HABERLER>POLİTİKA
14 Mayıs 2013 Salı - 11:15

Yüksel’den şok iddia: Bayraktar Cennetçeşme için ne dedi?

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, AK Partili bakanlar başta olmak üzere parti yöneticilerinin İzmir’e yönelik yaptığı açıklamaların doğru olmadığını söyledi. Yüksel, “Bir taraftan bu yaptıkları ile CHP’nin işini kolaylaştırıyorlar” dedi. Yüksel, kentsel dönüşüm çalışmalarında Büyükşehir’i devre dışı bırakmaya çalışan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın özel bir sohbette Cennetçeşme bölgesi ile ilgili kendisine ‘Orada çok kamu arazisi, rant var. Biz onu Büyükşehir Belediyesi’ne yediremeyiz’ dediğini ifade etti.

Yüksel’den şok iddia: Bayraktar Cennetçeşme için ne dedi?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın İzmir ziyaretinde söylediği sözlerin yankıları devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu “Körfez’i niye temizlemiyorsun? Basiret, niyet, gayret yok. Gözün işte aklın oynaşta olursa bu işler olursa bu işler olmaz” diyerek eleştiren Bayraktar konuşmasında, “Sen tekeden süt çıkartabiliyor musun? O zaman başarılısın. Sürekli mazeret üretiyorlar. Öpmeye niyetleri yok ‘dudağın nerede’ diyor. Oynamaya niyetleri yok ‘yerim dar’ diyorlar” ifadelerini kullanmıştı.
 
Bayraktar’ın Kocaoğlu ve yerel yönetimlere yönelik açıklamalarına CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’den yanıt geldi. Yüksel, “Aslında kendisi son derece nazik birisidir. Nasıl bunları söyleyebildi, yapabildi doğrusu şaşkınım. Bakanın açıklamalarında seviye düşüktü, kabaydı. Kürsüden ‘gözün işte aklın oynaşta, tekeden süt çıkartabilir misin’ diyor. Bir bakana yakışmayacak şekilde konuşuyor. Buraya geldiğinde kendilerini unutup AKP’nin sıradan bir milletvekili gibi konuşuyorlar. Sen bir bakansın. Dikkat etmesi lazım” dedi.

 
AYARSIZLIK VAR
İktidar partisi mensuplarının İzmir’e geldiğinde farklı kişiliklere büründüklerini anlatan Yüksel, “Başbakanın ya da hükümetin bakanlarının başka bir ilde böyle açıklamalar yaptığını görüyor musunuz? İzmir’de bir gariplik var. İzmir’e geldikleri zaman çok değişiyorlar. AKP’nin İzmir milletvekilleri tarafından bakanların provoke edildiğini düşünüyorum. İzmir’e çok sayıda bakan gelmeye başladı. Geldikleri zaman hepsinde de bir ölçüsüzlük, ayarsızlık var. Bunu da sürekli olarak yapıyorlar. Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere geldiklerinde tüm İzmirlilere yönelik değerlendirmelerde bulunuyorlar. Kentin diniyle, irfanı ile ilgili hakarete varan açıklamalar yine onlardan geliyor” diye konuştu.
 
CHP’NİN İŞİ KOLAYLAŞIYOR
Yapılan açıklamaların gereksiz ve ortamı geren sözlerle dolu olduğunu ifade eden Yüksel, “Herhalde İzmir ile ilgili hayalleri var, rüya görüyorlar ki İzmir’i almaya yönelik kendilerince çalışma içindeler. Bir hedefin içindeler ama şunu anlamıyorlar. Gittikçe İzmir’den uzaklaşıyorlar. İzmirlileri kendilerine küstürüyorlar. Aslında bir taraftan bu yaptıkları ile CHP’nin işini kolaylaştırıyorlar. Çünkü İzmirli kendisine yapılan bu hakaretleri kabul etmez. Bakan ‘öpmeye niyeti olmayanın dudağın nerede diye sorarmış’ cümlesini söyledi. İzmirli bunu duyunca ‘ben sana 2014 Mart ayı geldiğinde kimi nerede, ne zaman sandıkta mı öpeceğimi gösteririm’ diye düşünüyordur” açıklamasını yaptı.
 
BAKAN ÖZEL OLARAK ANLATTI
Bakan Bakraktar’ın kentsel dönüşüm ile ilgili eleştirilerine de yanıt veren Yüksel, “Kentsel dönüşümü yakından takip ettim. Ankara’nın yedi projesini bir günde geçirirken İzmir’in projelerini aylarca beklettiler. Tam 800 gündür onaylanmayan kentsel dönüşüm alanı var. Onları da bizim zorumuzla imzaladılar. Biz kentin niye onaylanmadığını sorduğumuzda bu bakan özel sohbette bana ‘orada çok kamu arazisi, rant var. Biz onu Büyükşehir Belediyesi’ne yediremeyiz’ dedi. Maalesef bunu bakan söyledi. Meclis tutanaklarında var. Bana özel olarak da ifade etti. Bakan kentsel dönüşüm konusunda belediyelerin bir iş yapmadığını ifade ediyor. Kadifekale’de yapılan çok önemli bir dönüşüm projesi var. Heyelan bölgesindeki insanlar Uzundere’ye taşındı. Bu bakan TOKİ Başkanı iken protokole uymadı. Şu anda taşınan insanların oturduğu evleri belediyeye tam 70 milyon TL’ye sattı. Öyle bu işler bakanlar kurulundan onaylandıktan sonra hemen yarın başlamıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin hemen başlayabileceği tek alan vardı. Orası da Karabağlar Cennetçeşme Bölgesi’ydi. Bakanlar Kurulu’nda riskli alan ilan edilerek yetki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na geçirildi” ifadesini kullandı.
 
KÖRFEZ’İ SOSYAL DEMOKRAT YAPI KURTARDI
Yapılan yatırımları da anlatan Yüksel şunları söyledi: Bakan ‘İzmir Körfezi kokuyor’ dedi. Geçen hafta yurt dışına gittim. Kente indiğimde havalimanından itibaren çiçek kokusunu almaya başladım. Eskiden İzmir kokuyor. Şimdi de bazı derelerin kirlendiği yerde kokuyor olabilir. Eskiden Körfez fosseptik çukuru olarak kullanılıyordu. Sosyal demokrat belediyelerin projeleri ile Büyük Kanal gibi önemli yatırımlarla burası kurtarıldı. İzmir’de insanlar yüzmeye hazırlanıyor. Aliağa’dan Çeşme’ye, Foça’dan Gümüldür’e kadar lağımlar denize akıyordu. Arıtma tesisi yapılmayacak yer kısa zamanda kalmayacak”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cennetçeşmeli 15 Mayıs 2013 Çarşamba 18:32

Cennetçeşme de yaşayan olarak biz bıktık artık kentsel dönüşümden bizi öyle güzel hazırladılarki evi boşaltın deseler alın sizin olsun dicez akp ve chp arasında sıkıştık kaldık yeter bırakın inadıda halkçı olun yoksa o halkta sizi tanımayacak

Yorumu oyla      12      5  
C.H.P. VE NESLİ TÜKENMİŞ KELAYNAKLARI... 15 Mayıs 2013 Çarşamba 10:38

C.H.P. de parti teşkilatda , Belediyelerde . TBMM de bunlarla dolu... BUNLARA İLAVE BİRDE ÇAKMA MİLLETVEKİL LERİ VAT Kadrolarda.BU NESLİ TÜKENMİŞ KELAYNAKLARDAN ve Hem ÇAKMA HEMDE ÇARKÇILARDAN...C.H.P. de Gerçek parti li GENÇLERE GÖREV SIRASI GELMİYOR...C.H.P. de GENÇLLE RİN SAKALLARI SIRA BEKLEMEKTEN GÖBEKLERİNE GELDİ. Önümüzdeki seçimlerinde PARSELASYON PLANLAMASI YAPILDI...Maalesef gençlerin vuslatı başka bahara kaldı...

Yorumu oyla      11      5  
14 Mayıs 2013 Salı 14:41

KİŞİ KENDİNDEN BİLİR İŞİ !!!

Yorumu oyla      14      5  
TC DEMOKRAT 14 Mayıs 2013 Salı 13:32

Alaatin Yüksel Ve Diğer Milletvekillerimize İsteyerek Oy Vermedik.Mecbur Kaldık.Çünku Listelerde Başka Menü Yoktu.İzmir de Birçok DÜRÜST,Akıllı,Becerikli,Kariyer Sahibi İnsanlarımız Dururken,Birilerinin Hep Köşe Başlarını Tutmalarından Sıkıldık Artık.Bir Canan Arıtman Bile Bu Yetersiz Milletvekillerinin Hepsini Cebinden Çıkartır Ama Bizim CHP nin Öyle İş Yapacak Adama İhtiyacı Olmadığı İçin Maalesef,Her Dönem Böyle İş Bilmeyen Zatı Muhteremlere Kalıyoruz!

Yorumu oyla      25      7  
Erdi 14 Mayıs 2013 Salı 13:22

Bırak artık ucuz siyaseti nerden ne rant elde edeceüğiz hükümeti nasıl vuracağız diye düşünüyorsunuz.Utanma sıkılma da yok.Aydın Şengül gereken cevabı verecektir...

Yorumu oyla      16      16  
private35 14 Mayıs 2013 Salı 12:39

adamlar limana avm yapacağız diyor Göztepeli sen milletvekiline soru soruyorsun, bundan ala rant projesimi olur.Olay şudur, belediye onlarda olmadığı için bakanlık kanalıyla rantı kendi çıkarlarına göre yönetmeye çalışıyorlar.Önemli olan bu.

Yorumu oyla      20      10  
İSMAİL 14 Mayıs 2013 Salı 12:26

EN SON 89 YILINDA SHP YE OY VERİM BİR DAHADA DSP +CHP BUNLARA HİÇBİR ZAMAN OY VERMEDİM AMA HİÇ SAMİMİ SÖYLEYEYİM BUNLAR ÇOK DAHA DÜRÜST ALALATTİN BEY MORORĞLU. SUSAM.H.GÜVEN N. DEMİR .GÜLDAL MUMCU GREÇEKTEN ÇOK SEVİYORUM BUNLARI AMA CHP DEKİ İSTAİKRARSIZLIK TUTARSIZLIK VE DİSPİLİNİSİZLİKTEN SEVMEDİĞİM TERCİH KİŞİLERE YÖNELDİM AÇIKCASI SON 10 YILDIR AKP YE OY VERDİM AMA CHP NİN ÇİZGİİSNDEN ÇIKMASI VE HALKINA GÜVEN VERMEMSİNDEN KOPTUM HAKLINDAN KOPMAMALIYDI 28 ŞUBAT GLATYATÖRÜ OLAMMALIYDI .

Yorumu oyla      16      9  
göztepeli 14 Mayıs 2013 Salı 11:52

sayın vekilim ne zaman nerede söylediği tarih önemli eskiyse açıklamak için neden bu kadar beklediniz bunu duyunca bu konuyla ilgili ne gibi girişimlerde bulundunuz lütfen bunları açıklayın bizim için önemli olan bu soruların cevapları

Yorumu oyla      24      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li vekilden TSK'da Alevi temizliği iddiası!
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Hava Kuvvetleri’nden tasfiye edilmek ...
Flaş! AK Parti Karabağlar’da başkan görevden alındı
Genel Merkez ardı arkası kesilmeyen sıkıntılara müdahale etti ve Başkan ...
AK Parti Bornova'dan Sındır’a bütçe salvosu
AK Parti Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan, yerel yönetimi topa tuttuğu ...
 
Sarnıç sandığında kazanan HÖH kaybeden AK Parti
Bulgaristan’da gerçekleştirilen seçimlerde yıllardır Türkleri temsil eden ...
Kılıçdaroğlu Reyhanlı’da: Siyaset yapmaya değil…
Reyhanlı'da patlamaların yaşandığı bölgede incelemelerde bulunan CHP Genel ...
Erdoğan saldırının failini açıkladı, gözdağı verdi!
Başbakan Erdoğan, Reyhanlı’daki patlamanın ardında Suriye rejiminin olduğunu ...
 
Moroğlu Menderes'te köylüleri dinledi
CHPİzmir İl Başkanlığı kırsal alan çalışmasının Menderes durağında köylülerle ...
Çelik yanıtladı: ‘Reyhanlı’ya neden yayın yasağı kondu?
NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
CHP İzmir’de ‘miting’ zirvesi: Tekin’den Erdoğan’a rest!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 18 Mayıs’ta yapacağı Aydın mitingi ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva