HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Aralık 2016 Çarşamba - 09:30

Karşıyaka ilham verdi, filizler Urla'da da yeşerecek

Urla Belediyesi dar gelirli ailelerinin çocuklarına burs vermek için kolları sıvadı. Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak ve dar gelirli üniversite öğrencilerine burs vermek amacıyla “Urla’nın Filizleri” projesini başlatan Urla Belediyesi, projesini tanıtmak için toplantı düzenledi.

Karşıyaka ilham verdi, filizler Urla da da yeşerecek

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Sibel Uyar, “Bilimin ve eğitimin ışığından uzak olan ülkelerde keder, gözyaşı ve acı dinmez. Bir ülkenin geleceği çocukların ve gençlerin hayallerindedir. Gelin ihtiyacı olan öğrencilerimize destek olalım, burs verelim. Onları cemaatlerin ellerine bırakmayalım. Paylaşmasını bilirsek ve yetinebilirsek, barış içinde yaşayabiliriz” sözlerine yer verdi.

Anayasa mahkemesinin 2008 yılında belediyelerin doğrudan üniversite öğrencilerine burs vermesini engelleyen yasasını yürürlüğe koyması nedeniyle Urlalı öğrencilere burs imkânı sunamayan Belediye çareyi, ihtiyaç sahibi öğrenciyle burs vermek isteyen duyarlı vatandaş arasında koordinasyonu kurma çalışmasıyla buldu. İskele Urit Restoranda gerçekleşen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Sibel Uyar, Ne yazık ki ülke olarak kötü günlerden geçiyoruz. İzlediğimiz her haber bülteninden sonra geleceğimizle ilgili daha fazla kaygı duyuyoruz. Bilimin ve eğitimin ışığından uzak olan ülkelerde keder, gözyaşı ve acı dinmez. Bir ülkenin geleceği çocukların ve gençlerin hayallerindedir.” sözlerine yer verdi.

“Paylaşmasını bilirsek ve yetinebilirsek, barış içinde yaşayabiliriz”

Uluslararası Öğrenci Performansı Değerlendirme (PISA) 2016 Türkiye sonuçlarına da değinen Başkan Uyar, “Pisa sonuçları ortada. Ülkemiz önceki yıllara göre daha da geriledi. Bu büyük bir tehdittir. Bizler buradan Türkiye’ye bir ışık yakabiliriz. Urla çok özel bir kent. Ve Urla’ya cennet gibi bir yer diyerek yerleşen çok insan var. Urla’nın bu güzelliklerinin sürdürülebilirliğini sağlamak için sizlere ihtiyacımız var. Burada her kesimden insanı bir araya getirmeye çalışıyoruz. Hepimizin birbirimize destek olması gerekiyor. Özellikle son zamanlarda yaşadığımız kötü durumlardan sonra birbirimize iyice kenetlenmemiz gerek. Bu karanlık günlerden hep beraber el ele çıkabiliriz. Paylaşmasını bilirsek ve yetinebilirsek, barış içinde yaşayabiliriz.”  

“Çocuklarımızı cemaatlerin eline bırakmayalım”

Projenin başlangıç aşamasından bahseden Uyar, “Bu projeyi daha önce mutlaka duymuşsunuzdur. Biz iyi projeleri örnek almayı çok seviyoruz. Karşıyaka’nın filizleri olarak Karşıyaka Belediyesinin başlattığı bu proje için Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar ile görüştüm. Böylesine yararlı bir projeyi izninizle biz de yapmak istiyoruz dediğimde, “tabi ki, seve seve yanıtını aldım.” Ve işte şimdi karşınızdayız. Bizler kendimizi iyi anlatmamız gerekiyor. Çocuklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Çünkü sonrasında bu çocuklar cemaatlerin eline kalıyor. Biz sizin gibi iyi yürekli insanlarla, sivil toplum örgütleriyle hep birlikte geleceğimize sahip çıkmak istiyoruz.

Urla, filizlerini birlikte yeşertecek

Belediye ile halk işbirliğiyle hayata geçirilmesi planlanan projenin sunumunu Urla Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Derya Çağan yaptı. Çağan konuşmasında Belediyenin sosyal hizmetler ve yardım konularında yürüttüğü hizmetleri anlattı. Projeyi, Urla’da oturan maddi geliri yeterli olmayan başarılı üniversite öğrencilerine katkı sağlamak amacıyla başlattıklarını belirten Derya Çağan aynı zamanda Urla halkını yerel yönetim sürecine dahil edip öğrencilerin eğitim hayatlarını fırsat eşitliği çerçevesinde sürdürülmesini planladıklarını belirtti.

Toplantının ardından olumlu geri dönüşler alınan Urla’nın Filizleri projesinin saha çalışmalarına başlayacak olan Belediye, ilçedeki siteleri, taksi duraklarını, dolmuş duraklarını, esnafları, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek çalışmalarını anlatacaklar

 
Trump Twitter'dan kendisine teşekkür etti!
 
Seferihisar’dan ‘sıcak’ müjde: Kurudu, değeri 5 kat arttı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’in tarihe destek raporu: 2017’de…
Antik kentlerdeki kazı çalışmalarına sponsor olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ...
Güzelbahçe'de 'Yeni Yıl Yeni Umutlar' kermesi
Güzelbahçe Belediyesi ile Güzelbahçe Kültür, Sanat ve Musiki Derneği, ...
Konak Belediyesi'nde grev kararı asıldı!
İzmir'de Genel İş Sendikası ile Konak Belediyesi şirketlerinden Merbel ...
 
Foça ayağa kalktı: 'Temiz Kent' harekatı!
Foça Belediyesi ve Foça Kent Konseyi Turizm Meclisi’nin birlikte hazırladığı ...
ESHOT'tan 'Beckhamlı kart' açıklaması
ESHOT Genel Müdürlüğü, öğrenci kartı için yapılan online başvuruda “başkasına ...
Lale Temelkuran Sergisi Bornova’da açıldı
Bornova Belediyesi, Lale Temelkuran Atölyesi öğrencileri tarafından hazırlanan ...
 
Buca’da hurda kirliliğine son: Araçlar toplandı
Vatandaşlardan ve muhtarlardan gelen talep üzerine harekete geçen Buca ...
Selvitopu'ndan Uzundere ve Poligon mesajları
70'e yakın sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı toplantıda konuşan ...
Kocaoğlu’ndan gündeme bakış ve ilginç çıkış: Sayın Başbakanı gördüğümde…
Büyükşehir Belediye Başkanı kent ve ülke gündemini değerlendirdi. Kocaoğlu, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva