HABERLER>POLİTİKA
24 Şubat 2020 Pazartesi - 12:20

Vekil Beko'dan eleştirilere cevap: Bugüne kadar yaptınız da ben mi engelledim?

İzmir’de bulunan Balkan ve göçmen derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelen Beko, kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi. Beko, “Bugüne kadar bu arkadaşları bir araya getirdiniz de ben mi engelledim?” dedi.

Vekil Beko dan eleştirilere cevap: Bugüne kadar yaptınız da ben mi engelledim?

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programı’na konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Ekonomi, işsizlik, dış politika, üretim üzerinden açıklamalar yapan İzmirli Vekil Beko, iktidara sert eleştirilerde bulundu. Balkan ve göçmen derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelen Vekil Beko net açıklamalar yaptı. Beko ayrıca kıdem tazminatıyla ilgili flaş bir iddiaya imza attı.

İŞSİZLİK BU KAFALARLA ÇÖZÜLMEZ
İşsizlik ve istihdama yönelik konuşan Beko, “İşsizlik bu kafalarla çözülmez. Biz bugün 53 ülkeyle küs durumdayız. Türkiye’de ürettiklerimizi ihraç edemiyoruz. İstihdam daralması var. Dış politika böyle devam ettiği sürece işsizlik oranları da yükselecek. Geçmişte biz Orta Doğu ülkelerinin tamamına ihracat yapıyorduk, şimdi yapamıyoruz. Hollanda’nın yatırımı vardı, krizden sonra geri çekti. 3 yıl evvel Rusya ile savaş halinde olmadığımız dönemlerde hava sahamızı 15 saniye işgal ettiğinde uçak düşürdük. Putin bir karar aldı, ekonomik anlaşma vardı, uçak düştükten sonra 54 milyar dolarlık anlaşma askıya alındı. 176 temel gıda maddesini biz dışarıdan ithal ediyoruz. Ürünlere kota getirirseniz köylüleri işsiz bırakırsınız. Kotalar köylüler sonrasında fabrikaları vurdu, teker teker satıldılar” dedi.

KIDEM TAZMİNATIYLA İLGİLİ FLAŞ İDDİA: KANAL İSTANBUL’A AKTARILACAK
Kıdem tazminatına dair konuşan Beko, flaş bir iddiada bulundu ve “Türkiye’de 15 milyona yakın işçi kardeşimiz var. Kıdem tazminatı işçi kardeşlerimizin kırmızı çizgisidir. Bu kıdem tazminatlarını Kanal İstanbul Projesi’ne aktararak yok edecekler. Milyonlarca işçinin ekmeği ve geleceğidir. Bu işin şakası yok. Çalışan milyonlarca işçinin ve ailelerinin sorunudur bu. Her yeni gelen bakan kıdem tazminatını gündeme getirdi ve sonrasında dosya hep geri çekildi. Önümüzdeki günlerde bu sokaklar ısınacak. İşçiler leş kargalarına kıdem tazminatlarını yedirmeyecektir diye düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

KAYMAKAM ANAYASAL SUÇ İŞLEMEKTEDİR
AK Parti’nin iktidarda olduğu Bergama’da belediye tarafından işinden atılan 3 personelin eylemi üzerine konuşan Beko, grev çadırlarının Kaymakamın yasağıyla kaldırılmasına tepki gösterdi. Beko, “Bu arkadaşlarımıza mobbing uygulanmış ama yetmemiş işten atmışlar. Gittim ziyaret ettim. Bu arkadaşlarımız Bergama Belediyesi önünde eylem yaparken ben ayrıldıktan sonra Kaymakam bir hafta grev çadırlarını yasaklamış. Yasada böyle bir şey yok. İşçi arkadaşımız kimseye zarar vermeden direniş yapıyorsa bu onun hakkıdır. Kaymakam anayasal suç işlemektedir” dedi.

,

BUGÜNE KADAR BİR ARAYA GETİRDİNİZ DE BEN Mİ ENGELLEDİM?
İzmir’de bulunan Balkan ve göçmen derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelen Beko, kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi. Beko, “Bugüne kadar bu arkadaşları bir araya getirdiniz de ben mi engelledim? Benim doğum yerim Üsküp, bir balkan göçmeniyim. Türkiye freni patlamış bir TIR gibi gidiyor. Dün akşam da Buca’da çok güzel bir dayanışma gecesi vardı. Mustafa Kemal’in bize emanet ettiği ilkeler var. Bunlara sahip çıkmak istiyorsak bir araya gelmemiz gerekiyor. Federasyonu başkanını aradım ve ‘dernek başkanlarının telefonları bende yok, birçoğunu da tanımıyorum’ dedim. Sorunlarımızı çözebilmemiz için birlikte hareket etmemiz gerekiyor diye düşünüyorum. Siz uyuyan bir devsiniz dedim. Asansördeki restorana davet ettim. 68 dernek varmış, ben 45 olarak biliyordum. Dışarıda kalan 10’a yakın dernek başkanı beni aradı ‘bundan sonra bizi de çağırırsanız memnun oluruz’ dediler. Yani 100’e yakın dernek var. Bizler Balkanların evlatlarıyız. Bundan sonra toplantılarımıza devam edeceğiz. Bizim gizli saklı bir şeyimiz olmadı, olmaz. Ben Balkanların çocuğuyum, bunların çoğu benim akrabam. Arkadaşlarım var, kahve köşelerinde görmek beni üzüyor. Bizim daha fazla muhtar, belediye başkanı, milletvekili olabilmek için örgütlü güç olmamız gerekiyor. İzmir’de bulunan 2 milyona yakın Balkan göçmenini bir araya getirebilir miyiz? Evet! Bizimle beraber olmak isteyenler gelir. ‘Bizi bir toparla’ dediler ben de toparladım. Önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediye Başkanımızla bir araya gelebilirsek bir Balkan masası kurabilirsek güzel olacak. Genel başkanımızla da konuştuk, bilgi verdik. Eleştiren kimdir, bilmiyorum. Ama buradan söylüyorum, siz Balkan derneklerini bir araya getirdiniz de engel olan mı vardı? Bana söylenen; ‘ilk defa buluştuk’ dediler. Bir beklentimiz yok, nasıl beklentimiz var? Bizim çocuklarımız da ‘Ege’de biz de varız’ diyecek” ifadelerini kullandı. 

 
Kahreden görüntü! Yunuslara kurşun yağdırdılar
 
Menderes Deve Güreşleri'ne büyük ilgi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Kılıç farkındalık projesinde!
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, Konak ...
Mehmet KARABEL yazdı... Yarın sabah seçim olsa…
Mehmet KARABEL yazdı... Yarın sabah seçim olsa…
CHP Manisa'da kıran kırana seçim: Balaban yeniden başkan!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Başkanlığı 37. Olağan Kongresi'nde ...
 
CHP'li Bakan 'Lyme' hastalığını Meclis'e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Bakan, Sağlık Bakanı’na daha önce Amerikalı genç ...
İl Başkanı Sürekli’den ziyaret yorumu: “Muhteşemdi, yine gelecek”
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
Dışişleri Bakanlığı'ndan Güney Sudan açıklaması
Dışişleri Bakanlığı, Güney Sudan'da hükümet ile muhalefetin anlaşmasıyla ...
 
Bakan Dönmez: Hakkımızı kimseye yedirmeyiz
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Doğu Akdeniz'de devam eden ...
Kurultayda Kılıçdaroğlu’na rakip sürprizi!
Yaklaşık bir ay sonra yapılacak olan 37. Olağan Kurultay öncesi, Kılıçdaroğlu'na ...
CHP'li Polat'tan 'corona virüs' ve 'İran sınırı' iddiası: Önlem yok, denetim yok!
CHP İzmir Milletvekili ve YDK Üyesi Mahir Polat, Çin’de ortaya çıkan ve ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva