HABERLER>POLİTİKA
24 Ocak 2019 Perşembe - 13:47

Millet İttifakı İzmir ve Muğla’da özel model mi uygulayacak?

CHP ve İYİ Parti arasındaki ittifak görüşmelerinin sonuca yaklaştığı belirtilirken İzmir ve Muğla’da özel bir model uygulanabileceği aktarıldı. İYİ Parti GİK Üyesi Özarslan, partisinin adaylarını netleştirdiği bazı ilçelerin CHP tarafından kendilerine verilmek istenmemesi halinde transfer modelinin hayata geçirilip geçirilmeyeceğiyle ilgili, “Bodrum’da yaşamadık mı? Yaşadık. Olabilir. Böyle bir düşünce ortaya atılıyor olabilir. Ama ben Bodrum’dan başka hiçbir yerde böyle bir model duymadım. Ama olabilir mi? Olabilir. Bunda da hiçbir sakınca ve beis yoktur” dedi.

Millet İttifakı İzmir ve Muğla’da özel model mi uygulayacak?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Millet İttifakı’nın taraflarından olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti arasında adaylıklar noktasında temaslar sürdürülüyor. 31 Mart yerel seçimlerinde sandığa eli güçlü gitmek isteyen iki partinin Türkiye’de çok sayıda büyük şehir, il ve ilçede uzlaşı sağladıkları görülürken birkaç noktada ise ittifak düğümünün hala çözülmediği biliniyor.

İki partinin de üzerinde büyük hassasiyetle durduğu iller olan İzmir ve Muğla’da önemli kesin kararların en kısa sürede kamuoyuna açıklanması bekleniyor. İki ilde de büyükşehir belediye başkan adaylığını CHP’ye bırakan İYİ Parti ilçeler noktasında ısrarlı bir tutum sergiliyor.

İzmir’de Kiraz ve Tire’nin İYİ Parti’ye bırakıldığının öne sürülmesinin ardından iki ilçe örgütü de durumdan memnuniyetsizliğini gösterilen refleksle hem genel merkeze hem kamuoyuna aktardı. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in de İYİ Parti’ye ilçe bırakma noktasında isteksiz olduğu kulislerde konuşuluyor. Fakat Kiraz ve Tire iddiaları sonrasında gözler yeniden İYİ Parti’ye çevrildi. Çünkü İYİ Parti’nin daha fazla sayıda ilçede temsilcisini sahaya sürmek istediği de kulislerde dillendirilen diğer konular arasında yer alıyor.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Muğla’nın Bodrum ilçesi özelinde de ortaya bir iddia atıldı. CHP’nin İYİ Parti’nin adayını kendi çatısı altında seçimlere sokacağı dillendirildi. Özel model olarak lanse edilen uygulama gerçekleşirse ittifak kapsamında İYİ Parti’nin adayı sandık mesaisinde CHP rozetiyle ter dökecek. Geçmiş süreçte Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un büyükşehir yarışına girip, kaybetmesinin ardından İYİ Parti’nin ilçede kendi adayının desteklenmesi yönünde bir talep ilettiği belirtildi. Fakat CHP’nin güçlü olduğu ilçeyi İYİ Parti’ye bırakmak istemediği de aktarıldı. Bulunan bu yöntem eğer uygulanırsa İYİ Parti’nin Mehmet Tosun’u işaret edeceği belirtildi. Tüm denklemde bir aksilik olmazsa İYİ Partili Tosun, CHP’nin resmi temsilcisi olarak 31 Mart günü sandık sınavı verecek. Bununla birlikte İzmir ilçelerinde de benzer bir uygulamanın olma ihtimalinden söz ediliyor.

Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Mesut Özarslan süreçle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın atandığı süreçte, görev tebliğ edilmeden önce İzmir’e gelerek teşkilatla temayül mesaisi harcayan ve partililere, ‘İl başkanı kim olsun?’ sorusunu yönelten ekip içinde yer alan Özarslan ittifak görüşmeleri üzerinden bilgi verirken İzmir paralelinde ise yaşanabilecek gelişmeler hakkında açıklamalar yaptı.

PRENSİPTE ANLAŞILAN YERLER VAR AMA HENÜZ NETLEŞMEDİ
Özarslan, “Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa’nın ve Denizli’nin birkaç ilçesi üzerinde hala görüşmelere devam ediliyor. Prensipte anlaşılan yerler var ama henüz netleşmedi. Tahminimce Cuma günü (yarın) bu iş noktalanır. Tüm merak ve tedirginlikler yarın biter. Konuşulanlara kimse inanmasın. Herkes rahat olsun. İki tarafın da doğru hareket edeceğinden herkes emin olsun. ‘İzmir’de 2,3 ya da 5 ilçe İYİ Parti’ye bırakıldı’ diye bir şey yok. Kentte bir ilçeyi sağ tandanslı bir adayla alacaksak İYİ Parti’nin adayı çıkacak ama sol düşünceye yakın bir yapı olan ilçede ise CHP’nin adayı çıkacak. ‘CHP şurada yüzde 50 oy almış, kimseye ihtiyacı yok’ şeklinde düşünülmemeli. Aday varsa değerlendirilme olacak. CHP süreçte gayet aklıselim davranıyor. Kararlı gidiyorlar. Şu ana kadar hiçbir kırgınlık, dargınlık olmadan 63 ilçede başarılı bir şekilde ittifak yürütülmüştür. İzmir’de Büyükşehir Adaylığı CHP’ye bırakılmış durumda. Konuyla ilgili herhangi bir bilgim yoktur. Partimizin büyükleri görüşmeleri sürdürüyor, bizim CHP’nin adayı noktasında önerimiz varsa da bir bilgim yok” dedi.  

BODRUM’DA YAŞAMADIK MI? İZMİR’DE DE OLABİLİR!
Özarslan İYİ Parti’nin adaylarını netleştirdiği bazı ilçelerin CHP tarafından kendilerine verilmek istenmemesi halinde transfer modelinin uygulanıp uygulanmayacağının sorulması üzerine de “Bodrum’da yaşamadık mı? Yaşadık. Olabilir. Böyle bir düşünce ortaya atılıyor olabilir. Ama ben Bodrum’dan başka hiçbir yerde böyle bir model duymadım. Ama olabilir mi? Olabilir. Bunda da hiçbir sakınca ve beis yoktur” ifadelerini kullandı.  

 
Altınordu lidere konuk oluyor
 
Mahkemeden Ege'nin dev şirketi için iflas kararı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kirazli 24 Ocak 2019 Perşembe 15:32

Kirazda aday iyi partinin adayi avsar olmazsa belediye akpde kalir chp adayi hic sevilmiyo kendi köyünde ve akrabalari oy vermeyecek sivil toplum kurulusu ve odalarda istemiyor CHP yi

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Suriye'de işgal derdimiz yok
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kara Harp Okulu'nda düzenlenen Milli ...
CHP'li Beko, o taş ocağını meclise taşıdı
İzmir'de Karaburun ile Mordoğan arasındaki yolu yapan yüklenici firmanın ...
AK Partili Dağ: Yapacak çok daha fazla işimiz var
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ,"Tarihimizde sınırlarımıza ...
 
Muhittin AKBEL yazdı... Uğur Mumcu, cemaat ve tarikatlara karşı uyarmıştı!
Muhittin AKBEL yazdı... Uğur Mumcu, cemaat ve tarikatlara karşı uyarmıştı!
ABD'den Ankara'ya kritik ziyaret!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ''ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ...
Erdoğan'dan Maduro'ya destek: Dik dur, yanındayız!
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın "Cumhurbaşkanımız, Venezuela Devlet Başkanı ...
 
AK Parti Bornova Adayı Gençtürk’ün acı günü
AK Parti Bornova Belediye Başkan Adayı Reşat Gençtürk’ün annesi hayatını kaybetti.
CHP İl Başkanı Yücel’den Mumcu mesajı: Halkını ve mesleğini satmamış bir gazeteci
Gazeteci Yazar Uğur Mumcu'nun bir suikast sonrasında aramızdan ayrılışının ...
MHP İl Başkanı Şahin: İzmir'de bu sefer tablo değişecek
İzmir Medya Platformu Üyesi Gazeteci ve Yazarlar ile bir araya gelen MHP ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva