HABERLER>POLİTİKA
28 Haziran 2016 Salı - 10:30

Yüksel: STK’lar siyasilere baskı yapsın!

İzmir Kent konseyi Başkan ve Yürütme Kurulu’nu ağırlayan CHP İl Başkanı, sivil toplum kuruluşlarının siyasiler üzerinde baskı oluşturmasına ihtiyaç olduğunu belirtti.

Yüksel: STK’lar siyasilere baskı yapsın!

İzmir Kent konseyi Başkan ve Yürütme Kurulu, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'i makamında ziyaret etti. Ziyareti çok önemsediğini belirten Yüksel, sivil toplum kuruluşlarının siyasiler üzerinde baskı oluşturmasına ihtiyaç olduğunu belirtti.

İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Guruşçu ve yürütme kurulu CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'i ziyaret ederek, Kent konseyinin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

HERKESİ KUCAKLIYORUZ
Guruşçu, İzmir için yapılan işlerin muhakkak anlatılması gerek" diyerek, şunları söyledi:

Bugünkü ziyaretimizin amacı, İzmir'de yaşanan ve ülkemizin ihtiyacı olan huzuru, birlikteliği daim kılmak için el ele vermektir.  Bunun için birlikte çalışmak ve yerelde kalkınmayı ortaklaşa gerçekleştirmek en büyük hedeflerimizdendir. Yaz dönemleri İzmir'in bir çok alanda durgunlaştığı bir dönem. Biz Kent konseyi olarak arkadaşlarımızla, bu yaz daha çok çalışarak  kentimizin dinamiklerini harekete geçirmeyi, Yerel yönetimlerimizin hizmetlerini tanıtmayı, anlatmayı görev edindik. Bu yolda İzmir büyükşehir belediye başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu'nun da desteklerini almış durumdayız. Kent konseyi olarak, Belediyeler, STK'lar, Sendikalar, Kamu kurumları ve İzmirlilerin içinde olduğu bir hareketin devamını getirmek istiyoruz. Birlikte çalışarak İzmir'in zenginliklerini yaşatmak ve yeni projelerle katkı koymaya çalışıyoruz. sosyal demokrasi kültüründen geldiğimiz için herkesi kucaklamaya çalışıyoruz, . Konsey olarak tüm siyasi partilere eşit konumdayız. İzmir için yapılan işlerin koordineli bir çalışmayla muhakkak anlatılması gerektiğini düşünüyoruz.  Bu bağlamda Sayın il başkanımız Alaattin Yüksel'e bizi kabul ettiği ve destekleri için çok teşekkür ederiz.

STK'LAR SİYASİLERE BASKI YAPSIN VE YÖNLENDİRSİN

CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel de, bu türden örgütlü çabaları önemsediklerini ve desteklediklerini belirterek ve STK'ların siyasiler üzerinde baskı kurması ve onları yönlendirmesi gerektiğini ifade ederek, "CHP olarak sosyal demokrat bir anlayışla belediyelerimizde katılımcı bir yönetim anlayışını benimsemiş durumdayız. Elbette ki başkanlar siyasi bir partiden seçilerek geliyor. Ama bizim sosyal demokrat anlayıştaki yerel yönetimlerimiz, İzmir'de yaşayan tüm yurttaşlarımıza eşit ve adaletli hizmet veriyor. Bugünkü iktidarın yaptığı gibi yüzde 50, yüzde 40 ayrımı yapmadan, kimsenin siyasi görüşüne bakmadan hizmet veriyor. Bu hizmetlerin devamı ve anlatılması içinde sizin gibi örgütlü hareketleri destekliyoruz. STK'lar daha da etkili olmalı, siyasiler üzerinde baskı kurarak, bizleri yönlendirmeli. Eğer bu baskılar artarsa, o zaman İzmir'in ÇED bekleyen "Yüzülebilir Körfez Projesi, "Kent Yenileme Projesi" gibi büyük projeleri, Ankara'da 3 buçuk seneden fazla bekletilmez, İzmir daha iyi hizmet alır ve boşa zaman kaybedilmez.Bu kentte yapılan veya yapılmayan tüm hizmetlerden hepimiz etkileniyoruz. Bu anlamda STK'larımıza büyük iş düşüyor, İzmir'in projelerine sahip çıkması, engellenmesini önlemsine yardımcı olması gerekiyor" dedi.

 
'Sakin Şehir' kendi elektriğini üretecek!
 
İzmir siyasetinde bayramlaşma programı netleşti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yıldırım'dan esnaf ve çiftçiye müjde!
Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti grup toplantısında konuşuyor. Başbakan ...
CHP'li Çam: Sendikalaşma tehditle yürüyor!
Meclis Genel Kurulunda kamu emekçileri sendikaları üzerinde yapılan baskılarla ...
Bahçeli'den kurultay mesajı, Vural yorumu!
Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında 10 Temmuz'da yapılması düşünülen ...
 
İzmir’deki ‘ateist’ incelemesi Meclis’e taşındı: Bakan’a 6 soru!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Altıok, ÇİBEM’de isimsiz ...
Baykal 6 yıl sonra kürsüye çıktı!
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda ...
Yıldırım: Gerekirse Rusya'ya tazminat vereceğiz
Canlı yayında açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Erdoğan’ın ...
 
Erdoğan'dan Rusya ve İsrail açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ve Rusya ile yaşanan gelişmelere yönelik ...
Yıldırım: Parlementolar tarihi yeniden yazamazlar
Başbakan Yıldırım büyükelçilerle iftar programında konuştu: "Alman Meclisi'nin ...
Özen’den Delican’a ‘Ödemiş’ çağrısı: Sözünüzü tutun!
Köy malları krizinde yeni adres Ödemiş! İlçe belediyesi iki mahalledeki ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva