HABERLER>POLİTİKA
3 Haziran 2017 Cumartesi - 08:37

Yeni kabinenin sırrı ekonomi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genel başkanlığı üstlenmesinin ardından beklenen kabine değişikliğini geciktiren konu, “ekonomi yönetimi” oldu.

Yeni kabinenin sırrı ekonomi

Parti kurmayları, önlerindeki en önemli sınavın, ekonomi olacağını, o nedenle de Erdoğan’ın uyumlu bir kabine ve ekonomi yönetimini planladığını söylüyor. AK Parti kulislerinde, Erdoğan’ın Ali Babacan’la da bir araya gelerek “ekonomi” başlıklı değerlendirme yaptığı da ifade ediliyor. Erdoğan’ın bir süreden beri uygulanan ekonomi kararların yanı sıra oluşturulan kurullar ve fonlarla ilgili de inceleme yaptığı biliniyor. Yeni dönemde var olan yapıların daha iyi işletilmesini de içeren bir dizi yeni uygulamanın da devreye sokulması bekleniyor.

YENİ EKSEN BELİRLENİYOR
Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte son 3 yıldan beri Cumhurbaşkanlığına kayan siyasi eksen, yeniden partiye dönecek. Partinin, “hizmet siyasetine”, “insan odaklı siyaseti” de ekleyecek ve 2019’a kadar olan “yerel seçimler”, “cumhurbaşkanlığı” ve “genel seçimlerle” ilgili üç barajın aşılması için yeniden “ortak söylem, ortak politika, ortak karar” dönemi başlayacak. Kurmaylar, aksi durumda, seçmenin bu üç seçimde farklı dengeler kurarak, şaşırtabileceğini de ifade ediyorlar.

KABİNE EKONOMİYİ BEKLİYOR
AK Parti kulislerinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni kabinede, çok sayıda isim değişikliği yerine, “birlikte üretme” yeteneği olan isimleri seçme süreci yaşadığı ifade ediliyor. Kabinede olası 3-5 bakanlık değişiklikten daha önemlisinin, “ekonomi yönetiminde kimlerin olacağı” ile ilgili olduğu belirtiliyor. Erdoğan’ın birbiriyle uyumlu çalışan, ekonomideki kritik dengeler konusunda ortak düşünen, ortak hareket edebilen uyumlu bir ekonomi yönetimi için arayışta olduğu, gecikmenin de bundan kaynaklandığı belirtiliyor. İktidar partisinde, bundan sonra alınacak kararlarda, genel merkez yönetiminin etkinliğinin de artacağı, tüm kararların eskiden olduğu gibi MKYK ve MYK sürecinden geçeceği de öne sürülüyor.

TÜM KURUMLAR TARANIYOR
Yeni dönemde, ekonomik alanda daha önce alınan kararlar ve uygulamaların da mercek altına alınacağı belirtiliyor. Kredi Garanti Fonu, Varlık Fonu, BES, Kıdem Tazminatı Fonu gibi yapılar ve kurulların, doğru işletilmesi ve uyumlu çalışmasıyla ilgili de tarama yapıldığı ifade ediliyor. Bu kurul ve kurumlar arasında da eşgüdüm oluşturulacağı, yasalarından kaynaklanan eksikliklerin ve işletme sorunlarının da bu süreç içerisinde giderileceği belirtiliyor.

YENİ PROJELER VE KARARLAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tüm bakanlara verdiği 180 günlük “yeni proje ve icraat takibinin” de bu amaçla planlandığı ifade ediliyor. Hükümet, var olan uygulamaların yanı sıra, halen proje aşamasında olan ve hayata geçirilmemiş bazı çalışmaları da gündeme taşıyacak. Bunlardan birinin de daha önce kamuoyuna duyurulmasına rağmen hayata geçirilmeyen Kalkınma Bankası’nın yeniden yapılandırılması olduğu ifade ediliyor. Bankanın, sadece doğu ve güneydoğu teşvikleri için değil, “Yeni fikir ve yeni projeleri” desteklemek için yeniden yapılacağı belirtiliyor. Karlı bir üretime dönüşmesi zaman alan fikirlerin desteklenmesi, girişimcilik eko-sisteminin oluşturulması konusunda da yeni kararlar alınacağı öne sürülüyor.

 
Başsavcının ölümüyle ilgili yeni tutuklama
 
İzmir'deki tarihi darbe davasında şok ifade: Hepinizi kurşuna dizdireceğim!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 3 Haziran 2017 Cumartesi 19:41

15 yıldır yol ve köprü lafları üzerinden siyaset yaptınız yol ve köprüyle ülke idare edilmez. Adalet sistemimiz çökmüş, adaleti olmayan bir ülke çölden farksızdır ne ekonomi yeşerir ne de demokrasi. Son 15 yılda terörün hortlamasına seyirci kaldınız, samanı bile ithal eder hale geldik, et fiyatlarını bile düşürmekten aciziz, turizm ölüm döşeğinde, işsizlik zirvede, elektrik ve akaryakıtta dünyanın en büyük kazığını yiyoruz, hastanelerde kuyruklar bitti hastaneye gidebilmek için 1 ay randevu gününü bekler olduk, ülke taşeron cenneti oldu, Suriyedeki toprağımızı adeta kaçarak terk ettik , yunan askerleri adalarımızda mangal partisi verir oldu, ülke tarihinde görülmemiş doğa talanı yaşandı ve yaşanmakta, özelleştirilen madenlerde ölümler adeta zirve yaptı, siyaset dili sokak ağzına döndü hoşgörü bitti millet adeta seferoğulları ve tellioğulları gibi kutuplaştırıldı. 90'lı yıllarda bu gibi durumlar yaşansaydı bırakın iktidar olmayı böyle bir partinin sandığından oy bile çıkmazdı ama ne olduysa bu millete "soyuyorsa beni soyuyor" diyecek hale geldi bu da büyük bir başarı!

Yorumu oyla      11      5  
Beyin fırtınası 3 Haziran 2017 Cumartesi 12:31

Bu ülkede yaşayan insanlar herşeyin en iyisine layık o halde toplumun tamamı birleşmeli ve gerekeni yapmalıdır.Bir hükümet düşünün ki bütün milleti kucaklasın.Kabinenin çoğunluğu Ak Partiden olsun ama diğerlerinden de bakan olsun.Örneğin Adalet Bakanı Prof dr Ersan Şen, Dış işleri Bakanı Doç dr Ahmet Kasım Han, Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanı Cem Seymen,Orman ve su işleri bakanı Güven İslanoğlu, Milli savunma bakanı Oktay Vural,Sayıştaydan sorumlu devlet bakanı Aykut Erdoğdu,Ekonomi ile ilgili Selin Sayek Böke ve çoğunluk Ak Partinin birbirinden değerli bakanlar hükümet olsa.Türkiye uçar

Yorumu oyla      11      5  
Ekonomi 3 Haziran 2017 Cumartesi 10:17

Tek çare yerli tohum ile tarım ve hayvancılığın acilen ayağa kalkmsı, ötekileştirmeden vazgeçip ben yok biz varız, iktidara yakın gözükmek için hergün hedef gösteren basın ve televizyonlar hizaya gelmeli, devlet üniversitelerindeki akademisyenler gece yarılarına kadar uykusuz kalmasınlar gidip öğrenci yetiştirsinler Ak Partiyi savunmaya çalışıyorlar ama artık zarar veriyorlar aynı durumda anket şirketleri içinde geçerli

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sözcü İbrahim Kalın'dan flaş Rakka açıklaması
NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ...
Destici'den Başbakan'a: Bedelli askerlik talebi!
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbakanlık Resmi Konutu'nda, Başbakan ...
Bahçeli'den Genelkurmay Başkanı Akar'a destek
Darbe girişimiyle ilgili komisyona gönderdiği yanıtlar tartışılan Genelkurmay ...
 
Erdoğan düğmeye bastı: Memnun etmeyen belediye...
AK Parti, iktidar olmalarında büyük etkisi olan belediyeleri mercek altına ...
Bekir Bozdağ'dan FETÖ sanıklarına tepki
Adalet Bakanı Bozdağ, FETÖ sanıklarının mahkeme ifadelerini "Mahkeme heyetinin ...
MHP İzmir'de söz istifacıların: Meclis üyeliği resti!
Bergama’da partisinden istifa eden ve Büyükşehir Belediye Meclisi Grup ...
 
Tayyar'dan flaş iddia: Erdoğan'a söylenmiyor!
AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, 15 Temmuz darbe girişimiyle ...
CHP’li Sertel’den TRT’nin yeni genel müdürüne erken tebrik!
TRT Personel alım sınavlarına ilişkin torpil iddialarını daha önce kamuoyunun ...
Kılıçdaroğlu Meral Akşener ile bir araya geldi
Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener ile iftar yemeğinde bir araya geldi.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva