HABERLER>GÜNCEL
15 Haziran 2017 Perşembe - 10:05

Yürüyüşte ilk gün tamam: Ne kadar sürecek?

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, partisinin milletvekillerinden Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki olarak Ankara'dan İstanbul'a 'Adalet Yürüyüşü' başlattı.CHP Lideri bugünkü yürüyüşünü tamamladı. Günde 18 kilometre katedilecek yürüyüşün 28 gün sürmesi bekleniyor.

Yürüyüşte ilk gün tamam: Ne kadar sürecek?

MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanması davasında yargılanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'na 25 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme salonunda tutuklanan Berberoğlu, dün İstanbul Maltepe Cezaevi'ne konuldu.

CHP'nin tutuklamaya tepkisi sert oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara Güvenpark'tan İstanbul'a ''Adalet Yürüyüşü'' başlattı.

Karar, Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında alındı.

Yaklaşık 28 gün sürmesi beklenen yürüyüşte günde 18 kilometre yol katedilecek.

Ankara'dan, Berberoğlu'nun yattığı İstanbul'daki cezaevine kadar olan yürüyüş mesafesi yaklaşık 450 kilometre.

KILIÇDAROĞLU'DAN AÇIKLAMA

Yürüyüşün saat 11.00'de başlaması bekleniyordu ancak biraz gecikme yaşandı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu saat 11.10 sularında Güvenpark'a geldi. Kılıçdaroğlu, Güvenpark'ta partililer tarafından karşılandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'na parti yöneticilerinin yanı sıra eşi Selvi Kılıçdaroğlu, oğlu Kerem Kılıçdaroğlu ve nişanlısı Mine Alşan da eşlik etti.

 

Yürüyüşte Kılıçdaroğlu'na oğlu Kerem ve müstakbel gelini Mine eşlik ediyor.

Yürüyüşte Kılıçdaroğlu'na oğlu Kerem ve müstakbel gelini Mine eşlik ediyor.

Burada yürüyüş öncesi açıklama yapan Kılıçdaroğlu, ülkede gazetecilerin ve milletvekillerinin hapiste olmasını istemediklerini vurguladı.

''ADALETİN OLMADIĞI BİR ÜLKEDE YAŞAMAK İSTEMİYORUZ''

Bir "dikta yönetimiyle" karşı karşıya olunduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Adaletin olmadığı bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Her özgür ülke gibi, her uygar ülke gibi kendi ülkemizde barış içinde yaşamak istiyoruz. Bıçak kemiğe dayandı artık 'yeter' diyoruz. Bunun için yürüyüşümüzü başlatıyoruz. Bu ülkeye adalet ya gelecek ya gelecek. Eğer bir bedel ödemek gerekiyorsa, o bedeli önce biz ödeyeceğiz. Bu ülkenin geleceği için, çocuklarımızın geleceği için hep birlikte mücadele etmek zorundayız. Bu yürüyüşümüzün bir siyasal partiyle ilgisi yok. Bu yürüyüş, kutlu bir yürüyüştür. Bu yürüyüş adalet yürüyüşüdür. Adaleti isteyen herkes bu yürüyüşe destek vermek zorundadır. Hapishaneleri tıka basa dolu olan bir ülkede adalet olmaz."

Kılıçdaroğlu ve partililer, Ankara'dan İstanbul'a günde 18-20 kilometre yürüyecek.

Kılıçdaroğlu ve partililer, Ankara'dan İstanbul'a günde 18-20 kilometre yürüyecek.

Adaletin olmadığı bir ülkede devlet, barış ve huzurun olmayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Adalet, adalet, adalet... Bu soylu kavramın anlamını vermek, gereğini yapmak zorundayız" dedi.

"BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ"

Herkesin düşüncesine ve siyasal görüşüne saygılı olduklarının altını çizen Kılıçdaroğlu, herkesin yargıyı, yargının bağımsızlığını ve adaleti savunmak zorunda olduğunu söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Adaleti savunuyoruz. Bütün dünya duysun. Biz Türkiye'de, kendi topraklarımızda bir dikta yönetimiyle karşı karşıyayız. Dikta istemiyoruz, darbecileri istemiyoruz, 20 Temmuz darbesini yapanları istemiyoruz. Kendi ülkemizde demokrasi istiyoruz, özgürlük istiyoruz. Taşeron işçiler, emekçiler, köylüler, işçiler, memurlar herkes için adalet istiyoruz. Adaletin olmadığı yerde insan olmaz. İnsanca yaşamak için adalet istiyoruz."

Daha sonra Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, ellerinde Türk bayrakları ve "adalet" yazılı dövizlerle yürüyüşe başladı.

Bazı engelli vatandaşların da tekerlekli sandalyeyle katıldığı yürüyüşte, "Faşizme karşı omuz omuza" şeklinde sloganlar atıldı. Yine yürüyüşe katılan bazı vatandaşların elinde Atatürk posterleri bulundu.

KISA SÜRELİ ARBEDE

Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekilerle Güvenpark'tan yola çıkan grup, Atatürk Bulvarı'nı takip ederek, İstanbul Yolu'na ulaştı.

Çeşitli sloganlar eşliğinde yola devam eden gruba, Yenimahalle Köprüsü yakınlarında, yolun karşı tarafında duran bazı araçlardan Rabia işareti yapıldı.

Bunun üzerine, yürüyüşe katılan bazı kişiler ile Rabia işareti yapanlar arasında kısa süreli arbede çıktı.

Olay, Çevik Kuvvet ekiplerinin araya girmesiyle sonlandırıldı.

Öte yandan, devam eden yürüyüş sırasında bayılan vatandaşlara da sağlık ekiplerince müdahale edildi.

Yürüyüşe, Batıkent 75. Yıl Hipodromu civarında mola verileceği ve bugün orada konaklanacağı belirtildi.

''YÜRÜYÜŞÜM GAYET GÜZEL GİDİYOR''

Kemal Kılıçdaroğlu, yürüyüşü sırasında yaptığı açıklamada, "Yürüyüşüm gayet güzel gidiyor. Yürüyeceğim. Haklı olduğumuz için dünyaya, Türkiye'ye, bütün insanlara mesaj vermek istiyoruz. Adalet istiyoruz" diye konuştu.

Herkes için adalet istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Sadece kendim için değil, çocuklarım, ailem için değil, benim gibi düşünmeyen, farklı partilerden olan, farklı kimliklerden olan bütün insanlar için adalet istiyorum. Adaleti yüceltmek, güçlendirmek hepimizin görevidir. Bunun için yürüyorum. Umarım vicdan sahibi herkes bunu duyar."

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK GÜNKÜ YÜRÜYÜŞ SONRASI AÇIKLAMA

Kılıçdaroğlu bugünkü yürüyüş sonrası kısa bir açıklama yaptı.

CHP Lideri ''Demokrasiyi dünyaya anlatamazlar dünyada bilinen bir gerçek Türkiye'de demokrasi yok. Bu yürüyüşümüzü uluslararası yayın organlarının da çok geniş bir şekilde verdiklerini söylediler bizim televizyonlarımız da geniş şekilde vermiş. Bütün gazeteci arkadaşlarıma verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Elbette bu yürüyüşümüz bir şenlik aslında adalet arıyoruz endişeli değiliz. Bir şenlik havası bahar havası içinde yürüyüşümüzü yaptık. Akşam burada konaklayacağız. Arkadaşlar fıkra anlatacaklar öyküler anlatacaklar şenlikli bir akşam olacak ben de arkadaşlarımla beraber olacağım'' dedi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Yürüyüşün başlangıç noktası Güvenpark ve çevresinde, sabahın erken saatlerinden itibaren polis ekipleri tarafından yoğun güvenlik tedbiri alındı.

Parkın etrafı bariyerlerle kapatıldı, katılımcıların alana üst araması yapıldıktan sonra alınması için noktalar oluşturuldu.

Bomba imha uzmanı ekipleri de Güvenpark ve çevresinde dedektör köpeklerle arama yaptı.

Parkın etrafı bariyerlerle kapatılırken katılımcıların alana alınacağı dört bölüm oluşturuldu. Yürüyüşe katılacaklar arama noktalarından geçirilerek alana alınmaya başlandı.

Güvenlik önlemleri kapsamında yaklaşık bin 500 polisin Güvenpark çevresinde görevlendirildiği öğrenildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği'nde yapılan açıklamada, kamu güvenliği, trafik güvenliği ve katılımcıların güvenliğinin esas olduğu belirtildi.

Bu nedenle valiliğin aldığı güvenlik önlemlerine uyulmasının zorunlu olduğu vurgulandı. Valilik etkinliğe katılacakların Güvenpark'a üst aramasının ardından giriş yapabileceğini ancak yürüyüşe güvenlik nedeniyle belli sayıda kişinin katılmasına izin verileceğini açıkladı.

İstanbul'a yürüyüşte E-5 Karayolu'nun kullanılabileceği belirtildi. Güzergah üzerindeki yerleşim yerlerinde mitinglere izin verilmeyeceği vurgulandı.

BU YOLLARA DİKKAT

Bu arada CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Güvenpark'tan başlatacağı yürüyüş nedeniyle Ankara'da bazı yolların trafiğe kapatılacağı duyuruldu.

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, saat 09.30 itibarıyla Kolej Kavşağı-Anadolu Meydanı (Tandoğan), Atatürk Bulvarı Meşrutiyet Caddesi kesişimi-Ulus Kavşağı, saat 11.00 itibarıyla Erbakan Meydanı-Baruthane Kavşağı, Ulus Meydanı-Baruthane Kavşağı, Demokrasi Meydanı (tren garı kavşağı)-Baruthane Kavşağı arasında kalan cadde ve sokakların trafiğe kapatılacağı bildirildi.

Açıklamada, etkinlik sona erene kadar 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı'ndaki tüm metro durağı girişlerinin saat 08.00'den sonra kapatıldığı ifade edilerek, seferlerin bir önceki ya da bir sonraki duraktan sağlanacağı duyuruldu.

Valilik, vatandaşlardan, mağduriyet yaşamamaları için trafiğe kapanacak yollar ile metro ulaşım durumunu dikkate almalarını istedi. (NTV)

 
Özdilek’ten Babalar Günü'ne özel yarışma
 
İzmirli ikizler obezite ameliyatıyla yeni bir hayata başladı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 15 Haziran 2017 Perşembe 12:13

ADALET YSK NIN ÖNÜNDE.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oyuncu Barış Atay serbest bırakıldı
Oyuncu Barış Atay Muğla Dalyan'da hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle ...
Minik Ceylin'in son görüntüleri ortaya çıktı: 500 lira için öldürmüş!
Ceylin Atik'in katil zanlısı Ş.T. emniyetteki ifadesinde küçük kızı fidye ...
O savcının avukat kardeşi gözaltında
Firari eski Ergenekon savcısı Fikret Seçen’in avukat kardeşi Faruk Seçen, ...
 
Bonzai'den sonra ev yapımı zehir kabusu!
Bonzai'den sonra bu kez de ev yapımı zehir kabusu! İstanbul, Ankara ve ...
İzmir'de uyuşturucudan 2 günde 2 ölüm!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde uyuşturucu kullandığı öne sürülen İsmail K. ...
İşçiler kıdem tazminatı için iş bırakıyor: İzmir'de hangi birimlerde hizmet yok?
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı, kıdem tazminatındaki düzenlemeye tepki ...
 
YAŞ öncesi TSK'da çok kritik değişiklik
YAŞ Yönetmeliği’nin ardından Subay Sicil Yönetmeliği’nde de değişiklik ...
TIR devrildi, Çeşme Otoyolu kapandı!
İzmir'in Narlıdere İlçesi'nde sürücüsünün kontrolünden çıkan TIR, yol ...
İzmir'de ayrılmak isteyen sevgilisini vuran zanlı için tutuklama
İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde, kendisinden ayrılmak isteyen sevgilisi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva