HABERLER>POLİTİKA
28 Haziran 2016 Salı - 08:54

İzmir’deki ‘ateist’ incelemesi Meclis’e taşındı: Bakan’a 6 soru!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Altıok, ÇİBEM’de isimsiz ihbar mektubuyla başlatılan incelemeyi Meclis’e taşıdı ve İçişleri Bakanı Ala’ya 6 soru sordu.

İzmir’deki ‘ateist’ incelemesi Meclis’e taşındı: Bakan’a 6 soru!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, isimsiz ve imzasız bir mektupla “Marksist-Leninist ve ateist” olduğu belirtilerek inceleme başlatılan Çiğli Belediyesi ÇİBEM Müdürü Serdar Sandal’a sahip çıktı. Konuyu bir soru önergesiyle Meclis gündemine taşıyan Altıok;  “İsimsiz ve imzasız bir mektubun ardından sırasıyla İçişleri Bakanlığı, İzmir Valiliği ve Çiğli Kaymakamlığı tarafından birebir aynı ifadeleri kullanılarak, geçmiş dönemlerde il yönetim kurulu üyemiz, belediye başkanı ve milletvekili aday adayımız Serdar Sandal’ın en temel insan hakları ayaklar altına alınmıştır” dedi.

- O İSİM KONUŞTU: HEDEF GÖSTERİLDİM!...

Serdar Sandal hedef gösterilmiştir
Serdar Sandal ayrımcılık yapılarak inanç ve dünya görüşü etrafında hedef gösterildiğini belirten Zeynep Altıok, ilgili yazının çok net bir 12 Eylül uygulaması olduğunu belirtti.

Arkadaşlarımızı 12 Eylül karanlığına teslim etmeyiz
Zeynep Altıok “Bu saldırının Serdar Sandal'ın şahsında son dönemde partimize yönelik sistemli ve programlı operasyonun bir diğer halkası olduğunu rahatlıkla ifade edebilirim. İktidar artık elindeki devlet olanaklarını kullanarak yerel örgütlerimize, belediyelerimize varacak düzeyde kapsamlı bir operasyon yürütmektedir. Biz buna teslim olmayız, ne belediyelerimizi ne de örnek bir eğitimci olan arkadaşımız Serdar Sandal’ı da 12 Eylül karanlığına teslim etmeyiz. Kurum müdürülüğünü yaptığı eğitim merkezinin kanunlara uygun olduğu mahkeme kararlarıyla sabittir. Dahası aynı kurum AKP’li Menderes Belediyesi’nde de mevcuttur” ifadeleri kullandı.

Devlet kuralsızlık mekanizmasına dönüştürüldü
Bu süreçte hükümetin devleti hukuksuzluk ve kuralsızlık mekanizmasına dönüştürdüğünü, vatandaşların inanç ve dünya görüşü ekseninde ayrıştırıldığını belirten Altıok, “bunun bir sonraki aşaması hükümet ve devlet kurumları aracılığıyla hedef gösterilen vatandaşların işinden, aşından olması; muhbir vatandaşlar eliyle hükümet gözetiminde cezalandırılmasıdır” şeklinde konuştu.

“Bu kapsamda Valiler ve Kaymakamlar iktidarın değil devletin, yurttaşların hizmeti için o makamlarda olduğunu unutmamalı, iktidarın hukuksuzluğuna alet olmamalıdır” diyen Zeynep Altıok aşağıdaki soruların yanıtlanması istemiyle İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya yöneltti:

- Devlet memuru olmasında herhangi bir engelinin olmadığı bizzat devlet kurumu Çiğli Belediyesi tarafından sabit Serdar Sandal hakkında bu skandal isimsiz ve imzasız mektubu kime ve ya kimler ciddiye alıp uygulamaya almıştır?

- Bu isimsiz ve imzası mektubu ciddiye alıp uygulamaya alan İçişleri Bakanlığı görevlileri hakkında soruşturma başlatılmış mıdır?

- Devletin resmi evrakında açık açık ayrımcılık ifadeleri kullanan İzmir Valiliği ve Çiğli Kaymakamlığı hakkında soruşturma başlatılmış mıdır?

- Bakanlığınıza ulaşan bu ve benzeri ayrımcılık, insan hakları ihlali, hedef gösterme içeriğinde olan tüm isimsiz ve imzasız mektuplar araştırılması için Valilik ve Kaymakamlıklara iletilmekte midir?

- Bakanlığınızda bu tip durumları inceleyen insan hakları birimi, hukuk birimi, etik birimi var mıdır?

- AKP’li Menderes Belediyesi’nin de aynı şekilde eğitim merkezi vardır. Hukuka uygunlukları bizzat mahkeme kararıyla sabit belediye eğitim merkezlerinin hepsine aynı içerikte yazı gönderilmiş midir? Yoksa AKP’li belediyelere farklı, CHP’li belediyelere farklı uygulama mı yapılmaktadır? Nedir Menderes Belediyesi’ni Çiğli Belediyesi’nden ayıran özellik?

 
Polis aracına bombalı saldırı: 1 şehit
 
Bakana sunulan turizm raporunda şok iddia!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baykal 6 yıl sonra kürsüye çıktı!
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda ...
Yıldırım: Gerekirse Rusya'ya tazminat vereceğiz
Canlı yayında açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Erdoğan’ın ...
Erdoğan'dan Rusya ve İsrail açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ve Rusya ile yaşanan gelişmelere yönelik ...
 
Yıldırım: Parlementolar tarihi yeniden yazamazlar
Başbakan Yıldırım büyükelçilerle iftar programında konuştu: "Alman Meclisi'nin ...
Özen’den Delican’a ‘Ödemiş’ çağrısı: Sözünüzü tutun!
Köy malları krizinde yeni adres Ödemiş! İlçe belediyesi iki mahalledeki ...
AK Partili Meclis Üyesi Başkan’ın hediyesini geri gönderdi!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Kemal Büyükkesim CHP’li Karşıyaka ...
 
Flaş! Sözcü Kalın'dan 'mektup' açıklaması
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya Devlet ...
İzmir siyasetinde gözyaşı kavgası!
CHP İl Başkanı’nın basın toplantısı sırasında gözyaşlarına hakim olamaması ...
CHP Genel Sekreteri Sındır ifade verdi
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Sındır, Bornova Belediye Başkanlığı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva