HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Eylül 2019 Pazartesi - 09:34

Yelki Pazarı ikinci yaşını kutladı

Güzelbahçe Belediyesi, Güzelbahçe Kent Konseyi ve Yelki Çevre ve Gençliği Koruma Derneği (YELÇEVKO) iş birliği ile kurulan "Yelki Yöresel Pazarı" ikinci yaşını kutladı.

Yelki Pazarı ikinci yaşını kutladı

Yelki Yöresel Pazarı Şenliğine CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, Güzelbahçe Belediye Başkanvekili Ender Özkılınç, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük siyasi parti yöneticileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileriyle çok sayıda vatandaş katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde Yelki girişinden Yelki Kadın Girişimi Üretim İşletme Kooperatifi binasına açılışının yapıldığı yere kadar yürüyüş düzenlendi ardından, binanın açılışı gerçekleştirildi. 

‘Kadınların karşısında hiçbir güç duramaz’
Açılışın ardından Yöresel pazara geçildi. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından bir konuşma yapan Güzelbahçe Belediye Başkanvekili Ender Özkılınç,'' Kadınlarımızın her zaman yanında olan, kadınlarımızın toplum içerisinde gücünü arttırabilmesi için sosyal projelere imza atan, üreticinin emeğine katkı sağlayan, kadınlarımızın kendi üretmiş olduğu ürünleri bu pazarda satarak gelir etmesini sağlayan bu pazarın oluşmasında büyük katkı sağlayan Belediye Başkanımız Sayın Mustafa İnce’ye teşekkür ediyorum. Kadınların üretim de olması son derecede önemlidir. Kadınlarımız toplumsal hayatın temel taşıdır. Kadının gücü ön palana çıktığı zaman çok önemli işlere imza attıklarını görüyoruz. Kadın Kooperatifleri bunun en güzel örneklerinden biridir. Kooperatifler ekonomik, sosyal, birlik ve beraberliğin simgesidir. Kadınlar kararlılıkla yola çıktıklarında önlerinde hiçbir güç engel olamaz. Tüm kadınlarımızın her zaman yanındayız” dedi. 

‘Böyle başkanlarla çalışmaktan gurur duyuyoruz’
Yelki Kadın Girişimi Üretim İşletme Kooperatifi Başkanı Eda Filiz Yaşoğlu,''Biz istiyoruz ki buradaki kadınlarımız el emeklerini, tarlada ürettiklerini değerlendirebilsin. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve değerli eşi Köy Koop. Genel Başkanı Neptün Soyer 'Ne üretirseniz biz talibiz' dediler. Böyle başkanlarla çalışmaktan gurur duyuyoruz. Sevgili Belediye Başkanımız Mustafa İnce, kooperatif binasını bize tahsis etti. Sevgili Kaymakamımız il ve ilçe tarımını yanımıza getirdi. Böyle başkanlarla çalışmaktan gurur duyuyoruz'' dedi. 

Konuşmalarından ardından Güzelbahçe Belediyesi Halk Oyunları Kadın Zeybek Ekibi sahne aldı. Daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Copoeira Dans Topluluğu dans gösterisi düzenledi. Yelki Hamdi Dalan İlkokulu Ritim Grubu performasından sonra İzmir Yörükler Derneği Folklor Ekibi sahne aldı. 

En iyi yemek yapana altın
Mehmet Ali Ersen Erdoğan Atabay, Serap Kahveci, Serkan Arslan, Senem Doğan ve Özcan Özgür'den oluşan jüri Yelki'ye özgü yöresel ev yemeklerinin tanıtımı amacıyla düzenlenen 'Yelki Yöresel Yemek Şenliği' yarışmasına katılan en iyi yemeği seçti. Yarışma sonunda Melike Koçyiğit birinci, Hayriye Çiğdem ikinci, Hatice Çalgın üçüncü, Emine Akgün ise dördüncü oldu. Ödül töreninin ardından sahneye çıkan Narkoz Grubu bir birinden hareketli parçalar söyledi. Şenliğe katılanlar gönüllerince eğlendi.

 
İzmir'de iki yankesici suç üstü yakalandı!
 
Erbakan'dan İzmir mesajları: Biz adil düzenin temsilcisiyiz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Kayalar’dan kreş müjdesi
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, ilçeye kazandırılacak kreşin müjdesini verdi.
İzmir'de otomobilsiz sokaklar
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlediği ...
Kavacık Üzüm Festivali'ne akın
Karabağlar Belediyesi'nin düzenlediği Kavacık Üzüm Festivali'nin ikinci ...
 
Ödemiş'te rahvan at yarışlarına büyük ilgi
Ödemiş'te 140 rahvan atı ile Ödemiş-Tire Geleneksel Rahvan Atı Yarışları ...
Çeşme Festivali’nde Eleftheria Arvanitaki rüzgarı
25 yıl aradan sonra yeniden gerçekleşen Çeşme Festivali dördüncü günü ...
Başkan Batur: Parti örgütümün emrindeyim
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, DİSK'e bağlı Emeklisen İzmir şubelerinin ...
 
Karşıyaka’da ‘tarih, kültür ve sanat’ şöleni
Türkiye ve Yunanistan arasında kültür sanat projeleri yöneten İzmirli ...
Dünyanın en ünlü gastronomi fuarı İzmir'e geliyor
Dünyanın en büyük gıda hareketi Slow Food (Yavaş Gıda) önderliğinde iki ...
İmzalar atıldı: Bornova'daki viyadük altı pazaryeri oluyor!
Bornova Belediyesi, ilçe merkezine yeni bir pazaryeri daha kazandırıyor. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva