HABERLER>POLİTİKA
10 Ocak 2019 Perşembe - 12:06

Zeybekci'den iki ilçede mesajlar: Bir deliye ihtiyaç var; o da karşınızda!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Çiğli ve Kemalpaşa'da esnaf ve halkla biraraya geldi. Zeybekci, “Kentin problemlerini çözmek için sevdalılara ihtiyaç var. Dağları delmek için Ferhatlara ihtiyaç var. Dağları delecek aşk lazım. O aşk bizde mevcut. Ve bir de deliye ihtiyaç var, o da karşınızda duruyor arkadaşlar" dedi.

Zeybekci den iki ilçede mesajlar: Bir deliye ihtiyaç var; o da karşınızda!

Zeybekci, "El ele gönül gönüle sokak sokak dolaşacağız. Genci, yaşlısı herkesi kucaklayacağız. Bizim meselemiz parti meselesi değil, İzmir meselesidir. Önemli olan İzmir ruhudur.” diye konuştu. Sohbet etme şansını yakaladığı tüm İzmir’lilerin kendisine hemen hemen aynı konularda şikayette bulunduğunu söyleyen Zeybekci, “İzmirliler bana hep 'Artık Yeter' diyor. CHP'liler de 'Artık Yeter' diyor. Sabır kalmadı. Biz de 'Artık Değişim Vakti' diyoruz." ifadelerini kullandı.

GÜN 15 KM YÜRÜYECEĞİM
Çiğli'de AK Parti İlçe Belediye Başkan Adayı Okan Korkmaz ile çarşı esnafını tek tek dolaşan, yolda vatandaşlarla sohbet eden Zeybekci, girdiği bir dükkanda tattığı İzmir tulumunu beğenerek satın aldı. Yolda yürürken özellikle kadınların isteğiyle bol bol selfie çektiren Nihat Zeybekci, ardından ilçe teşkilatında partillilerle de toplantı yaptı. Zeybekci, seçim kazanmada teşkilatın önemine dikkat çekerek "Ben yürümeyi ve dolaşmayı seviyorum. Gerekirse her gün 10-15 kilometre yürüyeceğiz. Ev ev sokak sokak gezerek İzmirli'nin gönlüne gireceğiz" diye konuştu.

BÖLÜNEN ÇİĞLİ'Yİ BİRLEŞTİRECEĞİZ
Çiğli'de trafik sıkıntısı olduğunu bildiğini dile getiren Nihat Zeybekci, İZBAN hattının  ilçeyi ikiye ayırdığını, bu sorunun çözümünün ise çok basit olduğunu söyledi ve şöyle devam etti:

"Anadolu Caddesi ve İZBAN hattında trafiği alta alacağız. Bu bölümlerin üzerini kapatarak birbirinden kopan mahalleleri birleştirmek bizim için çocuk oyuncağı."

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Çiğli'den sonra ziyaret ettiği Kemalpaşa ilçesinde Belediye Başkanı Arif Uğurlu ile sokakları gezdi. Belediye başkanının hizmetlerinden övgü ile bahseden Zeybekci, "AK Parti belediyeciliğiyle İzmir ve Kemalpaşa daha fazla hizmet alacak. Sorunlar bir bir çözülecek" dedi.

Zeybekci, Çiğli ve Kemalpaşa'da MHP ilçe başkanlıklarını da ziyaret etti. Cumhur İttifakı'nın başarı ile devam ettiğini belirterek, ortak seçim kampanyası yapacaklarını belirtti. Kemalpaşa Yörükler Derneği Başkanı Halil Akça, Zeybekci'ye Yörük atkısı verdi.

ENGELİLLERLE BULUŞTU
Zeybekci, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla görme engelli derneklerinin temsilcileriyle AK Parti İzmir İl Başkanlığında bir araya geldi.

Engelsizlerin engelliler için tasarlanan her yerde kolayca hayatını devam ettirebildiğini ancak engellilerin sadece engelsizler için tasarlanan yerlerde yaşamalarının imkansız olduğunu belirten Zeybekci, bu konuda görevin devletlere, kamuya, yerel yönetimlere düştüğünü dile getirdi.

Zeybekci, devletlerin aciz, yaşlı, engelli vatandaşlarının son nefesini dahi huzurlu ve rahat almasını sağlamak için milyarları gözünü kırpmadan harcadığında devlet olabileceğini vurgulayarak, AK Parti hükümetlerinin engellilerle ilgili bugüne kadar çok güzel şeyler yaptığını anlattı.

Dernek temsilcilerinin SGK'nin beyaz baston ödemesinin düşük olduğunu söylediğine dikkati çeken Zeybekci, "Beyaz baston zorunlu bir ihtiyaç. Bunun ödemesinin sosyal güvenlik sistemi içinde yapılamamış olmasını teknik bir hata olarak görüyorum." dedi.

Zeybekci, Denizli'de belediye başkanlığı yaptığını, şehri engellilerin başta sona engelle karşılaşmadan dolaşması için tasarladıklarını aktararak, yürüme engellilere ücretsiz tekerlekli sandalye veya doktor raporuna göre akülü tekerlekli sandalye verdiklerini ifade etti.

“KALDIRIM İŞGALİNE MÜSAADE ETMEYİZ"
Zeybekci tarihi özellikleri olan bazı çarşılar dışında hiçbir yerde kaldırım işgaline müsaade etmeyeceklerini vurgulayarak şöyle devam etti:

"1 Nisan'dan itibaren bu şehrin kaldırımlarında, engelli engelsiz herkes için hak olan kaldırımlarda araç parkına asla müsaade etmeyeceğiz. 'Yeterli otopark var mı ki' diyenler olacak. Yeterli otopark imkanı 5 yıl içinde sağlanacak. Şehirde yüzde 90'ı açık olan 14 bin civarında otopark imkanı var. 5 yılda 70 bine çıkaracağız. Hiçbir şey kaldırım işgaline hak gösterilmez. Esnafımızla uzlaşarak yapacağız. Tarihi Kemeraltı ve çevresiyle ilgili bölümler hariç. Bir yerel yönetimin, belediyenin görme engeli kardeşlerimize beyaz bastonu hediye etmesi sempatik olur. Biz bunu yapacağız. Seçim beyannamelerinde bunları yazmak sanki biraz ayıpmış gibi geliyor. Bir hak çünkü. Hakkını veriyorum deyip böyle bir çeşit övünç malzemesi getirmek yanlış bir şey. Bu şebekeden su veriyorum demek gibi. Bu hakların da siyaset üstü bir şekilde görülmesi, istismar edilmemesi gerekir. İzmir'de engellileri engelleyen bir uygulamaya müsaade etmeyeceğiz. Bunu şehrin anayasa haline getireceğiz."

"İŞGALLER NEDENİYLE KALDIRIMLAR YÜRÜNEMEZ HALDE"
Türkiye Beyazay Derneği İzmir Şube Başkanı Salih Arıkan da engellilerin sokaklarda özgürce, güvenli bir şekilde yürüyemediğini, işgaller nedeniyle kaldırımların yürünemez halde olduğunu kaydetti.

Belediyelerin dernekler arasında ayrımcı bir tutum gösterdiğini, şubenin boya badanasını dahi belediyelere yaptıramadıklarını savunan Arıkan, belediye otobüslerinde sesli uyarı sistemi, toplu taşımadaki aktarma sistemi, raylı sistem araçlarındaki eksik düzenlemelerin hayatlarını zorlaştırdığını anlattı.

Çağdaş Görmeyenler Derneği Başkanı Ufuk Özen de görme engellileri siyasi partilerin kolaylıkla hatırlamadığını, bu konuda AK Parti'nin duyarlılık gösterdiğini belirtti.

Engelliler olarak toplumun eşit birer bireyi olarak yaşamak istediklerini dile getiren Özen, beyaz bastonun görme engelliler için bağımsızlığın, toplumsal yaşama katılmanın aracı olduğunu söyledi.

Toplantının sonunda ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere dernek yöneticilerine 40 beyaz baston verildi.

 
Çete lideri dizi oyuncusu çıktı
 
AK Parti Karabağlar adayı Doğan'dan 10 Ocak mesajı
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
iflas 11 Ocak 2019 Cuma 02:21

Adam belediyelerin iflasta olduğunu söylüyor, iftira atıyor! Yalan söylemek bunlar için sıradan bir iş sanırım! Bir de uyanık ya, chpliymiş de akıllanmış ayakları var! Yahu bi gidin, burası İzmir kardeşim, buraya yazanların çoğu da CHP'nin ötesinde insanlar. Yerel seçimde kimse partiye bakmaz burada, burada adaylar yarışır, yaşam kültürü yarışır! Özfatura'yı da seçer, Priştina'yı da! Yaptıklarınızdan ötürü de Kocaoğlu'na sahip çıktı bu kent, bu ladar basit!

Yorumu oyla      10      5  
Merkez 10 Ocak 2019 Perşembe 23:30

Gürkan Görevini iyi yap yoksa işin zor trol....

Yorumu oyla      9      5  
doğruya doğru 10 Ocak 2019 Perşembe 20:14

Sayın Zeybekci aday sizsiniz ama milletin tepkisi size değil desem olmuyor ekonominin patronu sizdiniz. Hayat pahalılığı milleti perişan etti, ama maşallah külliye bütçesi %233 arttı, vıp jumbo jet alındı, Marmaris'e yazlık külliye yapılıyor, birde yap işlet devret denen model ile Kanal İstanbul yapılacak deniliyor. Her insanın bir noktaya kadar dayanma gücü vardır. Millet ayın sonunu getiremezken sen bunca israfı yaparsan milleti de duymazsan, konuşurken çeşitli sebeplerle orada toplananlara bakıp millet beni istiyor denilirse bu millet Cumhuriyet tarihinde kimleri kimleri sandıktan çıkartmadı. Bakın ister duyun ister duymayın: yıllar sonra Ak Parti seçmeni konuşuyor, soru soruyor, eleştiriyor.

Yorumu oyla      13      5  
Lombak 10 Ocak 2019 Perşembe 17:02

Chp''nin karabağları afrika gibi. Caddeler sokaklar 10 yıl önce neyse o. Kargacık burgacık. Köstebek çukurları. Çöküntü alanları. Mezberelik.

Yorumu oyla      11      16  
Merkez 10 Ocak 2019 Perşembe 15:50

Evet dünyada duvarlar yıkılırken Çiğli yi iki ye hatta üçe böldüler beceriksizler Nihat başkanı dört gözle bekliyor Çiğli ve İzmir''li.

Yorumu oyla      10      22  
akıllı 10 Ocak 2019 Perşembe 15:14

Keşke Ak Partili bir akıllıda çıkıp İzmir'e 1 metre metro yapıp öyle oy isteseydi.

Yorumu oyla      22      5  
Röfleliler 10 Ocak 2019 Perşembe 14:24

İlginç... Dün röfleliler vardı yanında, şimdi başötürlü bayanlar. Ne oldu sayın Zeybekçi?

Yorumu oyla      22      8  
gürkan 10 Ocak 2019 Perşembe 14:17

Caddeyi yer altına alacağız, otopark sorununu bitireceğiz, kaldırımlar işgal edilmeyecek ... aklıma çakıyla aslan öldüren Şener Şen'in "Ziya" karakteri geldi :) Rahmetli Münir Özkul ne diyor du? - ... :) Otopark sorununu, kaldırım işgalini 20 yıldır yönettiğiniz başta Ankara ve İstanbul'da niye çözmediniz? Bu işler bu kadar kolay mı?

Yorumu oyla      21      7  
İzmirli 10 Ocak 2019 Perşembe 14:14

Tamam AKP suçlu ama CHP'li belediyelerin hiç mi suçu yok.Buca,Karabağlar,Konak belediyeleri 5 yılda milyarlarca liralık bütçe harcadılar peki ne yaptılar.Doğru dürüst hiçbir yatırım yok ortada.Sadece maaş ödeyen mali açıdan batık belediyeler cenneti İzmir.Eski bir CHP'li delege,şu anda da CHP ilkelerine sonuna kadar inanan biri olarak İlçede oyum AKP'ye olacak.Bu tercihim CHP'nin geleceği için de çok iyi olacak.Belediyelerimiz ders almalı.

Yorumu oyla      15      20  
hadi gülüm yandan! 10 Ocak 2019 Perşembe 13:34

10 yıldır sözünü verdikleri otogar metro hattını delemeyen dağları delecekmiş...peh!

Yorumu oyla      28      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Paris Hilton'un koruması İzmir'de o ilçenin başkan adayı!
Cumhur İttifakı'nın Narlıdere'den aday gösterdiği Süleyman Kocabıyık (30), ...
CHP’li Yücel: Ülkeyi onurlu gazeteciler kurtaracaktır
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 10 Ocak Çalışan ...
Siyaset Bilimci Prof. Dr. Tosun’dan çarpıcı açıklama: CHP-İYİ Parti ittifakı olmazsa 11 ilçe kayıp!
Yerel seçim öncesi aday belirleme çalışmaları ve ittifak görüşmelerinin ...
 
İzmir AK Gençlik’ten Erciyes’te çalışma kampı
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları'nın her ilçe için detaylı analizler ...
CHP'den çağrı: Karaburun'un nergisi solmasın!
CHP’li Polat, kokusuyla ünlü Karaburun nergisleri için önlem alınmasını ...
Kılıçdaroğlu, İzmir adayı için tarih verdi!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, merakla beklenen İzmir adayının açıklanacağı tarihi verdi.
 
CHP'li Sındır: Yerel seçimler milat olacak
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Pir Sultan Abdal Derneği Bornova ...
Binali Yıldırım'dan Özgür Özel'in iddiasına yanıt
TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım, ...
108 maddelik yeni kararname yayınlandı!
Bazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva