HABERLER>GÜNCEL
15 Haziran 2017 Perşembe - 09:08

İşçiler kıdem tazminatı için iş bırakıyor: İzmir'de hangi birimlerde hizmet yok?

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı, kıdem tazminatındaki düzenlemeye tepki için yarım günlük grev kararı aldıklarını söylerken, “Otobüsleri ellemeyeceğiz. Vatandaşların hizmet almasını gerektiren can alıcı önemli noktalarda iş bırakmayacağız. Bu bir uyarıdır. Ama ikincisinde her tarafı durdururuz” dedi.

İşçiler kıdem tazminatı için iş bırakıyor: İzmir de hangi birimlerde hizmet yok?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Hükümetin kıdem tazminatını fona devretme işlemleri karşısında harekete geçen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) uyarı niteliğindeki yarım günlük iş bırakma eylemini 16 Haziran Cuma günü gerçekleştirecek.

Kararlarını geçtiğimiz günlerde tüm illerde eş zamanlı olarak yaptıkları açıklamayla kamuoyuna duyuran konfederasyon temsilcileri İzmir’den de hem hükümete hem de diğer konfederasyonlara seslenmişti.

İzmir'de ulaşım, belediye hizmetleri ve fabrikalarda örgütlülüğü bulunan DİSK'in Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı önemli açıklamalarda bulundu. 

Vatandaşların iş bırakma eyleminden hizmet alımı noktasında ne yönde etkileneceğini açıklayan Sarı, bazı birimlerin grev kapsamı dışında bırakılacağını vurguladı. Sarı uyarı niteliğindeki ilk eylemin ardından sonuç alınmadığı taktirde ise tüm birimlerle genel greve gidileceğinin de altını çizdi.

GEREKİRSE YOL KAPATACAĞIZ!
Sarı, “Kıdem tazminatı konusu sadece DİSK’e bağlı olanları değil, çalışan ve bundan sonra iş başı yapacak olan herkesi ilgilendiriyor. Bu 86 yıllık bir kazanımdır. İşçi ve memur konfederasyonlarına seslendik. ‘Gelin bütün eylemleri etkinleştirelim’ dedik.  ‘Zeytinime dokunma’ dedik ve zeytini kurtardık. Şimdi sıra kıdemi kurtarmaya geldi. Biz hükümete seslendik, bir daha sesleniyoruz; işçiler için bir şey yapmak istiyorsan kıdemi değil taşeronu kaldır. Bu sadece çalışanların değil onların ailelerini, çocuklarını, geleceklerini ve cebindeki parayı ilgilendiriyor. Hükümet diyor ki ben senin cebindeki paraya el koyacağım. Biz elimizdeki paraya el koydurtmayacağız. Gerekirse yol kapatacağız. Gerekirse Ankara’ya gideceğiz. Yeter ki işçi ve memur sendikaları yan yana gelsin. Yeter ki Ankara’da 1 milyon olalım” dedi.

KIDEM GİDERSE HER TARAFI DURDURURUZ!
Kentin yarım günlük iş bırakma eyleminden nasıl etkileneceğini de ifade eden Sarı, “Otobüsleri ellemeyeceğiz. Mezarlıklar gibi acil durumlarda ve vatandaşların hizmet almasını gerektiren can alıcı önemli noktalarda iş bırakmayacağız. Biz sadece sesimizi duyurmak istiyoruz. Bu uyarı niteliğinde bir grev olacak. Ama ikincisinde ise kıdem gidiyorsa her tarafı durdururuz. Genel greve kadar gider” diye konuştu.

 
Bakanlık’tan İzmir operasyonu: İki Genel Sekreter gitti!
 
Çeşmealtı Gece Pazarı'nın açılışı için muhteşem konser
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kartal 19 Haziran 2017 Pazartesi 22:06

Suradaki cahil toplumun yazilarina bskarmisiniz yahu hayretle okuyorum. Ya arkadaslar iscinin elindeki kidem tazminatini konusmaya bile gerek yok siz inaniyormusunuz akp hukumetinin kidem tazminatini yani cocuklarimizin gelecegini gasp etmicenin garantisini kim verebilr hani taseron kalkiyordu. Hani mazot. Dusucekti hani dolar inicekti arkadas aklini basina al gel cocugunun hakkini iki lokmasini bu akp zihniyetine yedirme. Kidemi fon a aktarcagina isverene ciddi yaptirimlar uygula neden işçinin alin terinde gözün neden. Patronlarin kazandigi milyon dolarlarin pesinde ol iscinin cebindeki iki kurusta deyil. Ben bir işçi olarak çocuğumun gelecegini hiç kimseye vermeye razi deyilim. Kesinlikle yedirmemmm.

Yorumu oyla      11      5  
Sahin musyafa 16 Haziran 2017 Cuma 16:21

Ben istiyorum biz istiyoruz kidemle ilgili yasayı ve devletin gereğini yapmasını istiyoruz tez zamanda

Yorumu oyla      11      5  
Mustafa 16 Haziran 2017 Cuma 16:17

Ne zaman güzel bişey olacak bu chp zihniyeti hep karşı niye peki??

Yorumu oyla      11      5  
Mustafa dogan 16 Haziran 2017 Cuma 14:13

Istediginiz kadar cirpinin zafer hakkin ve halkin olacaktir insallah

Yorumu oyla      11      5  
Mustafa 16 Haziran 2017 Cuma 13:41

Ya kardeşim ben işçi olarak istiyorum yeni yasayı siz kimsiniz

Yorumu oyla      11      5  
Ramazan 16 Haziran 2017 Cuma 13:04

Bunlar durmaz kardeşim işçinin cebine 3 kuruş girmesin diye uğraşırlar daha kıdem yasasının nasıl yürürlüğe gireceğini bile bilmiyorlar. Tutmuşlar izmirde grev yapıyorlar gelin grevi bursada yapın bakalım burda da kaç kişi toplayacaksınız...

Yorumu oyla      11      5  
Lale 16 Haziran 2017 Cuma 12:30

Arkadaş biz çalışanlara mobbing uygulanıp çıkmaya zorlanıyoruz.neresi kötü bu fonun zaten işveren bu hakkı vermemek için zorluyor çıkarmaya işçinin yanındamısınız karşısındamı anlamadık.fonda olduğu müddetçe para benim hakkım benim yani. İşveren bunu istemez anlarımda işçinin hakkını savunanlar niye istemiyor.

Yorumu oyla      11      5  
Erhan Ayhan 16 Haziran 2017 Cuma 04:04

Ya kardeşim bu kıdem fonu istege bağlı olacak isteyen hakla?ını fona devredecek günü gelince istedigi zaman çekebilecek iyide sendikalar sizene bu kıdem fonu en kısa zamanda yürürlüge girmeli Rabbim devletimize milletimize zeval vermesin Son söz işcinin sizene Gariban işci

Yorumu oyla      11      5  
Zafer 15 Haziran 2017 Perşembe 11:37

Yahu burası zaten muhalif ve muhalif olduğu için hükümet tarafından cezalandırılan şehir. Hükümetin çıkaracağı kanuna karşı grevi kalkıp neden İzmir'de yapıyorsun? İzmirli'nin canını bir de sen neden sıkıyorsun? İstanbul'da, Ankara'da yapsanıza bu işi. Ama yapamazsınız değil mi? İzmir'de yapmak kolay çünkü. Herkes bizim tepemizde. Vergi veririz hükümetten yatırım alamayız, belediye adam gibi çalışmaz, 3 gün suyumuz akmaz, sendikası da gelir burada grev yapar! Yeter yahu bu garip izmirli'nin çektiği, artık yeter!

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YAŞ öncesi TSK'da çok kritik değişiklik
YAŞ Yönetmeliği’nin ardından Subay Sicil Yönetmeliği’nde de değişiklik ...
TIR devrildi, Çeşme Otoyolu kapandı!
İzmir'in Narlıdere İlçesi'nde sürücüsünün kontrolünden çıkan TIR, yol ...
İzmir'de ayrılmak isteyen sevgilisini vuran zanlı için tutuklama
İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde, kendisinden ayrılmak isteyen sevgilisi ...
 
İzmir'de korkunç ölüm: Biçerdöver sonları oldu!
 İzmir'in Ödemiş ilçesinde iki kişi biçerdöver makinesinin altında kalarak hayatını kaybetti.
Şırnak’ta zırhlı araç devrildi: 1'i ağır 8 polis yaralı
Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde kirpi diye tabir edilen zırhlı aracın ...
İzmir'de 80 yaşındaki kadını dolandıran zanlılar serbest!
İzmir'in Çeşme İlçesi'nde, 80 yaşındaki E.B.'nin telefonda 30 bin lirasını ...
 
Emniyet'ten kritik isme FETÖ gözaltısı
Emniyet Genel Müdürlüğü TBMM Koruma Daire Başkanlığı İstanbul Şube Müdürü ...
Aliağa Petkim'de uyarı eylemleri sürüyor!
İzmir'in Aliağa İlçesi'nde, Petrol-İş Sendikası ile Petkim ve Star Rafinerisi ...
3 kişinin öldüğü yangın için otel sahibine tutuklama!
İstanbul Kumkapı’da 3 kişinin yaşamını yitirdiği otelin sahibi tutuklandı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva