e haksızlık olduğunu oile getiren Zeybekci, şöyle devam etti:
“Tek İzmirli vatandaşımızın kaygısı varsa onunla oturup konuşacağız, tüm İzmir’de yaşayanlarla temas ediyoruz. Kaygılar bölümü çok minimal bir bölüm. 21. yüzyılda demokrasinin hakim olduğu, insanların beğenmediklerini oyla değiştirme kabiliyet ve hakkı olduğu bir sürece kaygıyı sıkmayı korku imparatorluğu yaratmak olarak görüyorum. İzmirlilerin hassasiyeti Ankaralıların hassasiyetinden farklı değil. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu milletin baş tacıdır, Kurtuluş savaşımızın kahramanı başkomutanı Cumhuriyetin kurucusudur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü getirip yüzde 25’lik bir partinin oralara hapsedersek Atatürk’e de büyük haksızlık etmiş oluruz.“

KENT ENSTİTÜLERİ GELİYOR
31 Mart akşamı en çok konuşulan kentin İzmir olacağını ifade eden, Nihat Zeybekci, projeleri hakkında da bilgi verdi. Zeybekci, “İzmir'de en önemli problemlerden biri genç işsizlik, Türkiye ortalamasının biraz üzerinde. Sanayi, sağlık yazılım, turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu elemanları yetiştirmemiz lazım. Bunun için Kent Enstitüleri, kentin gençlerini dünyaya hazırlayacak, iş garantili zemin hazırlayacak. Şehrin gençlerinin ihtiyaçlarını, ekonominin ihtiyaçlarıyla buluşturma enstitüleri olacak. Onları hayata hazırlayacağız. Kodlamadan programlamadan, elektronik elektroniğe, tarım ve ziraata, hizmet sektörü, sağlık ve turizm sektörüne, dil bilen gençler yetiştireceğiz. Onlara dil öğretip, o alanlara yönlendirmek gerekiyor. Kent enstitüleri gençlerimizi hayata hazırlayacak” diye konuştu.

HİZMETİ İHTİYACI OLAN YERDE OTURACAĞIM
Zeybekci, “İzmir'in çocuklarının, gençlerinin, genç kızlarının nerelisin dendiği zaman başını ona eğdikleri yerde gidip oturacağım ben. Kesinlikle orada oturacağım. Kordon'daki restoranları severim. Güzelbahçe'yi, Gaziemir'i severim. Menemen harika, Bergama süper. Dikili, Karaburun, İzmir gökkubbe altında yaratılmış en güzel topraklardır” ifadelerini kullandı.

İLK KEZ AİLESİYLE CANLI YAYINDAYDI
Zeybekci canlı yayında bir ilki de yaşadı. İlk kez eşi, oğlu ve gelini de katıldığı bir canlı yayında AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’na eşlik etti. Programa katılan Nihat Zeybekci'nin eşi Ayşen, oğlu Atilla ve gelini Elif Zeybekci, “Her zaman ardındayız, destekçisiyiz” mesajları verdi. Ayşen Zeybekci, “Tabi ki en sorunlu bölgede yaşayacağız. Ben Nihat Bey’in bakanlığı döneminde Ankara’ya gidememiştim ama İzmir’e mutlaka yerleşeceğim. Bayraklı’yı gezdiğimizde Denizli’de 15 yıl önceki manzaraları gördük. İzmir Türkiye’nin 15 yıl gerisinde kalmış. İzmir’de yapılacak çok şey var.

Bakanlıktan sonra Nihat bey Denizli’ye dönmüştü, sevindik. İzmir için adaylığını öğrendiğinde gözleri parladı, biz ‘yine kendisini kaybettik dedik” diye konuştu.

 
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Biz bitti demeden bitmez!’
 
Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Kabul edildi
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
apaçık 17 Ocak 2019 Perşembe 17:59

Herşey apaçık ortada, kim kime neyi anlatıyor? Olan trollere oluyor, insanların inanmadığı, inanmayacağı şeyleri yazıp, kendilerine güldürüyor ya da şeyttiriyorlar :) Ama olsun, onlar da insan, koyun gibi dinleyip, ezbere yazdıklarına bakmayın!

Yorumu oyla      11      5  
Melis 17 Ocak 2019 Perşembe 17:20

Ekonomi Bakanı olarak unutulmaz icraatı(!) akabinde bakanlıktan azli ve İzmir'e adaylığı. Hey yüce Allahım bu AKP'de İzmir'e aday olabilecek aklı başında bir kişi yok muydu?

Yorumu oyla      12      5  
Gürkan 17 Ocak 2019 Perşembe 17:09

Ankara'da şu an evlerde geçerli su tarifesi : SU bedeli : 4,75 TL, ATIKSU bedeli : 2,38 Toplam "1 metreküp su fiyatı 7,13 TL" (vergiler hariç ) İzmir'de de SU bedeli :3,21, ATIKSU bedeli: 1,60, toplamda "1 metreküp su fiyatı 4,81 TL" ( vergiler hariç ). Ankara yüzde 30 indirim yapsa dahi su daha pahalı. Sosyal medyada İzmir en pahalı suyu kullanıyor goygoyu yapanlara duyurulur. Rakamlar ortada. Ancak bizde de indirim olursa tabi iyi olur.

Yorumu oyla      11      5  
ayıptır 17 Ocak 2019 Perşembe 16:22

Alınan birşeyde indirim yapılması elbette bu hayat pahalılığında bizi sevindirir. Ancak tam seçime giderken İstanbul-Ankara-Gaziantep belediyeleri su ücretlerinde indirime gittiler. Hiç lafı dolandırmaya gerek yok 'Seçim sonucunu garanti görmeyen belediyeler su fiyatlarında indirime gittiler' belki de genel merkez seçim sonucu tehlikede ise suda indirim yapın belediye zararını bakanlık olarak karşılarız dediler. Sayın Zeybekci de bunu görünce seçilirsem indirim yapacağım diyor. Millet bunu görüyor ve başta Ak Parti seçmeni tarafından tamda seçim öncesi yapılan bu su indirimi ters tepti ilgililerin bilgisine.

Yorumu oyla      14      5  
Bülent ışık 17 Ocak 2019 Perşembe 15:25

Sudan önce şu Ak partide olan Ankara'da havaalanına toplu ulaşım sorununa el atın. Izmir'de aynı mesafe öğrenci izban ile 3 lira aktarmalı 1.85 lira olduğu halde Ankara'da öğrenci ve tam 11 lira. Bugün elektrik parası geldi 30 günlük yerine 28 günlük okumuşlar. 2 ay öncede aynısı olmuştu. Maksatları ucuzladı algısı yaratmak.

Yorumu oyla      13      6  
Ozzy 17 Ocak 2019 Perşembe 14:21

Sen çok sey yapma istersen. Baskan donuyor

Yorumu oyla      12      5  
ahmet 17 Ocak 2019 Perşembe 11:27

volkan,zoruna mı gitti aslanım...

Yorumu oyla      10      9  
Komedi 17 Ocak 2019 Perşembe 11:10

Ankara'da suyun m3 ü olmuş 7 lira, sonra yüzde 30 indirim yaptık diyorlar. Yapsan ne olur ?

Yorumu oyla      10      5  
samet 17 Ocak 2019 Perşembe 11:01

adam vaat ortaya koyuyor sizin chp yapıcam diyip 5sene sonra bitirmez merak etmeyin

Yorumu oyla      10      10  
volkan 17 Ocak 2019 Perşembe 10:33

izsu nun bilançosunu bilmeden malı yapıyı gormeden nasıl indirim vaad edebiliyorsun? otogar metro gibi ici boş bir vaad..

Yorumu oyla      18      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Biz bitti demeden bitmez!’
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Biz bitti demeden bitmez!’
Fatih YAPAR yazdı... Top karşı kaleye girer mi?
Fatih YAPAR yazdı... Top karşı kaleye girer mi?
CHP’de kritik günün sonu: Gözler İYİ Parti’de!
CHP’nin İzmir’de 4 ilçede adayını ilan etmesi sonrasında İYİ Parti’nin ...
 
Başkan Yücel’den Kocaoğlu yorumu: 3 dönemdir göğsümüzü kabartıyor!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partisinin İzmir'de ...
Dayton Anlaşması'nın gözden geçirilmesi şart
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Dayton Anlaşması'nın gözden geçirilmesi şart. ...
O PM üyesinden flaş İzmir çıkış: Kocaoğlu gibi biri gündeme gelirse...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun yeniden aday olma kararı ...
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi 2 hafta tatile giriyor
TBMM, 3 ayrı kanun teklifini bu hafta görüştükten sonra çalışmalarına 5 Şubat’a kadar ara verecek.
CHP İzmir’in 4 adayından ilk mesajlar!
CHP İzmir’in 4 adayından ilk mesajlar!
Genel Merkez'den Kocaoğlu için ilk yorum!
Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva