HABERLER>POLİTİKA
24 Ocak 2019 Perşembe - 14:03

Yaldız’dan kritik uyarı: Süreç kötü yönetilirse 12-13 ilçe kaybedilir!

İntegral Araştırma Genel Koordinatörü Ümit Yaldız, “Kocaoğlu aday olmazsa kim olacak? Malum medyada kime vuruluyor? Kimin aday olması isteniyor, istenmiyor. Bunlara bakacak olan genel başkan, MYK ve genel merkezdir. Falan medyayı 15 günde yakın takibe alırsa kimin İzmir’de aday gösterilmek istenmediği açıktır. Ortada bir referandum sonucu var. Yüzde 68’e yüzde 31 sonuç var. İlçelerde alınanlar belli. Bu süreç kötü yönetilirse ki şu an kötü yönetiliyor, bunu anlatmaya çalışıyoruz bu kayıp ilçe sayısının yanına sayı koymak lazım. 12-13 ilçe kaybedilir” dedi.

Yaldız’dan kritik uyarı: Süreç kötü yönetilirse 12-13 ilçe kaybedilir!

EGEDESONSÖZ- İntegral Araştırma Genel Koordinatörü Ümit Yaldız, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. Yaldız, 31 Mart yerel seçimlerine yaklaşılırken Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) içinde bulunduğu aday belirleme süreci hakkında birbirinden önemli açıklamalara imza attı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 1 Ekim’de kamuoyuna ilan ettiği ‘yeni dönemde aday olmayacağım’ kararından vazgeçerek yeniden yarışa dahil olmasını değerlendiren Yaldız, ilçeler özelindeki durum için de net ifadeler kullandı.

SIKINTILI TABLOYU BÜYÜKŞEHİR VE İLÇE ADAYLARI SAHADA YAŞAYACAK
Yaşanan sürecin CHP açısından sıkıntılı olduğunu aktaran Yaldız, “Sıkıntılı tabloyu büyükşehir ve ilçe adayları sahada yaşayacak. Rakip senden önce alana inmiş, her şeyi hazır. Siz yeni baştan hazırlık yapacaksınız. Favori belediye başkanları bile istim üstünde” dedi.

KOCAOĞLU ADI GEÇEN ADAYLARIN BU KENTİ YÖNETEMEYECEĞİNE İNANIYOR
Yaldız, ‘Kocaoğlu aday gösterilmezse ne olur?’ sorusu karşısında da, “Kocaoğlu olmazsa kimin aday olacağı önemlidir. Kocaoğlu aday gösterilmeyebilir. Bunun kendisi de farkındadır. Son anda masaya kendini koymasını kendi de ifade etti. İzmir için kaygıları var. Adı geçen adayların bu kenti yönetemeyeceğine inanıyor. Bu onun kendi inancıdır. Bir kente 15 yıl emek veriyorsunuz. Gönüllü de devretme noktasında irade ortaya koyduysanız nezaketen de olsa ‘ne olmalı?’ diye sorulması gerekir. Burada çok ciddi bir miras var.  Bu mirası kim yönetmeli noktasında bir görüşünüzün alınmasını beklemek çok doğal bir şeydir. Olması gereken demiyorum ama bunu beklemek doğaldır” diye konuştu.

KOCAOĞLU ADAY DAYATMASI YAPIYORSA GENEL MERKEZİN DE YAPTIĞI O!
Yaldız, “Aziz Kocaoğlu, ‘bu yapamaz, şu yapamaz’ diyorsa, ne düşündüğünün genel merkez tarafından Sayın Kocaoğlu’na sormaları gerekir. Somut ne var? X adayla ilgili ne var? Sadece parti içi rekabet mi? Başka tez, öngörü mü var? Bu noktada Aziz Kocaoğlu da ikna edilebilirdi. Kocaoğlu ile bir müzakerenin yönetilmediğini görüyoruz. ‘İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı çıkıp aday dayatması yapıyor ya da yapacak’ diye yaklaşımlar var. Genel merkezin de yaptığı o! ‘Güç bende istediğimi aday yaparım’ gibi bir şey var. Bunların ikisi de sağlıklı değil. Süreç sağlıklı yürütülseydi bir konsensüs yapılabilirdi” ifadelerini kullandı.  

KIRSAL İLÇELERDEKİ BAŞARIYI BAZ ALIRSA TERCİHİNİN YİNE KOCAOĞLU OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM!
Yaldız, “Kocaoğlu aday yapılmazsa yine kendi tarifi var. 'Kefil olacağım biri olursa sahaya iner kendim aday gibi çalışırım' diyor. Hala CHP’nin fırsatı kaçırmadığını düşünüyorum. Kocaoğlu küstürülmeden bu süreç yürütülebilir. Ben Kemal Kılıçdaroğlu’nun hala arayışta olduğunu düşünüyorum. Aday adaylarıyla yaptığı görüşmede, ‘başkanı ikna edebilir misiniz?’ dediği basına yansıdı. Eğer doğruysa Kılıçdaroğlu’nun Kocaoğlu’nu kırmadan, dökmeden ikna etmeyi düşündüğünü düşünüyorum. Kırsal ilçelerdeki başarıyı baz alırsa tercihinin yine Kocaoğlu olacağını düşünüyorum” dedi.

KONAK’TA YA DA MERKEZ İLÇELERDEKİ KIYASLAMA İLE HAREKET EDİLECEKSE CHP’Yİ BÜYÜK HEZİMET BEKLİYOR
Yaldız, “Malum medyada kime vuruluyor? Kimin aday olması isteniyor, istenmiyor. Bunlara bakacak olan genel başkan, MYK ve genel merkezdir. Falan medyayı 15 günde yakın takibe alırsa kimin İzmir’de aday gösterilmek istenmediği açıktır. Ortada bir referandum sonucu var. Yüzde 68’e yüzde 31 sonuç var. İlçelerde alınanlar belli. Bu süreç kötü yönetilirse ki şu an kötü yönetiliyor, bunu anlatmaya çalışıyoruz bu kayıp ilçe sayısının yanına sayı koymak lazım. 12-13 ilçe kaybedilir. Tire başta olmak üzere birçok kırsal ilçenin yapısının sağa yakın olduğu biliniyor. Bayındır, Bergama, Kınık, Aliağa gibi yerlerde sonuç almak kolay değil. Artık zor da değil ama kolay da değil. CHP’nin bu dönem hangi kriterlere göre karar vereceğini, neyi amaçladığını bilemiyorum. CHP genel merkezi imzacıların rövanşını almak ve imzacıları siyasetten silmek için hamle yaparsa başka bir fotoğraf ortaya çıkar. İmzacıları da kucaklamak ve toplumsal tabanındaki sinerjiyi yakalamak için hamle yaparsa başka fotoğraf çıkar. İsimler çok önemli değil. Yapılan araştırmalarda falan isim şu kadar almış değil. Falan adayın Ödemiş, Bergama, Kınık’taki oylarını karşılaştırmak gerekir. Konak’ta ya da merkez ilçelerdeki kıyaslama ile hareket edilecekse CHP’yi büyük hezimet bekliyor” ifadelerini kullandı.  

 
Mahkemeden Ege'nin dev şirketi için iflas kararı!
 
Karabağlar'da Uğur Mumcu unutulmadı
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ibrahim Yüncü 25 Ocak 2019 Cuma 06:28

Kılıçdaroğlu üst üste yanlış yapıyor. 24 Haziran seçimleri sorgulanmadı daha.sandıklara adam bile koyamadı çok ilde... Şimdi 31 Mart Yerel seçimlerde sanki iktidara hizmet ediyor. Birlik içindeki İzmir'i iktidar bölemedi o böldü... 68-31 PR oranı çok doğrudur çünkü kiminle konuşsam oy kullanmayacağını söylüyor. Allah hayıra çıkarsın.

Yorumu oyla      9      6  
Mehmet turk 25 Ocak 2019 Cuma 00:12

Kocaoğlu olmazsa oyum nihat zeybekciye

Yorumu oyla      10      7  
Hakan 24 Ocak 2019 Perşembe 22:59

Tunc soyer seferihisara ne yapmis, seferihisar bitirdi sira izmir buyuksehire mi geldi.Tuncay ozkan ne mal oldugu belli degil.99''beri chp ye oy veririm ama bu iki aday olursa oyum zeybekciye

Yorumu oyla      18      8  
fuzuli 24 Ocak 2019 Perşembe 19:45

yorumlar taraflı 12-13 ilçe ne demek. anketlerden haberiniz yok sabırım. mutfak yanıyor. tencereler kaynamıyor. bu halk aptal mı... Taraf olmayın İşinize bakın...

Yorumu oyla      18      15  
Seferihisarli 24 Ocak 2019 Perşembe 19:18

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı tek olacak aday Aziz Kocaoğlu dur.Tunc soyerin yaptıkları Seferihisar da nedir.satilmadik belediye yerleri kalmadı.yapilan hizmet yok belediye borç içinde yollar sokaklar delik deşik.sahiller yosun yığınları.40 bin nüfuslu ilçede elle tutulur neyaptiki 5milyon büyük şehirde ne yapacak

Yorumu oyla      24      10  
seçmen adlı trol 24 Ocak 2019 Perşembe 18:08

T.Özkan olmayacak! Sen enyin kafasındasın? Soyeri de biz istemiyoruz. Aziz Başkanla devam!

Yorumu oyla      25      14  
göz ve kulak 24 Ocak 2019 Perşembe 18:05

Yorumlarda günlerdir yazılan bir yazı var 'Ak Parti seçmeni artık konuşuyor, sesi duyuluyor, soru soruyor, eleştiriyor' bunu sokaktaki insanda yapıyor, işin ilginç yanı ekonomi ve sanayide söz sahibi olanlarda yapıyor. Konkardatolar, iflaslar, birde çaktırmadan yatırımını yurt dışına taşıyanlar. Milletin pazar ve market fiyatlarıyla baş edecek hali kalmadı. Duymuyorlar, duymak istemiyorlar, duyanlar da neme lazım benden bilmesinler diye susuyorlar. İlk kez oluyor bunlar.

Yorumu oyla      23      5  
yeni taktik 24 Ocak 2019 Perşembe 17:53

Geçen haftadan beri Ak Partiyi savunan televizyon kanallarında çıkan konuşmacılar, gazetelerde ki yazarlar yeni bir taktik geliştirdiler. MADEM PARTİNİZ SİZİN BÖLGENİZDE SEÇİME GİRMİYOR O HALDE OY VERMEYE GİTMEYİN. Ak Partili belediyeler İstanbul-Ankara-Gaziantep-Bursa ardından diğerleri su fiyatlarında indirime gitti. Seçimin tehlikeye girdiğini gördükleri belediyelerde su faturalarında indirim yaptılar. Ama proje ters tepti Ak Parti seçmeni 'Bugüne kadar niye yapmadınız seçim öncesi indirim yaptınız' diye sormaya başlayınca bu söylemden vazgeçtiler.

Yorumu oyla      23      5  
Murat 24 Ocak 2019 Perşembe 16:45

Kırsal deniyor sürekli ama çevre ilçelerin nüfusu ne kadar ki. Sadece Bostanlı Mavişehir bölgesinde neredeyse bir ilçelik nüfus yaşıyor. Biraz gerçekçi olmak lazım. CHP nin içine düştüğü durum tamamen rehavetten kaynaklanıyor. Onlar da biliyor ki adayı cumartesi bile açıklasalar pazar günü yine onu seçecekler nasılsa.

Yorumu oyla      13      15  
secmen 24 Ocak 2019 Perşembe 16:12

Ben izmir secmeniyim Tunç ve Tuncaydan biri okursa oy vermeyeceğim Aziz Baskan okursa oyumu alır. Sonra izmir İçin vah vah demeyin izmirde ve ilcelerinde eneğin olacak.

Yorumu oyla      28      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Millet İttifakı İzmir ve Muğla’da özel model mi uygulayacak?
CHP ve İYİ Parti arasındaki ittifak görüşmelerinin sonuca yaklaştığı belirtilirken ...
Erdoğan: Suriye'de işgal derdimiz yok
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kara Harp Okulu'nda düzenlenen Milli ...
CHP'li Beko, o taş ocağını meclise taşıdı
İzmir'de Karaburun ile Mordoğan arasındaki yolu yapan yüklenici firmanın ...
 
AK Partili Dağ: Yapacak çok daha fazla işimiz var
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ,"Tarihimizde sınırlarımıza ...
Muhittin AKBEL yazdı... Uğur Mumcu, cemaat ve tarikatlara karşı uyarmıştı!
Muhittin AKBEL yazdı... Uğur Mumcu, cemaat ve tarikatlara karşı uyarmıştı!
ABD'den Ankara'ya kritik ziyaret!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ''ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ...
 
Erdoğan'dan Maduro'ya destek: Dik dur, yanındayız!
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın "Cumhurbaşkanımız, Venezuela Devlet Başkanı ...
AK Parti Bornova Adayı Gençtürk’ün acı günü
AK Parti Bornova Belediye Başkan Adayı Reşat Gençtürk’ün annesi hayatını kaybetti.
CHP İl Başkanı Yücel’den Mumcu mesajı: Halkını ve mesleğini satmamış bir gazeteci
Gazeteci Yazar Uğur Mumcu'nun bir suikast sonrasında aramızdan ayrılışının ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva