HABERLER>SEÇİM 2015
25 Mart 2014 Salı - 11:22

Yıldırım’dan son düzlükte ‘canlı canlı’ çarpıcı mesajlar

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir’in gittikçe ağırlaşan sorunları olmasına rağmen İzmir’e yapılacakların konuşulmamasının üzüntü verici olduğunu söyledi. “Hükümet ve Başbakan belirlenmeyecek. İzmir’i 5 yıl yönetecek, geleceğine yön verecek başkanın seçimi yapılacak” diye konuşan Yıldırım, “İzmirlinin çöp sorunu, altyapı sorunu, trafik sorunu, yağmur yağınca seller altında kalan görüntüsü, turizm konusundaki yetersizliği, kısacası gelişmemesi laflarla çözülmüyor. İzmir’in zenginleşmesi değil, fakirleşmesinin önüne boş söylemlerle geçilmiyor. Demek ki İzmir’de konuşulması gereken İzmir’in gittikçe ağırlaşan sorunlarıdır” dedi. Yıldırım, mevcut başkanın söz verip yapmadığı projelerin halının altına süpürdüğünü belirterek “Kocaoğlu, bitmeyen projelerin başkanı olarak tarihe geçecek” şeklinde konuştu. Yıldırım, belediye çalışanları ve işçilere önemli mesajlar verirken, çağrıda bulundu.

Yıldırım’dan son düzlükte ‘canlı canlı’ çarpıcı mesajlar

İzmir’de bir Televizyon kanalının (TRT Haber ) ‘Seçime Doğru’ programının canlı yayın konuğu olan AK Parti Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım, her gün binlerce İzmirliyle biraraya gelerek, İzmir’in sorunlarını çözmeye yönelik reçetelerini sunduklarını anlattı.

- KARŞIYAKA BULUŞMASI: HİZMETKARLIĞA TALİBİM...

Siyasetin vatandaşlara hizmet etmek için bir araç olduğunu kaydeden Yıldırım, “Herkes bildiği konuları konuşur. Ben 11 sene boyunca sürekli proje ve icraat yaptığım için başka uzmanlaştığım bir alan yok. Ama mevcut belediye başkanı büyük laflar ediyor. Konuşuyor ama İzmirlinin sorununu çözen bir şey söylemiyor. İzmirlinin çöp sorunu, altyapı sorunu, trafik sorunu bu laflarla çözülmüyor. İzmir’in fakirleşmesinin önüne bu söylemler geçmiyor. Demek ki İzmir’de konuşulması gereken İzmir’in gittikçe ağırlaşan sorunlarıdır” diye konuştu.

“İŞÇİLERE SESLENİYORUM”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı çalışan işçilere ‘Gelirlerse sizi işten çıkaracaklar’ diye korku yayılmasının çirkin bir yalan olduğunu söyledi. Yıldırım, şöyle konuştu; “Bunların hepsi yalan. 24 bin civarında çalışan var, belediyenin işçileri artı 11 tane şirket var. Bunlar seçimi kaybedeceğini anlayınca işçilere korku vermeye çalışıyorlar. Böyle bir şey yok. Ben kimsenin ekmeği ile oynamam aksine işine aş katarım. Hem daha fazla adama ihtiyaç var. Yapacağımız çok iş var. İşçilere söylüyorum. Bu tehditlere kulak asmasınlar. Onları toplantılara bayrak asmaya zorla gönderiyorlar. Bunların da farkındayım. Biraz daha sabretsinler bundan kurtulacaklar. Belediyede şoförler çalışıyor. 3 türlü personel var. Üçünün arasında farklı farklı maaş alanlar var. Aynı işi yapıyorlar aynı saatlerde çalışıyorlar. Böyle garip bir durum var. Bunu da ortadan kaldıracağız. Ücret dengesizliğini kaldıracağız.”



“İZMİR HİÇBİR ŞEY KAYBETMEZ, İŞ YAPACAK BİR BAŞKAN KAZANIR”
Rakipleri tarafından son günlerde yeni bir dedikodu ortaya çıkardığını bildiren Yıldırım, “Şimdide fırınları kapatacağımızı, halk ekmek satışını artıracağımızı söylüyorlarmış. Her gün bir yalan her gün bir dolan. Bu şunu gösteriyor. Yavaş yavaş İzmir’de belediyeyi kaybetme korkusu sardı. Ama İzmirliler merak etmesin. İzmir hiçbir şey kaybetmez. İzmir 10 yıldır bu şehre hiçbir şey yapmamış bir belediye başkanından kurtulmuş olur. 11 yıllık hizmetleri ile Türkiye’yi 2023’e hazırlayan yeni bir belediye başkanı kazanmış olur” dedi.

“300 BİN İŞSİZE İŞ AŞ SAĞLANACAK”
Binali Yıldırım, İzmir için acil plan eylemi olan Hayat İzmir adlı Yüzyılın Şehircilik Hareketi 1414 projelerinin anlatıldığı takdirde 23 saat zaman gerektiğini vurguladı. Projelerle İzmir’in genel durumunun değişeceğini, altyapının iyileşeceğini, trafiğin rahatlayacağını ve 7/24 yaşayan bir kentin ortaya çıkacağını anlatan Yıldırım, projeler 175 bin kişiye de iş imkanı sağlayacak” şeklinde konuştu. İşkur Bölge Müdürlüğü’ne İzmir’de 180 bin kişinin başvuru yaptığını bildiren Yıldırım, “Başvurmayanları da düşünürsek 300 bine yakın işsiz olduğunu düşünüyoruz. Daha önce açıkladığımız 35 proje kapsamında da iş imkanı doğarken yaklaşık 300 bin kişiye iş ortamı oluşturulacak” dedi.

“BİTMEYEN PROJELERİN BAŞKANI OLARAK ANILACAK”
İzmir’de ilk etapta yapılacak metro hatları olduğuna dikkati çeken Yıldırım, şöyle konuştu; “Üçyol –Üçkuyular metro hattı var ama henüz bitmedi. 10 yıldır bitmiyor. Başkan görevi bıraktığında bitmeyen projelerin mimarı olarak tarihe geçecek. Bu projenin acilen bitmesi gerekiyor. Biz Halkapınar-Otogar hattını yapacağız. Hat yaklaşık 4,5 kilometre. Bu yıl başlayacak. Bu projeyi Bakanlığım döneminde başlattım. Kısa sürede tamamlarız”

“MİNİBÜSLER KALKMAYACAK, ARTACAK”
İzmir’de toplu ulaşımın yetersiz olduğuna vurgu yapan Yıldırım, şöyle devam etti; “Olması gerekenin en az 3 katı toplu ulaşım gerekiyor. Bir yandan tramvay yapacağız, deniz taşımacılığını artıracağız. Metro, minibüs ve otobüsler entegre çalışacak. Minibüslerin kaldırılacağına yönelik seçim öncesi provokasyonlar yapılıyor. Minibüsler kalkmayacak aksine daha çok hatta çalışılacak, dolayısıyla daha fazla minibüsçüye ihtiyaç olacak. Bu sözler tamamen yalan.”

“İZBAN’A İZMİRLİLERİN İHTİYACI VARDI”
İZBAN tartışmalarına da değinen Binali Yıldırım, 2004 yılında göreve geldiklerinde İzmir’de çalışmayan bir hat olduğunu ve belediyenin işi yürütemediğini öğrenince devreye girdiklerini anlattı. Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü; “Belediye ile görüştük. ‘İzmir’in buna ihtiyacı var’ dedik. İzmir’in kuzeyinden 80 km’lik bir hat bu. Belki Türkiye’nin en uzun raylı sistemi olabilir. Biz bunu yaptık. TCDD yaptı. Belediyeye de dendi ki, hiç değilse durakları yapın. Belediye durakları yaptı ve bu hat İZBAN adını aldı. Yüzde 50-50 ortaklı bir hat. Şimdi kavga var. İZBAN senin mi benim mi diye. Biz orasında değiliz. 600 bin İzmirli hareket ediyor. Demiryolları o hattı yeniden yapmaya kalksa 3.4 milyar tutar.”

12 BİN OTOPARK…
Otopark bakımından da İzmir’in fakir bir şehir olduğunu belirten Yıldırım, “Adnan Menderes Havalimanı’nı yapık. Daha önce dış hatları şimdi de iç hatları yaptık. İkisi toplam 5 bin 500 otopark kapasiteli. İzmir’de bugüne kadar yapılan otopark kapasitesi 5 bin 300. Koca İzmir’de Adnan Menderes Havalimanı’nın otopark kapasitesi kadar bile kapasite yok. Biz İzmir’e ilçelerle birlikte 12 bin otopark kapasitesi kazandıracağız.”

“DÜNYANIN EN BÜYÜK OTOPARKINI BAYRAKLI’YA YAPIYORUZ”
Binali Yıldırım, çevre deyince birkaç konuyu bir arada düşünmek gerektiğine değinerek İzmir’de yeşil alan eksikliğine dikkat çekti. Yıldırım, “Türkiye’de bir kişiye düşen yeşil alan miktarı 10 metrekare, İzmir’de 4.2. Yarısından az. Onun için şehir parkları yapacağız. Dünyanın en büyük botanik parkını İzmir’in Bayraklı ilçesinde yapıyoruz” diye konuştu.

“İZMİR’İN ÇÖPÜ MERKEZE DOĞRU YÜRÜYOR”
İzmir’in bir günde ürettiği toplam 4 bin 500 ton çöp olduğunu anlatan Binali Yıldırım, çöp işinin ortaçağdan kalma yöntemlerle yapıldığını bildirdi. Harmandalı semtinde vahşi depolama yapıldığını söyleyen Yıldırım, Tüm İzmir’in çöpleri Harmandalı’nda toplanıyor. Çöp dağları şu anda 100 metreyi buldu. Metan birikmesinden dolayı çok büyük bir tehlike İzmir’de öylece duruyor. Her an patlayabilir. Biz bu sorunu da kısa sürede çözeriz. Çöp ıslahı için fabrikalar yapacağız. Bununla çöp başınıza bela olmadığı gibi şehrin bütçesine katkı da da bulunuyor, faydalı da oluyor” dedi.

İZMİR’İN 10 YILDIR KAYIP
İzmir’in kayıp 10 yılının yaralarını sarmak ve derhal harekete geçerek İzmir’i parlak günlerine kavuştaracaklarını belirten Yıldırım, “Söylenecek şey çok aslında. Belediye 10 yıldır iş başında. Bu süre içerisinde çöp işi çözülmemiş. 8 yıldır hazır teleferik çalıştırılamamış, 3.8 kilometrelik metro yapılmamış, doğalgaz tüm İzmir’e yayılmamış, yüzülecek denilen körfez temizlenememiş, kentsel dönüşümle ilgili bir şey yapılmamış. Dolayısıyla İzmir’in kayıp bir 10 yılı var” şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gürçeşmeli 25 Mart 2014 Salı 23:56

YILDIRIM HIZIYLA GEL BÜYÜK BAŞKAN BİTSİN BU HASRETTTTTTTTTTTTTTTT

Yorumu oyla      12      5  
35 25 Mart 2014 Salı 15:08

Ben geneli değil yereli düşünmek zorundayım. Ülkeyi değil İzmir'i yönetecek kişiyi seçeceğiz. Genel seçimde ona göre davranırız ama Binali Yıldırım şansını değerlendirmeyerek bu şehre yazık etmek istemiyorum.

Yorumu oyla      16      7  
İzmirliyiz 25 Mart 2014 Salı 14:48

Binali bey kazanmalı kesinlikle .. Izmir bu sefer hak edene oy vermeli

Yorumu oyla      15      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selvitopu: Karabağlar'da yaşamak ayrıcalık olacak
CHP Karabağlar belediye başkan adayı Muhittin Selvitopu, 480 bin nüfuslu ...
Hakkı Ülkü'den Ailağa'da iktidar provası!
Hakkı Ülkü ile birlikte 30 Mart yerel seçimlerinin Aliağa’da en iddialı ...
Adnan Yılmaz'a 'pastalı' seçim dopingi
30 Mart’a sayılı günler kala seçim temposunu bir an olsun düşürmeyen AK ...
 
Piriştina’dan Romanlara müjde: Bucaband projesi
CHP Buca Belediye Başkan Adayı Levent Piriştina, Göksu Mahallesi’nde yaşayan ...
Pekdaş’ın Konak planı: Yeni model belediyecilik
İzmir’in kalbi Konak’ta 30 Mart’tan sonra halkın belediyesini kuracaklarını ...
Kocaoğlu sevgisi Seferihisar’ı yaktı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aziz Kocaoğlu seçim çalışmalarına Seferihisar’da devam etti.
 
Özterzi: Başkan olursam asgari ücret alacağım
Konak bağımsız belediye başkan adayı Mehmet Şener Özterzi başkan seçilmesi ...
Urla Adayı Uyar’dan Çeşmealtı’nda gövde gösterisi
CHP Urla Belediye Başkan Adayı Sibel Uyar ve meclis üyesi adayları Çeşmealtı ...
Arslan'dan gövde gösterisi: Çiğli'nin rotası belli
Yerel seçimlere sayılı günler kala Çiğli’de çalışmalarına hızla devam ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva