HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
13 Aralık 2014 Cumartesi - 00:36

Vizyonda şölen: 4’ü yerli 8 yeni film

Bu hafta 4'ü yerli 8 yeni film sinemasevelerle buluşuyor.

Vizyonda şölen: 4’ü yerli 8 yeni film

Vizyonda şölen var! 4’ü yerli merakla beklenen 8 yeni film gösterime giriyor.


FAKAT MÜZEYYEN BU DERİN BİR TUTKU
 
Çiğdem Vitrinel'in yönettiği  filminin oyuncu kadrosunda Erdal Beşikçioğlu, Sezin Akbaşoğulları, Harun Tekin, Derya Alabora ile Hare Sürel rol aldı.
 
48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Geriye Kalan" filmiyle "En İyi Yönetmen" ödülünü alan Çiğdem Vitrinel'in ikinci uzun metrajlı filmi, İlhami Algör'ün aynı adlı romanından uyarlandı.
 
Dram türündeki filmin konusu kısaca şöyle;  Henüz hiçbir kitabı yayımlanmamış yazar Arif'in tam da kadınları ve aşkı anlamaya çalıştığı bir sırada Müzeyyen'e rastlamasıyla onun gizemli ve tutkulu dünyasına yaptığı yolculuk anlatılıyor.
 
KIRIMLI: AŞKTA VE SAVAŞTA
Yönetmenliğini Burak Cem Arlıel'in, senaristliğini Nil Ünsal ve Atilla Ünsal'ın yaptığı filmin başrollerinde Murat Yıldırım, Selma Ergeç, Bülent Alkış ile Gülçin Santırcıoğlu yer alıyor.
 
"Kırımlı: Aşkta ve Savaşta", 2011 yılında hayatını kaybeden ve eserlerinin tamamında Kırım Tatar kültürünü, Kırım Türklerinin acılarını yansıtan Cengiz Dağcı'nın 1956'de yayınlanan ilk romanı "Korkunç Yıllar"dan yola çıkılarak senaryolaştırıldı. Savaş-Dram türündeki filmde 2. Dünya Savaşı sırasında Alman esir kamplarında tutulan Tatar esirlerin çektiği acılar ve yaşanan insanlık dramı anlatılıyor.
 
YAĞMUR: KIYAMET ÇİÇEĞİ
Onur Aydın'ın yönetmenliğini üstlendiği filmde, Engin Hepileri, Elena Viunova, Erkan Kolçak Köstendil, Devrim Saltoğlu, Settar Tanrıöğen, Altan Erkekli, Sait Genay, Rıza Sönmez, Hüseyin Avni Danyal ve Ruhi Sarı rol alıyor.
 
Kazım Koyuncu'nun hayatının da anlatıldığı dram türündeki filmin konusu kısaca şöyle; " Kazım, yirmi yaşında bir üniversite öğrencisidir. Siyasi görüşleri nedeni ile gözaltına alınınca, üniversiteden uzaklaştırma cezası alır. Kendine yeni bir yön çizmeye karar verir. Okulu bırakacak ve profesyonel olarak müzik yapacaktır. Ama bunu ailesine yakınlarına anlatmak ve ikna etmek düşündüğü kadar kolay olmayacaktır. Memleketi olan Hopa’ya gittiğinde onu bekleyen bir diğer açmaz, çocukluk aşkı olan Seher ile yeniden karşılaşmak olur. Şenol, Akçaabatspor’da oynayan bir futbolcudur. Yetenekleri dikkat çekmiş, Trabzonspor’a transfer olmak üzeredir. Arkadaşlarının aracılığıyla Elena ile tanışır. Elena sovyetlerin dağılması ile Türkiye’ye gelmiş bir hayat kadınıdır. Şenol Elena’ya ilk görüşte aşık olur. Elena’nın hikayesindeki gerçekleri açığa çıktıkca aşkta büyümeye başlar. Şenol için olaylar içinden çıkılmaz bir hale gelir. 1996 futbol sezonu oynanmaktadır. Trabzonspor ile Fenerbahçe kıyasıya bir şampiyonluk yarışının içindedir. Trabzonspor amigosu olan Ahmet şampiyonluğa sonuna kadar inanmış, bunu hayatının anlamı haline getirmiştir. Son anda kaçan şampiyonluk, Ahmet içinde bir felaket olur. Birbirinden farklı gelişen olaylar, bir noktada birbirine temas etmeye ve etkilemeye başlar. Farklı yaşamlar, ortak kader, tek öykü."
 
RİMOLAR VE ZİMOLAR: KASABADA BARIŞ
İsmet Kurtuluş ile Nermin Er'in yönettiği filmi Yekta Kopan, Janset, Ezgi Mola ile Şevket Süha Tezel seslendiriyor.
 
Türkiye'nin ilk kukla çocuk yapımı olan komedi türündeki filmin konusu kısaca şöyle: " Rimo ve Zimo, aralarında ufak bir çöl bulunan ve birbirlerinden çok da uzak olmayan iki kasabadır. Her iki kasabanın sakinleri, karşılıklı nefret ve korku duygularıyla uzun süredir birbirlerinden uzak durmaktadır. Bir gün, Rimolu iki sevimli yaramaz Bızdık ve Minnik, macera yaşamak üzere çöle gitmeye karar verirler. Bu sırada, Zimo Ailesi de, küçük kızları ve henüz yumurta halindeki Zimo yavrularıyla çölde piknik yapmaktadır. Ailenin piknik eğlencesi, beklenmedik bir şekilde yarıda kesilir; kargaşa sırasında aile yumurtayı kaybeder. Bızdık ve Minnik, Yavru Zimo´yu bulurlar ve yardım için Rimo´nun bilgesi Çaça Nene´ye başvururlar. Zimo Ailesi de, Zimo Amca´dan yardım ister. Bu iki grubun başına gelen olaylar, iki kasabanın tarihini değiştirecek bir maceraya yol açar."
 
EXODUS: TANRILAR VE KRALLAR / EXODUS: GODS AND KİNGS
Yönetmenliğini Ridley Scott'ın üstlendiği filmde İngiliz aktör Christian Bale ile Ben Kingsley, Sigourney Weaver, John Turturro ve Aaron Paul oynuyor.
 
Hz. Musa'nın hayatının önemli dönüm noktalarını konu edinen aksiyon epik türdeki film, Firavun Ramses'in şiddetinden kaçmak için Hz. Musa'ya güvenen 600 bin kişiyle Hz. Musa'nın bin bir türlü engeli aşma çabalarını ve firavun yönetiminin başına gelen felaketler ve ordusunun denizde yok olması olayına odaklanıyor.
 
ÖZGÜRLÜK DANSI / JİMMY'S HALL
Ken Loach'ın yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Barry Ward, Francis Magee, Aileen Henry ile Simone Kirby gibi isimler yer aldı.
 
Cannes Film Festivali'nde "Altın Palmiye" adayı olan dram türündeki filmin konusu şöyle; "Mart, 1932, Leitrim bölgesi. Jimmy Gralton 10 yıl boyunca ABD’de çalıştıktan sonra annesine bakmak üzere memleketi İrlanda’ya geri döner. İrlanda iç savaştan çıkmış ve yeni hükümet çiftçilere, işçilere ve genç insanlara umut olmuştur. Jimmy, insanların tekrar eski günlerdeki gibi özgürce dans etmeleri, müzik, sanat ve edebiyatla iç içe yaşamaları için geçmişte olduğu gibi halk salonunu tekrar kurmaya karar verir. Ancak Katolik Kilisesi ve “ileri gelenler” Jimmy’nin salonu tekrar açmasını istemezler. Çünkü bu onların egemenliklerini sürdürmeleri için bir tehdittir."
 
BİRE BİR / ONE ON ONE
Güney Koreli yönetmen, senarist ve yapımcı Kim Ki Duk'un yeni filminin  oyuncu kadrosunda Dongseok Ma, Young Min Kim, Yi Kyeong Lee ile Tee Yoo gibi isimler yer alıyor.

Gerilim türündeki filmin konusu şöyle: "Liseli bir kız öldürülür. Kızı öldüren yedi kişiden biri, eğitimli bir askeri tim tarafından kaçırılır. İşkence yapıldıktan sonra cinayeti itiraf eden bir not yazdırılır ve salınır. Bir zamanlar hiçbir şeyden korkmadığını düşünen bu adam şimdi büyük bir korkunun içindedir. Cinayete karışan diğerlerinin de kaçırılıp işkenceye uğradığını ve kimilerinin intihar ettiğini öğrenir. Bunun üzerine bir sonraki kurbanı takibe koyularak onu kaçıranların peşine düşer."
 
SAFARİ MACERASI / AFRİCAN SAFARİ
Yönetmen Ben Stassen'ın görüntü yönetmeni Sean MacLeof Phillips ile birlikte çıktığı bu yolculukta onlara hayvan davranışbilimcisi Kevin Richardson eşlik ediyor.
 
Belgesel türündeki filmin konusu kısaca şöyle; "Namibia kıyılarındaki aslanlar, Okavango deltasında yaşayan filler, Kansaka'daki 15 milyonluk yarasa sürüsü, Tanzanya ağaçlarında asılı duran aslanlar ve dünyanın en büyük hayvan göçü! Gezegenin en heyecan verici canlı habitatlarından biri olan Afrika'nın Namibia bölgesinde çekimleri gerçekleşen belgesel, bu doğal güzelliğin ve içerisinde yaşayan onlarca vahşi canlının büyüleyici görüntülerini 3D formatında ileyiciyle buluşturuyor. "

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Oda Orkestrası’ için geri sayım başladı
Karşıyaka Belediyesi, bünyesinde oluşturacağı “Oda Orkestrası” için çalışmalarını ...
Dünyanın en pahalı fotoğrafı
Peter Lik'in fotoğrafı, 6.5 milyon dolara alıcı buldu.
Şok: Opera Müdürü görevden alındı çünkü…
Antalya Devlet Opera ve Balesi’ne (ANTDOB) yaklaşık 2.5 ay önce vekaleten ...
 
İzmir perdesinde insan hakları
TİHV İzmir Temsilciliği, 11-14 Aralık arasında İnsan Hakları Belgesel ...
Serra Yılmaz: İzmir’i beton kuşatmış!
Yaşar Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya gelen oyuncu ve çevirmen ...
Bornova Tiyatrosu’ndan iki sahnede iki ayrı şölen
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun(BBŞT) ana kadrosu “Bir Anarşistin ...
 
Son Hobbit filmi geliyor
Oscar ödüllü sinemacı Peter Jackson'ın, İngiliz yazar John Ronald Reuel ...
Urla Fazıl Say’ı ağırladı
Dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say, Urla’da hayranları ile buluştu. ...
AASSM’de İtalyan gecesi: Musici Di Roma
İzmirli sanatseverlere yarın akşam muhteşem bir konser vermeye hazırlanan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva