HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Aralık 2016 Salı - 09:12

‘Yeni Kültürpark’ kararı 2017’ye kaldı!

1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, yerinde inceleme yaptığı ‘Yeni Kültürpark Projesi'yle ilgili sonuç kararını vermedi. Kurul, koruma mevzuatı, planlama, sosyo kültürel, ekonomik ve peysaj başta olmak üzere farklı boyutlardan kapsamlı değerlendirme yapma kararı aldı.

‘Yeni Kültürpark’ kararı 2017’ye kaldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihtisas fuarları Gaziemir'de yapılan Fuar İzmir'e aldıktan sonra 2. derece doğal sit ve arkeolojik sit olarak tescilli Kültürpark'ı yeniden tasarlandı.

Kültürpark'ın yarışmayla 1991 yılında elde edilen projesi üzerinde yapılan revizyona onay almak için Büyükşehir Belediyesi tarafından Nisan 2016'da Koruma Bölge Kurulu'na başvuru yapıldı. Proje Mayıs ayında da kamuoyuna açıkladı. Projeye sosyal medyada 'Kültürparkıma Dokunma' adıyla bir araya gelen İzmirliler, Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası tepki gösterdi. Tepki daha çok alanda yıkılacak tesislerin yerine yeni tesis yapılmaması, ticaretin öne çıkarılmaması, doğal yeşil alan örgüsünün bozulmaması gibi konulara yönelik oldu. Belediye ise Pakistan Pavyonu'nda görsel materyallerin de yeraldığı sergiyle İzmirliler'in beğenisine sundu. Sosyal medyada projeyi anlatan sayfa açan belediye, bazı sivil toplum kuruluşlarına da brifing verdi. İzmirlilerin bir kısmı projeyi beğenirken bir kısmı da eleştirdi.

MESLEK ODALARINDAN KORUMA AMAÇLI PLAN UYARISI
Kültürpark projesinde gözler geçen Eylül ayında İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıkları Korumu Bölge Kurulu'nun vereceği karara döndü. Kurul'da, belediye projeyi, meslek odaları da eleştirilerini açıkladı. Kurul İzmir için önemli bu alanla ilgili bir karar vermeden önce Kültürpark'taki projeyi yerinde incelemeye karar verdi. Öte yandan Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Kültüpark'la ilgili projenin değerlendirilmesi için önce koruma amaçlı imar planının hazırlanması gerektiği yönünde görüş bildirdi.

YERİNDE İNCELENDİ, KARAR YİNE ERTELENDİ
Koruma Bölge Kurulu, Kültürpark'ta yerinde incelemesini geçen 22 Aralık'ta yaptı. Pakistan Pavyonundaki projeyle ilgili görselleri inceleyen ve belediye yetkililerinden bilgi alan Kurul üyeleri daha sonra Kültürpark'ı gezdi. Ancak, iki üyesi değişen Kurul bu kez de sonuç kararı almadı. Kültürpark'ın kentin tümünü ilgilendiren ve İzmir kentinin simgelerinden biri olma özelliklerinin göz önünde bulundurulacağını belirten Kurul, konunun koruma mevzuatı, planlama, sosyo kültürel, ekonomik, peysaj başta olmak üzere pek çok boyutta değerlendirilmesi gerektiğine karar verdi. Bu nedenle daha sonraki bir gündemde değerlendirmesine karar verilen Kültürpark projesiyle ilgili sonuç kararı 2017'ye ertelendi. (DHA)

 
İzmir'de sahte içki operasyonu
 
2017 yılı MTV fiyatları belli oldu
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Aralık 2016 Salı 13:33

Kültürpark çürümüş istemezükçüler dokunma diyor. Şaka gibi bir şehir. Central Park derler ama kültürpark çevresinde gökdelen olmaz derler. Central Park etrafı gökdelen dolu. Efendim Basmane' nin dokusu bozulur. Basmane' nin nasıl bir dokusu varmış ? Birbiri ile alakasız ucube binalar dolu bir bölgeye mimarisi oldukça iyi olan bir proje yapılacak itiraz ediliyor. Uydurma iş hanı yapılıp içine de bit pazarı mı kurulsun ? Hem bölgeye de uyumu olur. Koskoca şehir birbirine yapışık az katlı yapılar ile dolu. Yüksek katlı bina yapıp, daha geniş yollar , yeşil alanlar yapmaya kalksan hemen itiraz.

Yorumu oyla      16      7  
27 Aralık 2016 Salı 12:27

Kültürparka dokunma böyle kalsın, çukurda da doğal yaşam başladı, orası da kalsın, bu şehre yakışır.

Yorumu oyla      13      5  
Ertan 27 Aralık 2016 Salı 09:24

Sayın Koruma Kurulu üyelerinden ricam;Kültürkpark'ın çevresindeki yolları da içine alacak bir "Koruma Amaçlı İmar Planı"na onay vermeleridir.Başta Dr.Refik Saydam caddesi olmak üzere(özellikle bu cadde Basmane Çukuru'na 248 katlı ucubeyi dikmek isteyenlerin hedefinde olan bir caddedir),Dr.Mustafa Enver Cad,1395 ve 1396 no.lu sokaklar da koruma sınırları içine alınırsa,Koruma Kurulu İzmir'e ve İzmir'lilere en büyük iyiliği yapmış olacaktır.

Yorumu oyla      14      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlk fotoğraf Kocaoğlu'ndan: Karşıyaka tramvayı yola çıktı!
Karşıyaka tramvayında tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra ilk deneme ...
Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Derneği yeni yerine kavuşuyor
Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Derneği, Selçuk Belediyesi ile ...
'Temiz Kent Foça' harekatı
Foça Belediyesi öncülüğünde, farkındalık yaratabilmek amacıyla ‘Temiz ...
 
Bornova’da 2016: Hangi yatırımlar hayata geçti/Hangi projeler yola çıktı?
Bornova Belediyesi, 2016 yılında 257 milyon liralık bütçesiyle hem fiziki ...
Kemalpaşa’da bir ilk: Ateş-i Mevlana
Kemalpaşa Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ilçede ilk kez düzenlenen ...
Buca Aşkım Kapışmak'la güldü
Yazar ve davranış bilimleri uzmanı Aşkım Kapışmak, kadının ve erkeğin ...
 
Kocaoğlu ‘kuyu krizi’ne bu sözlerle nokta koydu: Devletin gücü…
Tire’de yaşanan su kuyuları tartışmasına son noktayı Başkan Kocaoğlu koydu. ...
Karşıyaka’da engelsiz eğlence!
Engelsiz bir Karşıyaka yaratma amacıyla çalışmalar yürüten Karşıyaka Kent ...
'Bizim Mağaza' yüzleri gülümsetiyor
Konak Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmete açtığı ‘Bizim ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva