HABERLER>GÜNCEL
11 Ekim 2016 Salı - 07:42

Yıl 2016, İzmir: Kırık kapıların, çökmüş tavanın gölgesinde eğitim!

Yeni eğitim öğretim yılı başlarken Menemen’e bağlı Asarlık 75. Yıl Ortaokulu’ndaki manzara görenleri dehşete düşürdü. Yüzlerce öğrencinin eğitim gördüğü okuldaki şartlar velileri de isyan ettirdi.

Yıl 2016, İzmir: Kırık kapıların, çökmüş tavanın gölgesinde eğitim!

EGEDESONSÖZ - Yeni eğitim öğretim döneminde İzmir’de binlerce öğrenci ve öğretmen görevlerine başlarken olumsuz koşullarla ilgili haberler gelmeye devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin otobüsle ulaşım imkanı sunmadığı Tire-Ödemiş, Bergama ve Kiraz gibi yerlerde okul servisleri kaldırılırken henüz soruna bir çare bulunmadı. Milli eğitimin ana yola yani otobüs güzergahına bir kilometreden yakın yerler için okul taşıtlarını kaldırması tepkilere neden olmuştu.

Eğitimdeki olumsuz koşullarla ilgili İzmir’de bir sorun da Menemen’de ortaya çıktı. Menemen’in en büyük mahallelerinden birisi olan Asarlık’ta faaliyette olan 75. Yıl Ortaokulu’ndaki manzara görenleri dehşete düşürürken velileri de isyan ettirdi.

Bir yıldır sorunlara çözüm bulamayan öğrenci ve veliler okul yönetimini suçladı. Milli eğitim ve yetkili makamlara yapılan başvurular ise sonuçsuz kaldı. Yaz döneminde okulların tatil olması, sınıfların boş bulunmasını değerlendirmeyen okul yönetimi ve ilçe milli eğitim olumsuz şartların düzeltilmesi için hiçbir işlem yapmadı.



Öğrenciler,  cam ve kapıların kırık, lavabo ve tuvaletlerin kirli, tavanların çökmüş halde olduğu okulda eğitim görmeye devam ediyor. Toplam 650 öğrencinin eğitim gördüğü okulda müdür ve müdür yardımcısı dışında 27 öğretmen görev yapıyor.

Yetkilileri çağrıda bulunan fakat bir sonuç alamayan veliler önceki gün yine bir araya geldi. Okul aile birliği aracılığıyla ilettikleri sorunların çözümünde bir yol kat edilemediğini anlatan veliler çocuklarının olumsuz koşullar ve sağlıksız ortam nedeniyle hastalığa yakalanma riskinin olduğunu belirtti. Veliler, acil çözüm talebinde bulunurken imza toplamaya başladı.

 
Yunanistan'a kaçmaya çalışan doktorlar tutuklandı
 
İzmir'deki zeytinlik alanda ceset bulundu!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Safinaz 12 Ekim 2016 Çarşamba 21:24

Eğer o okulda bir gün öğretmenlik yapsaydınız okulu bu hale kim getirdi anlardınız. Devlet okulların sadece elektriğini suyunu internetini kömürünü odununu öder. Gerinkalab sabunudur paspasıdır herşey okul aile birliğinden. Kayıt parası alma bağış isteme. Eeee bu ihtiyaçları okul idaresi öpücükle mi alacak

Yorumu oyla      11      5  
İnşaatçı 12 Ekim 2016 Çarşamba 15:54

Her yaz döneminde tüm okullar bakıma girer her okul için ayrı ayrı ihale açılır ve tek bir kapı dahi olsa tadilatı yapılır. Bu okulla ilgili büyük bir yanlışlık var ihmal var ki onarımı yapılmamış. Okul müdürü yaz tatilinde gerekli müracaatı yapsaydı muhakkak onarımı yapılırdı.

Yorumu oyla      11      5  
yorum 11 Ekim 2016 Salı 11:09

Yazıklar olsun diyorum sorumlu olanlara koyundere ilkokuluda öyle sanki bu yerler güneydoğunun mezraları gibi bırakılmış

Yorumu oyla      11      5  
ateş 11 Ekim 2016 Salı 09:35

iyide bu okul bu hale kendi kendinemi gelmiş, kırılan kapılar, fayanslar bunları kim bu hale getirmiş.

Yorumu oyla      11      5  
Ali Kemal ELİTAŞ 11 Ekim 2016 Salı 09:07

Asarlık ne yazık ki Türkiye 'nin batıya açılan penceresi İzmir kentinin ötekisi.... Aslında daha çok sahip çıkılması çocukların kadınların gençlerin gelecek adına her anlamda kollanması gereken bir doğu ve güneydoğu karma kenti... Ama ne yazık ki İzmir Büyükşehir Belediyesi dışında bir çok kurumun hizmet adına unuttuğu bir belde.... Bu çağda böyle bir okul olur mu ? Bu okul ile ilgili sayın Vali ile bizzat görüştük ve hassasiyetle ilgilendi çözüm için umudumuz İzmir Valisi sayın Erol Ayyıldız.... Asarlık 'ta çocuklar için geleceğimiz için yapılan en iyi yatırım Menemen Belediyesi Dershanesi ve mükemmel eğitimci grubu... Bu örneklerin çoğalması Asarlık çocuklarının geleceğinin kurtulması demektir.... Konuyu bizzat takip edeceğim Asarlık çocukları yalnız değildir....

Yorumu oyla      12      5  
halil 11 Ekim 2016 Salı 08:50

cesitli kurum ve kuruluşlara sahip menemen osgb leri ve eğitime destek verdikleri söyleyen bir yerel yönetime sahip ilçemizde bu görüntüleri 2016 yılında görmek bizleri utandırıyor. kamu idarecileri ne düşünüyorlar tabi bilemiyoruz.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yunanistan'a kaçmaya çalışan doktorlar tutuklandı
Meslekten ihraç edilen ve yasa dışı yolla Yunanistan'a kaçma hazırlığındayken ...
Terör saldırısı: AK Partili başkan öldürüldü!
AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert, iş yerinde PKK'lı teröristlerin ...
Teröristler kaçırdıkları korucuyu şehit etti!
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde yol kesen PKK'lı teröristler, kaçırdıkları ...
 
10 Başbakanlık çalışanı 'Bylock'tan tutuklandı!
Telefonlarında, FETÖ mensuplarının haberleşmekte kullandığı Bylock programı ...
İzmir'de soygun dehşet: 2 yaralı!
Bornova ilçesinde kuyumcuyu soymaya çalışan bir kişi, kendisine karşı ...
İzmir'de özel bir nikah: Damat 80, gelin 78 yaşında!
İzmir Karabağlar’daki Kemal Tarım Dinlenme Evi sakini 80 yaşındaki Halil ...
 
Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları açıklandı
Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları açıklandı. Sözleşmeli öğretmenlik ...
Öksüz'in saklandığı ileri sürülen evde derin inceleme!
Kırklareli Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Fetullahçı Terör Örgütü'nün ...
FETÖ'nün 'izdivaç ekibi'ne operasyon: 11 gözaltı
Yalova'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva