HABERLER>GÜNCEL
11 Ağustos 2021 Çarşamba - 12:11

Vicdan bitti... Köpeği sopayla öldüresiye dövdü!

İstanbul'da Hasan Kızıl isimli erkek, tavuk ve civcivlerini kovaladığı gerekçesiyle "Duman" isimli sokak köpeğini öldüresiye dövdü. Kafasında kırıklar oluşan köpek hayvanseverler tarafından tedavi için kliniğe götürüldü. Köpeği öldüresiye döven Kızıl ise kendini "Tavuğu almaya çalışırken bana saldırdı. Ben de sopayla 1-2 defa vurdum. Kendimi korumaya çalıştım. Başka bir şey yok” ifadeleriyle aklamaya çalıştı.

Vicdan bitti... Köpeği sopayla öldüresiye dövdü!

İstanbul Ataşehir'de bir kişi tavuk ve civcivlerini kovaladığı gerekçesiyle "Duman" isimli sokak köpeğini sopayla öldüresiye dövdü. Kafasında kırıklar oluşan köpek hayvanseverler tarafından tedavi için kliniğe götürüldü.

Olay, Ferhatpaşa Mahallesi yaşandı. İddiaya göre, mahalle sakinlerinin “Duman” adını verdikleri sokak köpeği, Hasan Kızıl’a ait tavuk ve civcivleri kovaladı. Buna sinirlenen Kızıl, eline aldığı sopayla köpeği öldüresiye dövdü. Mahalledeki hayvansever, kendisine bildirilen yaralı haldeki köpeği Ataşehir’de bulunan veteriner kliniğine götürdü. Kadının götürdüğü klinik görevlileri yaptıkları tetkiklerde ciddi darbeler alan köpeğin kafatasında kırıkları oluştuğunu ve daha donanımlı bir kliniğe götürülmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine kadın Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği (SUHAYKO) Başkanı Yasin Yılmaz’a durumu bildirdi. Gelen Yasin Yılmaz, köpeği alarak daha donanımlı cihazların bulunduğu başka bir kliniğe götürdü. Köpek burada tedavi altına alındı.

“DUMAN’IN KAFASI SOPAYLA KIRILDI”

SUHAYKO Derneği Başkanı Yasin Yılmaz, “Öğlen saatlerinde Belma Hanım diye bir üyemiz WhatsApp üzerinden bizimle iletişime geçti. Çok kötü bir olay olduğunu ve bir köpeğin kafasının sopayla kırıldığını söyleyip, bize videolar attı. Köpeğin dövüldüğünü ilk Belma Hanım’a ihbar etmişler. Çünkü, mahallede köpeklerle ve kedilerle ilgilendiği için kendisini birçok insan tanıyor. Köpeği Ataşehir’de bir klinikten teslim aldık. İlk tetkiklerde kafatasında çok ciddi kırıklar olduğu söylendi. Onun haricinde çok ciddi bir travması vardı köpeğin. Daha donanımlı bir kliniğe gitmesi gerektiğini söylediler. Biz de oradan alıp daha donanımlı bir kliniğe sevk ettik köpeği” dedi.

“DERNEKLERİN ELİNDEN ŞİKAYETÇİ OLMA VASFI ALINDI”

Yılmaz, “Biz bununla alakalı Tarım Orman Bakanlığı’na şikayetçi olacağız ama biliyorsunuz ki, yeni çıkan yasada derneklerin elinden şikayetçi olma vasfı alındı. Biz ne kadar şikayetçi olsak da il tarım müdürlükleri eğer karar verirlerse işlem yapılacak” diye konuştu.

“BEN DÖVDÜM HİÇBİR ŞEKİLDE KARIŞAMAZSINIZ”

Köpeğe saldıran kişinin o mahallede oturduğunu ifade eden Yılmaz, “İddiasına göre köpek, tavuklarını ve civcivlerini kovalamış. O da o hırsla ‘ben köpeği dövdüm’ diyor. Şu an yanlarına giden insanlara da, ‘ben dövdüm, hiçbir şekilde karışamazsınız’ diyor. Biraz evvel dernek üyelerimiz oraya gitti, ailesi insanlara saldırmış” şeklinde konuştu.

“KENDİMİ KORUMAYA ÇALIŞTIM” DİYEREK KENDİNİ AKLAMAYA ÇALIŞTI

Tavuk ve civcivlerin sahibi Hasan Kızıl “8 tane tavuğumu boğdu, öldürdü. Kümesin orada yem yerken dışarı çıkıp baktığımda tavukların içine girmiş katliam yapmış. Ben de kovalayıp tavuğu almaya çalışırken bana saldırdı. Ben de sopayla 1-2 defa vurdum. Kendimi korumaya çalıştım. Başka bir şey yok.” diye konuştu.

 
İzmir'in havuzlarında sertifika sevinci
 
Selçuk'tan Muğla'ya yardım kolisi: Kalbimiz sizinle
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de kaçakçılık operasyonunda 26 gözaltı
İzmir'de polis ekiplerinin geçen hafta düzenlediği 18 ayrı kaçakçılık ...
Eda Nur soruşturmasında yeni karar
Ankara'da intihar eden Eda Nur Kaplan'a cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla ...
En etkileyici kampanya: Aşı ol ciğerimi ye!
Şanlıurfa Valiliği, koronavirüs vakalarının arttığı kentte, aşılama oranının ...
 
İzmir'de 48 kaçak göçmen yakalandı
İzmir'in Urla ve Seferihisar ilçelerinde, jandarma ekiplerince yapılan ...
Felaket yaşanıyor: 4 şehri sel bastı!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sinop, Karabük, Bartın ve Kastamonu'da yaşanan ...
Yangından kaçan köpek denizde mahsur kaldı!
Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınında alevlerden kaçarken girdiği ...
 
Fabrikatöre 200 milyonluk vurgun!
Kocaeli'nde kimya fabrikası sahibi F.B.K., iddiaya göre karşılıksız çek ...
Emniyet şeridinde facia... İki TIR birbirine girdi!
İzmir'in Bornova ilçesinde, emniyet şeridinden duran mermer yüklü TIR, ...
İzmir'de kahreden kaza... 1 yaşındaki bebek can verdi
İzmir'in Ödemiş ilçesinde traktörün çarptığı bebek hayatını kaybetti.
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva