HABERLER>SEÇİM 2015
16 Şubat 2014 Pazar - 10:33

Vural Selçuk'ta konuştu: Bunları milletime şikayete geldim

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural Belediye Başkan Adayı Levent Görür’e destek için geldiği Selçuk’ta; "Bu ülkede artık rüşvet ve yolsuzluğa yapanlar değil, rüşvet yolsuzluğu yargılayanlar Sorgulanıyor. Ben bunları milletime şikâyet etmeye geldim" dedi.

Vural Selçuk ta konuştu: Bunları milletime şikayete geldim

İZMİR - Partisinin Selçuk İlçe Başkanlığını ziyaret eden Vural, gazetecilere açıklamasında, "hukuka darbe, yargıya infaz yasası" olarak tanımladığı HSYK ile ilgili teklifin, TBMM Genel Kurulu'nda "vicdanı olmayan parmaklar" tarafından kanunlaştırıldığını öne sürdü.
Seçim çalışmaları kapsamında Partisinin Selçuk ilçe teşkilatını ziyaret eden MHP Grup Başkanvekili ve MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, rüşvet ve yolsuzluk olaylarını değerlendirerek hükümeti sert bir dille eleştirdi. Vural, Ak Parti İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adaylarına da; gelinen bu noktada artık adaylıktan çekilmeleri konusunda mesaj gönderdi.
Partisinin Selçuk ilçe teşkilatını ziyaret eden Oktay Vural’ı Hitit Otel önünde yaklaşık 250 araçlık araç konvoyu ile karşılayan partililer şehir turunun ardından ilçe binasına geçtiler. Oktay Vural önce basın mensuplarına Türkiye'nin gündemiyle ilgili değerlendirmeler yaptı.
 
Yoğun bir meclis yaşadıklarını ve meclis sonunda hakimler ve savcılar yüksek kurulunun yoğun bir mesaiden sonra sabaha karşı kanunlaştığını, ancak bunun TBMM’de vicdanı olmayan parmaklar tarafından kanunlaştırıldığını öne süren MHP Grup Başkanvekili ve MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural; "Hukukun üstünlüğüne yemin etmiş milletvekilleri çoğunluk iradesi ile yürütmenin baskısı ve tehdidi ile parlamentodan hukuka darbe yasasını çıkardılar. Maalesef bu darbe yasası yargıya infaz yasasıdır. Yargıyı yürütmenin, yargıya şüphelinin emrine verme yasasıdır. Türkiye cumhuriyeti devleti artık bir parti devletine dönüşmektedir. Maalesef bu teklif görüşülürken parlamentoda tekme tokat uçan tekmeler, kan dökülen iddialara cevap vermeyip zorbalık uygulayan bir zihniyet tarafından baskı, tehdit bir irade kullanılmıştır. Maalesef parlamentoda yolsuzluk ve rüşvete batmış yürütmenin gölgesi ve tehdidi vardır. Dün parlamentoda görüşülen hakimler ve savcılar yüksek kurulu görüşünde kesintisiz geçirme noktasında yürütme meclis yönetimine baskı uygulamıştır. Türkiye cumhuriyetinin kara günlerinden biri yaşanmıştır. Bu mecliste milletvekilleri hür iradesi yerine TBMM yönetenler iç tüzük çerçevesinde hür irade yerine bir an önce bu yasayı çıkarma telaşı ile yürütmenin nasıl bir yolsuzluk girdabına girdiğinin kanıtı olmuştur. Telaş ve korku bundan dır. Saatlere bile tahammülleri yok bir an önce bu konuda kanser gibi her tarafa sarmış yolsuzluk ve rüşvet konusunda vatandaşlarının bilgi sahibi olmasını engellemek için savcı ve hakimlerin üzerinde bir demokrasi kılıcı oluşturulmuştur. MHP olarak biz hakimler ve savcılar yüksek kurulu düzenlemesi ile birlikte yargıyı yürütmeye emrini veren bu girişimin hukuk devletine, Anayasaya aykırı olduğunu ifade ettik, sözümüzü esirgemedik mücadelemizi sürdürdük.Ama maalesef parmaklara vicdan veremedik. Vicdansız parmaklar milletin iradesini çarpıtarak  parlamentoda bunu kanunlaştırdılar" dedi.
 
Artık parlamentoda çoğunluk iradesinin milletin hukukuna sahip çıkmadığını belirten ve Ak Parti'ye oy vermiş olan seçmenlere seslenen Vural; " AKP'ye oy vermiş insanlarımız milli iradede kanun hazırlayın diyen vatandaşlarımız bilsinler ki, kendi iradeleri maalesef çalınmıştır. Kendi iradeleri rüşvet ve yolsuzluk çetesine girmiştir. Bu iradeyi geri almaya geldik, milletin iradesini rüşvet ve yolsuzluk üstünü örtmek için kullananların bu süreç içerisinde artık millet tarafından görevden alınması gayet açık ve nettir. Milliyetçi hareket partisi olarak milletin iradesine saygı göstermeyen bu iradeyi çarpıtan ve bu hırsızlardan açıkçası milletin iradesini kurtaracağız. MHP olarak bu konuda kararlıyız. Demokrasi içerisinde gönderdiğiniz parmaklar artık yeminlerine sadık değil. Artık parlamentonun gönderdiği hukuk üstünlüğünü savunmuyor. Artık Türkiye de rüşvet yolsuzluğu savunmak siyaset olarak kabul ediliyor.  Dolayısıyla şikayetimizi milletimize söylemeye geldik. Parlamentoda sözümüzü söyledik mücadelemizi sürdürdük. Ama seçim dönemi artık sandıklar geliyor bu milli irade çarpıtanları hesap vermesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu hesabında sandıkta verileceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.
 
Rüşvet ve yolsuzlukla ilgili ortaya çıkan iddialar ilgili olarak değerlendirme yapan ve bu konuda delillerin ortada olduğu söyleyen Vural; "Bunlar şüphe değil, atılan adımlar var dolayısı ile rüşvet ve yolsuzlukla ilgili bu iddialar karşısında cevap bulamayanlar hesap vermekten kaçanlar rüşvet ve yolsuzluğu ortaya çıkartanları suçlama yoluna girmiştir. Artık rüşvet yolsuzluğu yapanlar değil, rüşvet ve yolsuzluğu soruşturanlar sorgulanıyor. Türkiye'nin geldiği nokta tuzun koktuğu noktadır. Bu gün rüşvet ve yolsuzlukla ilgili ortaya konulan ve medya havuzları ile ihale havuzları oluşturanlar, ihaleye fesat karıştıranlar, bu hesabı veremiyor. Çünkü artık mızrak çuvala sığmıyor. Bu ihale havuzlarıyla medya havuzlarıyla nasıl milletin bilgi edinme hakkının kısıtlandığını ve nasıl milletin hakkının peşkeş çekildiğini gayet net bir şekilde ortaya koymaktadır. Urla'da villalarda 35 yıllık villa diyenlerinin bir kısmının daha yeni olduğunu milletten saklayamayacaklardır. Villa pazarlıkları yapanlar, villadaki alafranga tuvaletlere kadar, havuzlara kadar villanın planını düzenleyenler, bu girdikleri kirli ve pis ilişkinin hesabını milletimize vereceklerdir. AK Partiye oy veren kardeşlerim; birileri gitsin ayakkabı kutularını doldursun, villa sahibi olsun, milyarlarca dolar para kazansın haram para aklansın diye bu partiye oy vermedi. Dolayısıyla bu konular ortaya çıkan son deliller ile açık ve net bir şekilde rüşvet ve yolsuzluğun boyutunu ortaya koyuyor" dedi.
 
Fezleke dosyaları ile ilgili delillerin karartılmaya çalışıldığını iddia eden Vural, "Adalet cinayeti işliyorlar. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, fezleke dosyalarının mükemmelleştireceklerine kurdukları şu düzeni bize mükemmel olarak anlatsın. Bundan sonraki süreç gayet açık ve nettir. Ben buradan ilan ediyorum Adalet Bakanı Bekir Bozdağ olmak üzere hepsi kurdukları soygun düzeninin üstünü örtmek için delil karartıyorlar, delilleri yok etmeye çalışıyorlar" dedi.
Hukuka yapılan müdahale Rıza Sarraf'ın malvarlığının ortadan kaldırılması, diğer yaşananların hukuka büyük bir müdahalenin sonuç verdiğini ortaya koyduğunu, bundan sonraki süreç içerisinde yolsuzluk ve rüşvet bataklığına batanlar değil, yolsuzluk ve rüşveti ortaya çıkartan polis, savcı ve hakimlerin yargılanmasıyla ilgili adım atılacağını söyleyen Vural, ayrıca Etiler polis karakolunun arazisi ile ilgili ortaya çıkan tabloda; bu soygun çetesinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yönetildiğini öne sürdü.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Mısır asıllı Türk işadamı Usame Kutub arasında geçen konuşmayı basın mensuplarına dinleten Vural; "İnşallah, maşallah yiyorlar. Sen Başbakan mısın? Kime ne iş ayarlıyorsun? Kadir Topbaş Başbakan sana ne söyledi? Bu konuda ne görüşme yaptın? Maalesef Etilerdeki polis karakolu üzerinde mükemmel bir soygun planlanmıştır" dedi.
 
LEVENT GÖRÜR ADIM ADIM SELÇUK BELEDİYE BAŞKANLIĞINA YÜRÜYOR
Oktay Vural Selçuk'ta yapmış olduğu konuşmada büyük bir teveccüh var Levent Görür adım adım Selçuk belediye başkanlığına yürüyor, kendisini ve çalışma arkadaşlarını tebrik ederim. Parlamento da çalınan millet iradesini inşallah onların ellerinden kurtaracağız. Sadece bu milletin malı mülkü çalınmıyor, sadece rüşvet ve yolsuzlukla bu milletin hakkı, hukuku yenilmiyor,  aynı zamanda oy veren vatandaşlarımızın da oyunun namus ve şerefi de ortadn kaldırılıyor. Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz bu milli iradeyi çalanlardan bu milli iradeyi geri alacağız. Başarıya ulaşacağız inşallah çünkü biz haklıyız. Haksızlık karşısında hiçbir zaman susmayacağız dedi.
 
MHP Selçuk Belediye Başkan Adayı Levent Görür ve diğer partililerle birlikte Selçuklu esnafları ve pazar esnaflarını tek tek ziyaret eden Oktay Vural’a Selçuk'ta yoğun bir ilgi vardı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türsen’den CHP’ye muhtıra gibi açıklama
Konak Belediyesi Başkan aday adayı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın PM kararıyla ...
İşçi Parti İzmir adaylarını tanıttı
İşçi Partisi (İP), 30 Mart yerel seçimlerinde İzmir için yarışacak belediye ...
Kritik MYK sona erdi: CHP İzmir’de değişiklik var mı?
CHP’de aday listelerinin bildirilmesine 3 gün kala yapılan MYK’da İzmir ...
 
Yıldırım’dan Aliağa’yla miting gibi buluşma!
AK Parti Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım, Aliağa Demokrasi Meydanı’nda ...
Kocaoğlu yine bombaladı: Büyük sandık iddiası!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yine bombaladı. Ödemiş’te ...
Yıldırım’dan İzmir’e: 5 dakika düşünün!
AK Parti Büyükşehir Adayı, “Her zaman söylüyorum, 5 yılınıza karar vermeden ...
 
Flaş! DSP İzmir’den 2 bomba transfer daha!
Adaylık süreci sancısı yaşayan CHP’den transferleriyle siyasi gündemi ...
Üç ilçede Murat Taşer rüzgarı
Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi İzmir ...
AK Parti Seferihisar’da deprem: 400 istifa birden
AK Parti Seferihisar Eski İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Aday Adayı Ümit ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva