HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Ağustos 2014 Pazar - 13:23

Yıllardır beklenen plan geçti: Balçova turizm cenneti oluyor

Balçova'da Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi karşısında, yıllardır ruhsatsız yapılaşmalar ve mezbelelik görüntü nedeniyle tartışma konusu olan 270 bin metrekarelik alanın planlaması tamamlandı. 4 termal otel, kür merkezi, Dinler bahçesi ve bir meydan yapımına olanak sağlayan, yüksekliğin 7.50 metreyle sınırlandığı plan hayata geçerse ilçe turistik merkeze dönüşecek.

Yıllardır beklenen plan geçti: Balçova turizm cenneti oluyor

İZMİR - Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın İnciraltı Turizm Merkezi Tevsii Balçova Kaplıcaları kesimi 1/25 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı'na uygun şekilde Balçova Belediyesi tarafından hazırlanan 1/1000 ölçekli imar planı tamamlandı. Askıya çıkan plan Mithatpaşa Caddesi, Hüseyin Öğütcen Caddesi, Balçova Termal ve ılıca Deresiyle sınırlanan Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi karşısındaki 270 bin metrekarede neler yapılabileceğini belirledi. Balçova Belediyesi'nin askıya çıkan 1/1000 ölçekli planına göre alanın büyük bölümü turizm tesis alanı olarak belirlendi. Jeotermal alan olan bölgede yükseklik 7.50 metre, iki kat olarak sınırlandırılırken emsal 0,60 oldu. En küçük parsel büyüklüğünün 30 bin metrekare olması koşulu olan planda otel yapımına olanak sağlayan turizm tesis alanı belirlendi. Planla Hüseyin Öğütcen Caddesinin genişliği de 25 metreden 40 metreye çıkacak.
 
DİNLER BAHÇESİ
Turizm Tesis alanlarının ortasıda Balçova Belediyesi'nin projesi olan Dinler Bahçesi'nin yapılmasının öngörüldüğü sosyal kültürel tesis yeri ayrıldı. Balçova Belediyesi buraya hoşgörünün ve saygının sembolu olması için 7 bin 800 metrekarelik alana tek kapıdan girilen bahçe içinde cami, cemevi, kilise ve sinagog yapacak. Bahçe içinde farklı inançlardan kişiler ibadet edebilecek.
 
http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_08/2014_08_30/1c77c6462125d048df61c5f933012ccb.jpg

KÜR MERKEZİ ORTAK KULLANILACAK
Öte yandan yine otellerin ortasında ayrılan 13 bin 500 metrekarelik belediye hizmet alanı da kür merkezi olacak. Kür Merkezi otellere yeraltında bağlanacak. Bölgenin Mithatpaşa Caddesi tarafında ise 3 bin 500 metrekare meydan ve sadece bu bölgeye hitap edecek tek katlı dükkanlara ayrıldı. Bu bölgede İzmir metrosunun İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Narlıdere hattı üzerindeki bir istasyonu da yeraldı. Bölgede spor alanları için de yer ayrıldı.
 
500 HİSSE VAR
Balçova Belediyesi, planla ilgili ruhsat vermeye hazır olduğunu açıkladı. Ancak, toplam 270 bin metrekare büyülüğünde ve 163 ayrı parselin bulunduğu alanda 500 ayrı hissedar yeralıyor. Planın hayata geçmesi için ise hissedarların ortak hareket etmesi turizm tesis alanlarına yatırım yapması veya arazilerini satmaları gerecek. Bu nedenle ilçedeki turizme yönelik bu planın ne zaman gerçekleşebileceği bilinmiyor.
 
ÇALKAYA: GENÇLERE DE İSTİHDAM YARATILACAK
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya bölgenin planlanması için çalmadık kapı bırakmadıklarını, alanın sadece Balçova için değil İzmir için çok önemli olduğunu söyledi. Çalkaya şöyle konuştu: "Bölgeye 4 tane otel veya sağlık tesisi yapılabilecek. Bu hem sağlık turizmi açısından hem de istihdam açısından çok çok önemli. Buradaya her yıl binlerce turist gelmesinin yanısıra yüzlerce gencimiz de iş sahasına kavuşacak. Ayrıca belediye hizmet alanı olarak ayrılan yerlerde bizim yapacağımız çalışmalar var. Bunların başında Dinler Bahçesi geliyor. Bunun yanında spor ve rekreasyon alanları ve otoparklar olacak. Bizim için önemli olan bir diğer konu da yıllardır arsalarına yatırım yapamayan Balçovalıların arsalarını değerlendirme imkanı bulabilecek olmaları." 
 
Sözkonusu bölgenin hemen bitişiğinde mülkiyeti kapatılan özel idareden hazineye devredilen Balçova Termal Tesisleri ile 5 yıldızlı Kaya Termal Otel bulunuyor. Özellikle Baltık ülkelerinden sağlık turizmi kapsamında gelen turistler bu tesislere büyük ilgi gösteriyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
recep türk 12 Kasım 2014 Çarşamba 18:14

bu bölge şehrin göbeğinde harabe ve moloz yığını balçovaya yakışmıyor.bir an önce plan hayata geçirilmeli ama mimarlar odası bu moloz çöplüğü olan bölgenin bile planlanmasına karşı.

Yorumu oyla      12      5  
Hani Nerede... 15 Eylül 2014 Pazartesi 14:56

Bu son olur inşallah bölge için ,Artık Ne olacagını Kestirmıyoruz ,Büyükşehirin internet Sitesinde Geçen aylarda inciraltı için Projeler Bölümünde Sağlık turzımıne buyuk katkısı olucak kampisler kurulucak dıye Kapsamlı Tamıtım vardı Proje Hakkında Şuan kaldırmıslar ve 5 yıllık stratejık planda yer almıyor zannedersem ,Yanı Allah Yardımcımız olsun Daha çok Beklicez Böyle Gidişle...............

Yorumu oyla      13      5  
bahçearalı 1 Eylül 2014 Pazartesi 15:39

Bu proje İNCİRALTI imarıyla coşar,hem mal sahiplerinin derdine derman olunmuş olur hemde istihdam oluşur,Balçovayıda turistik cazibe merkezi haline getirir Sayın Başkan M.ALİ ÇALKAYA duy sesimizi İNCİRALTINI imara açtır güldür yüzümüzü sevgili başkanımız...

Yorumu oyla      16      6  
kvncozsy 1 Eylül 2014 Pazartesi 10:45

Dinler bahçesi olayı güzel! izmirin farkını gösteriyor. tüm dinler bir arada,bir bahçede. tutupta türkiyenin en büyük camisini yapma derdimiz yok.

Yorumu oyla      14      6  
Buca'lı 1 Eylül 2014 Pazartesi 09:41

Öncelikle Balçova ve Tüm İzmir için hayırlı olmasını diliyorum.Akabinde yine ilgili kurumlara İzmir de Buca diye perişan,imarı olmayan,sözde su kuyuları koruması adı altında saçmalıklar yaşanan bir yer olduğunu bir kez daha hatırlatmak isterim.Öğrenci cenneti Buca nın halini gelin bir görün yahu.Bu kadar duyarsız olunur mu..Aziz bey ya siz ne zaman Buca için birşey yapmayı düşünüyorsunuz,çok merak ediyoruz.

Yorumu oyla      16      6  
Zaman Makinası 1 Eylül 2014 Pazartesi 09:33

Selamlar,Belirtilen bölgede Sıcak Su Olması Bir Cevher,Bi Üst bölgede Turızm Halen daha Yaşamaya çalışıyor,Engelli olarak gelipte Yürüyerek Dönen var Buradan .Belli Kesimlere Ciddi Hitap ediyor Güzel İlçemizin Kalkınması,Gelişmesi,İstihdamın Artması için,İzmirimizin Dahada Tanınması için Başlangıç olmasını Temenni Ediyorum,Sadece Burası İçin Deil, Bir Çeşme,Mordoğan ,İnciraltı,Sığacık Ve Aklımıza Gelmeyen Birçok Yer,Tabiki Bölge Halkını Üzmeden, Doğal Güzellikleri Bozmadan ,Mal Sahiplerini Rant'a Kurban Etmeden ,Kısacası Kimseyi Küstürmeden Halkımıza Ve İlçemize,İzmirimize Hayırlı Olması Dİleğiyle..Saygılarımla...

Yorumu oyla      20      6  
asas 1 Eylül 2014 Pazartesi 09:26

emeği geçen başta balçova belediye başkanı mehmet ali çalkaya olmak üzere herkese çok teşekkür ediyoruz.umarım hayata geçer.balçova kazanır tüm türkiye kazanır

Yorumu oyla      13      6  
SD 1 Eylül 2014 Pazartesi 09:13

mangal bahcesi pesss...

Yorumu oyla      13      5  
ksk78 1 Eylül 2014 Pazartesi 02:16

dinler bahçesi yerine mangalbahçesi olsa aziz halkımız için daha yararlı olacağı kanısındayım....

Yorumu oyla      14      12  
3544 31 Ağustos 2014 Pazar 20:24

Bu yatırım da Çiğli Egekent girişindeki 75.yıl parkına dönmesin.Temel atıp kazdılar ve 2 hafta çalışıp tüydüler.Sanırım Çiğli'ye değmez dediler.Zira Başkanımız burayı sevmez.

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes halk danslarına doydu
Menderes Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Cumaovası Halk Dansları Şenliği ...
Bornova ve Buca'dan Bosna'ya üçün yardım TIR'ı
Bosna-Hersek'te geçen mayıs ayında görülen sel felaketi ardından İzmir'den ...
Bornova'da belediye, esnaf, üniversite işbirliği: Dost Kart tamam
Bornova’da üniversite öğrencilerinin esnaftan indirimli alışveriş yapmasını ...
 
Karşıyaka'dan bir ilk daha: '444 1 KSK'
Karşıyakalılara daha hızlı, etkin ve kaliteli hizmet sunmak için çalışmalarını ...
Fuar buluşmaları başladı: Dostluğa açık çek verdiler!
83. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında kentte bulunan Çek Cumhuriyeti ...
Başkan Kocaoğlu'ndan renkli Fuar turu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Enternasyonal ...
 
Karşıyaka bedava verdi, TOKİ parayla satıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karşıyaka’da yapılacak opera binası ...
Foça'da duygular işaret diliyle birleşti
Foça Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün Yenifoça’da açtığı ‘‘İşaret Dili’’ ...
Fuar'daki Konak standı tam not aldı
Bu yıl 83. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yerini alan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva