HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Aralık 2016 Çarşamba - 14:08

Ve Karşıyaka Tramvayı sahaya indi!

Hat imalatlarının yüzde 95'i tamamlanan Karşıyaka tramvayında test sürüşleri başladı. Mavişehir-Bostanlı arasındaki ilk seferin yolcuları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmirli basın mensupları oldu.

Ve Karşıyaka Tramvayı sahaya indi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin raylı sistem yatırımları kapsamında yapımını sürdürdüğü Konak ve Karşıyaka Tramvayları'nda ilk perde açılıyor. Yapım işinin yüzde 95'i tamamlanan Karşıyaka hattında ilk test sürüşleri başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirli gazetecilerle Mavişehir-Bostanlı arasındaki deneme seferinin ilk yolcuları oldu.



Seyir halindeki tramvayı gören Karşıyakalılar ise büyük bir heyecan ve mutluluk yaşadı. Önümüzdeki günlerde Bostanlı Köprüsü'ndeki imalat çalışmalarının da tamamlanmasıyla 8,9 km uzunluğundaki hattın tamamında test sürüşlerinin gerçekleştireceğini dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, Mart ayı içinde yolculu seferlere başlamayı hedeflediklerini söyledi .

KONAK TRAMVAYINDA DA HIZLI TEMPO
Hattı daha sonra Çiğli güzergahına da uzatacaklarını ifade eden Başkan Kocaoğlu, Konak tramvayında çalışmaların hızla sürdüğünü Şair Eşref Bulvarı’nda ve ardından Ziya Gökalp Bulvarı’nda çalışmalara başlayacaklarını belirterek, “Konak tramvay hattımızda da Temmuz-Ağustos gibi test sürüşlerine başlamayı planlıyoruz. Ekim-Kasım gibi de bu hattımızda hemşehrilerimizin tramvayla seyahat etmesini sağlayacağız” dedi.

Tramvayın İzmir için çok iyi bir proje olduğunu ve vatandaşların memnun kalacağını vurgulayan Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu tür projelerde amacımız, vatandaşlarımızın yaşam konforunu artırmak. Tramvayın hizmete girmesi ile birlikte trafik problemi azalırken, çoğu bölümde denizi seyrede seyrede, güvenli ve konforlu bir yolculuk başlayacak. Tramvayın ilk yatırım maliyeti yüksek olmasına rağmen işletme ve bakım-onarım gibi maliyetleri düşündüğümüzde, çok daha ekonomik. Bu da bize kentin ihtiyacı olduğu farklı alanlara yatırım yapmamızı sağlayacak. Tramvay aynı zamanda çevreci bir yatırım. Kentteki karbon salınımını da azaltacağız.”

2020 yılına kadar kentte çalışan raylı sistem ağını 250 kilometreye çıkaracaklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “İzmir ulaşımında lastik tekerlekli ulaşım ile raylı sistem arasında bir devrim yaratmış olacağız. 2019 yılına otobüsleri, vapurları yenilenmiş, raylı sistemi kat kat artırmış olarak gireceğiz” dedi.

ÇİĞLİ'YE DE UZANACAK
14 durak olarak planlanan Karşıyaka tramvay hattında ray döşeme çalışmaları Nisan 2015'te başlamıştı. Deneme sürüşü yapılan Mavişehir İzban ile Bostanlı Köprüsü arasında kalan bölgede tramvay hattı, elektrifikasyon ve sinyalizasyon imalatları yanında yol ve kavşak düzenleme çalışmaları tamamlandı. Test prosedürleri kapsamında belirli aralıklarla seferler tekrarlanacak. Tüm çalışmalar bittiğinde ise gidiş-geliş çift hat olarak çalışacak tramvay, Alaybey’den başlayıp Karşıyaka sahilinden gidiş ve geliş olmak üzere sahil boyunca devam ederek Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu'na kadar olan kesimde deniz tarafından çift hat çalışacak. Buradan sonra deniz ve kara tarafında 2 ayrı hat olarak devam edecek tramvay, Bostanlı Deresi Köprü bölgesinde birleşerek Cengiz Topel ve Selçuk Yaşar caddel erinden Cahar Dudayev Bulvarı’na çıkıp güzergahını Mavişehir İZBAN Deposu bitimindeki Ataşehir İstasyonu’nda tamamlayacak. Güzergahta çalışacak olan 17 adet tramvay aracının imalatları ise tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, gelen yolcu taleplerini değerlendirerek Karşıyaka tramvay hattının Çiğli İZBAN İstasyonu, Katip Çelebi Üniversitesi ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne uzatılması için ön projeye onay aldı. Proje’nin yapımına ise 2017 yılının ortalarında başlanacak.

ÇİM ZEMİN ÜZERİNDE İLERLEYECEK
Konak Tramvayı, F.Altay Meydanı-Konak- Halkapınar arasında 12.83 kilometre uzunluğunda ve 20 durakla hizmet verecek. Hat imalatlarının yüzde 35'i tamamlandı. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda kara ve deniz tarafı olmak üzere iki ayrı hat olarak Mustafa Kemal Bulvarı Taşıt Alt Geçidi’ne kadar olan kısımda ilerleyecek. Taşıt alt geçidi sonrası deniz tarafında çift hat olarak birleşen hat, Sabancı Kültür Merkezi’ne kadar 3 şerit gidiş ve geliş olacak şekilde trafik akışını koruyarak ilerleyerek Konak Meydanı’na ulaşacak. Konak Meydanı’ndan Gazi Bulvarı’nı takip ederek Şair Eşref Bulvarı, Ali Çetinkaya Bulvarı, Ziya Gökalp Bulvarı üzerinden Alsancak Garı’na bağlanacak. Alsancak Garı’ndan Şehitler Caddesi’ne gidiş, Liman Caddesi dönüş olmak üzere Halkapınar Köprüsü geçişi ile Halkapınar ESHOT Garajı’nda sona erecek. Konak Tramvayı, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nın kara ve deniz tarafında yola 4. şerit olacak şekilde, çim zemin üzerinde "yeşil kesitli" olarak ilerleyecek. Sinyalizasyon altyapısı da Akıllı Trafik Sistemi kapsamında yenilenerek güvenli ve sürdürülebilir bir erişim olanağı sağlanacak.

 
CHP'li gençler 'pankart davası'nda beraat etti
 
İzmir’de yürek yakan veda: Ailesi el ele uğurladı…
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sedat sözer 29 Aralık 2016 Perşembe 12:21

Karşıyaka çoktandır bekliyordu, sahilde denizyolu bağlantıları nedeniyle yoğun kullanılacaktır. Emeği geçenleri kutluyorum.

Yorumu oyla      12      5  
29 Aralık 2016 Perşembe 11:47

Kuzey semtlere hitap edecek Egekent-BornovaEvka3 metrosu yapılmadıkça Çiğli anadolu caddesi, çevreyolu tüneller, altınyol trafiği ve izban şişkinliği hiçbir zaman rahatlamayacak. Acilen Egekent-BornovaEvka3 metro projesi yapılarak Egekent-Evka2-Siesta evleri Çiğli çevreyolu tünnellerden bornovaya evka3 yönüne yeni girne dahil tüm kuzey semtleri beslerseniz trafik önemli ölçüde bitecektir.

Yorumu oyla      12      5  
28 Aralık 2016 Çarşamba 17:10

İZBAN olması birşeyi değiştirmez. Pik saatlerde İZBAN daha şimdiden yetersiz geliyor. Yetersiz geldiği için kuzeyde İZBAN'a paralel olarak Halkapınar' a tren gibi işleyen otobüs hatları var. 802 gibi. Bunların yerini tramvay alması gerekiyor. Ayrıca yeni kent merkezi nde sadece izban yeterli gelmez. Yeni adliye binası da yapılıyor.

Yorumu oyla      13      8  
Tayfun 28 Aralık 2016 Çarşamba 15:38

İlk 1880 e kurulan ve 1954 tumuyle kaldırılan tramvay 62 yıl sonra geri geliyor , izmir tramvay konforuna geri kavusuyor . bir de Tramvay hatları tum sehre yayılması durumunda; once belediye otobusleri akabinde de ozel arabayla işe-okula giden insan sayısı onemli olcude azalacağı gibi sehir trafigi de onemli olcude rahatlayacak sehre bir baska konfor gelecektir. İzmir ve izmir'li icin yeni bir başlangıç , hayırlı olsun !

Yorumu oyla      18      5  
Kerim Güner 28 Aralık 2016 Çarşamba 15:23

Yeni Bostanlı Köprüsü inşaatı ne zaman bitiyor. Bilen var ise bilgi olarak yazmalarını rica ediyorum.

Yorumu oyla      11      6  
14:39'a 28 Aralık 2016 Çarşamba 14:51

Halkapınara giden raylı sistem (İZBAN) var. Bornova Merkez-Salhane doğrudur ve sanırım projesi var, duymuştum.

Yorumu oyla      15      7  
28 Aralık 2016 Çarşamba 14:39

Bu hattın Çiğli'ye de uzatılacak olması önemli ancak diğer taraftan da Halkapınar' a kadar uzaması gerekiyor. 2.etap Çiğli , 3.etap olarak da Halkapınar' a kadar uzarsa mükemmel olur. Alaybey' den Bayraklı S.Meydanı-adliye(ler)-Halkapınar şeklinde uzamalıdır. Bornova Merkez -Salhane Tramvayı da bu hat sayesinde Halkapınar' a kadar devam eder. Böyle bir tramvay ağı olduğu zaman çok sayıda otobüs ya devre dışı kalır ya da kısalır. Çok sayıda otobüsün devre dışı kalması da başta ekonomik olarak belediyeye rahatlama getirir. Trafik rahatlarken, toplu ulaşım daha konforlu olur.

Yorumu oyla      21      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni yıl hediyeleri Buca Belediyesi'nden
Buca Belediyesi’nin engelli vatandaşların sosyal hayata katılımlarını ...
Bornova’nın iyilik bankasından 2 yılda 13 bin aile yararlandı
Bornova Belediyesinin dar gelirli vatandaşlar için hayata geçirdiği Giysi ...
Karşıyaka’da ‘Engelli Dinlenme Merkezi’ kuruluyor
Karşıyaka Belediyesi, Mustafa Kemal Mahallesi’nde temelini attığı ‘Kısa ...
 
Seferihisar’dan ‘sıcak’ müjde: Kurudu, değeri 5 kat arttı
Seferihisar Belediyesi, ağaçta 50 kuruş, tezgahta 1 Lira olan mandalinayı ...
Karşıyaka ilham verdi, filizler Urla'da da yeşerecek
Urla Belediyesi dar gelirli ailelerinin çocuklarına burs vermek için kolları ...
Büyükşehir’in tarihe destek raporu: 2017’de…
Antik kentlerdeki kazı çalışmalarına sponsor olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ...
 
Güzelbahçe'de 'Yeni Yıl Yeni Umutlar' kermesi
Güzelbahçe Belediyesi ile Güzelbahçe Kültür, Sanat ve Musiki Derneği, ...
Konak Belediyesi'nde grev kararı asıldı!
İzmir'de Genel İş Sendikası ile Konak Belediyesi şirketlerinden Merbel ...
Foça ayağa kalktı: 'Temiz Kent' harekatı!
Foça Belediyesi ve Foça Kent Konseyi Turizm Meclisi’nin birlikte hazırladığı ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva