HABERLER>OTOMOBİL
2 Kasım 2017 Perşembe - 14:23

Yerli oto için Ege'den iki babayiğit!

Türkiye’nin otomobili için yola çıkılıyor. 5 firma elini taşın altına koydu ve Ortak Girişim Grubu’nu oluşturdu. Ortak Girişim Grubu'nda Ege Bölgesi'nden Vestel ve BMC bulunuyor.

Yerli oto için Ege den iki babayiğit!

Ortak Girişim Grubu’nda 5 babayiğit bulunuyor. Anadolu Grubu (Isuzu), BMC, Kıraça Holding (Karsan Otomotiv), Turkcell ve Zorlu Holding (Vestel), Ortak Girişim Grubu içerisinde tecrübelerini, güçlerini birleştirecek. Hedef 2018’in başında Türkiye’nin Otomobili’ni yapacak şirketi kurmak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobili üretecek '5 babayiğiti' şu sözlerle açıkladı:

Hep babayiğitlerden söz ettik. şimdi size ortak girişim grubumuzda yer alan beş şirketimizi tanıtmak istiyorum.

İlki Anadolu Grubu'dur, bu grubumuz bünyesindeki 80’e yakın şirket ve 50 bin çalışanıyla ekonomiye çok önemli katkılarda bulunuyor. Anadolu Grubu’nun 'Türkiye’nin Otomobili' projesinde yer almasını isabetli buluyorum.

İkinci babayiğidimiz, BMC Grubudur. Türkiye’nin en büyük ticari ve askeri araç üreticilerinden BMC de yarım asırlık geçmişe sahip. Şirket mülkiyeti 2014 yılında değişen BMC’nin vizyonunu da genişleterek, savunma sanayiinin yanında Türkiye’nin Otomobili projesinde yer alma kararını memnuniyetle karşıladım. Katar ve Türk ortaklığı olan BMC grubu da bu katılımda bir babayiğidimiz.

Üçüncü babayiğidimiz ise Kıraça Holding’dir, her ne kadar 20 yıl görünüyorsa da İnan Kıraç ile bir birikimi ifade ediyor. Kıraça Holding yenilikçiliğiyle kısa sürede sektörde hak ettiği yeri almıştır. Bu birikimin Türkiye’nin Otomobili projesinde yer almasını çok çok önemli görüyorum. Kendilerini tebrik ediyorum.

Dördüncü babayiğidimiz Turkcell Grubu. Malum yazılımın ve yüksek teknolojinin önemi olduğu projede Turkcell’in yer alması yapılan işin doğruluğuna işaret ediyorum. Ben bu kuruluşumuzu da tebrik ediyorum.

Beşinci diğer babayiğidimiz Zorlu Holding’tir. Zorlu, Denizli’den başladığı sanayi serüvenini tüm dünyaya yaymış bir başarı hikayesinin adıdır. Geniş bir alanda faaliyet yürüten Zorlu Holding’in burada yer alması sahip olduğu büyük birikimle, Türkiye’nin Otomobili projesi için önemli bir şanstır.



Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

8 şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Teröristlerden 17'si Hakkari, 5'i Tunceli olmak üzere etkisiz hale getirildi. Çatışmalar aynı şiddetle devam ediyor. Şehidimizin kanını yerde bırakmayacağız. Bu teröristleri tüketinceye kadar mücadelemizi devam ettireceğiz. Bu ülkede terörün egemen olmadığını bu zihniyetlere göstereceğiz.

"AYIPTAN KURTULMA YOLUNDA ADIM ATIYORUZ"
Merhum Muhammed Ali hayal gücü olmayan insanın kanatları yoktur diyor. Bizim de bugün tanıtım için bir araya geldiğimiz markası, tasarımı, mühendisliği Türk bir otomobile sahip olma hayalimiz vardı. Bundan 20 yıl önce yerli otomobil üretilmesi konusundaki tereddütleri anlayabiliyorum. Ama geçtiğmiz yıl 757 bin otomobil satışına ulaşmış Türkiye'de bu konuda hala adım atılmıyor olması ülkemizin bir ayıbı haline gelmişti. Bugün bu ayıptan kurtulma yolunda tarihi bir adım atıyoruz. 

"EN GEÇ 2019'DA PROTOTİPİ TAMAMLANMALI"
Biraz sonra isimlerini tek tek açıklayacağım ortak girişim grubumuzdan beklentimiz en geç 2019'da prototipi tamamlaması 2021'de de satışa başlamasıdır. Karşınıza çıkacak sorunların çözümü noktasında Cumhurbaşkanı olarak bizzat yanınızda yer alacağımı belirtmek isterim. Projede en küçük bir gecikme istemiyoruz. Gerekiyorsa sırf bu projenin takibi için Cumhurbaşkanlığı'nda bir ekibi görevlendireğiimi bilmenizi istiyorum.

"İLK OTOMOBİLİN TALİPLİSİYİM"
Artık zaman kaybına tahammülümüz bulunmuyor. Bize onlara gereken her yerde omuz vermek düşer. Piyasaya süreceğiniz ilk otomobilin bedelini ödemek şartıyla taliplisi de benim. 

Bu ürünün çevremizden başlayarak pazarlanması konusunda her türlü desteği vereceğimizden emin olunuz. Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline gelmesi ancak bu tür atılımlarla mümkündür. Türkiye'nin otomobilinin motoruna, pazar hedeflerine elbette girişim grubumuz karar verecektir. Halen TÜBİTAK bünyesindeki platform girişim grubumunuz emrine amadedir. Kararları ne olursa olsun biz her türlü desteği vereceğiz. Yeter ki Türkiye'yi bu büyük hayaliyle buluştursunlar. 

"KENDİ GÖBEĞİMİZİ, KENDİMİZ KESMELİYİZ"
Bizim bu otomobille ilgili heyecanımız ortak girişim grubuna özel değildir. Teşvik politikarımızı gözden geçirmeli, yüksek teknolojiye sahip üretime yönelik yatırımlara öncelik tanımalıyız. İhracatımızın niteliğini bu yönde geliştirmeden yılda 500 milyar dolar hedefine ulaşamayız. Daha önceki fırsatları girişimcilerin ayağına pranga vurarak, set çekerek kaçırmıştık. Kayseri'deki uçak fabrikası girişiminin akamete uğramasının şirketin iflası olarak gösterilen gerekçesi kimseyi ikna etmemiştir. Devrim otomobilinin benzin olmadığı için rafa kaldırılması asla gerekçe olamaz. Aradan 60 yıla yakın süre geçti. Dünya standartlarında yerli tabancalarımızı, füzelerimizi henüz yeni yeni ticari düzeye ulaştırabildik. ABD'den polis teşkilatımız 1500 tabanca alacak, verilen cevap ne kongreden geçmedi. Bundan böyle gerek yok dedik. Kendi ürettiklerimizle bu süreci devam ettireceksiniz. Bu kadar nazı çekmeye ne gerek var. Biz bu örnekleri asla unutmadık, unutmayacağız. Ecdadımız hazıra dağ dayanmaz diye boşa dememiştir. Biz kendi göbeğimizi kendimiz kesmek durumundayız. 

Mesele sadece otomobil üretmek değil. Buradan ortaya çıkacak tecrübeyle dünyaya meydan okuyacak yeni bir iddialı bir çıkış ortaya koymaktır. İddianız yoksa, kanatlarınız olsa da uçamazsınız. Biz ülke ve millet olarak iddiamızı ortaya koyuyor ve diyoruz ki Türkiye'nin otomobilini yapacağız. Hem de en güzel tasarım, teknolojiyle bu otomobili kazandıracağız. Böyle babayiğitler destek olduğu sürece otomobille birlikte daha nice başarılara imza atarız. (NTV, Hürriyet))

 
İzmir'de sosyal medyadan terör propogandasına 10 gözaltı!
 
Dünya birincisi İzmirli Sudenaz'ın hayali NASA
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Murat 12 Kasım 2017 Pazar 23:40

Yerli oto için araç alım satım belgesi gerekiyorsa yerli otodanda soğuttunuz .bana lazım değil .belge almakla uğraşamam

Yorumu oyla      11      5  
3 Kasım 2017 Cuma 08:47

yeri belirlendi. araziyi bedelsiz devredeceklerini okumuştum. maallesef Ege'de değil.

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 2 Kasım 2017 Perşembe 17:03

fabrikayı nerede kuracaklar? bari izmirde kursalar..yada manisa..

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Araç sahipleri dikkat! Vizede şok yaşamayın!
Cam filmi yasağı Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından bir düzenleme ...
Arabası olanlar dikkat! Zam kapıda!
Sigortacılık Genel Müdürü Çakırsoy, “Trafik sigortası prim fiyatlarında ...
Aracı olan herkesi ilgilendiren kampanya! 3 günde on binlerce kişi imza attı
Geçen sene ekim ayında araçlara cam filmi takmak serbest bırakıldı, ancak ...
 
İzmir'de sayısı hızla artıyor... Öyle bir ceza yediler ki...
Yaz aylarıyla birlikte İzmir sokaklarında sık rastlanan yabancı plakalı ...
Otomobil alacaklar dikkat! 1 gecede yüzde 50 zam!
1 Ocak 2018’den itibaren Türkiye’de farklı zam oranlarına sahip 2 farklı ...
MTV'ye yüzde 25 zam! Hangi araç sahibi ne kadar MTV ödeyecek?
Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne (MTV) yeni yıldan itibaren yapılacak olan ...
 
İkinci el otomobile 10 bin km garantisi geliyor!
Hükümet, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren ikinci el konut ve otomobil ...
İzmirli servisçiler korsana karşı Cumhurbaşkanı'na gidecek
İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı ...
Yerli otomobilde flaş gelişme! Bu ay belli oluyor!
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobilde gelinen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva