HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ağustos 2016 Pazartesi - 09:43

Ve İzmir parkına kavuşuyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Mansuroğlu mahallesindeki yaklaşık 40 bin metrekarelik alanda kentin en nitelikli parklarından birini kuruyor. Bölgeye nefes aldıracak 800 ağaçlı “Park İzmir” projesinin yüzde 50’lik kısmı tamamlandı.

Ve İzmir parkına kavuşuyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mansuroğlu Mahallesi’nde 39 bin 900 metrekarelik alanda, herkese hitap eden, kentin en nitelikli parklarından birini inşa ediyor. 7’den 70’e her yaş grubuna uygun aktivite alanlarının yer alacağı “Park İzmir” yenilikçi, modern ve güçlü tasarımı ile öne çıkıyor. İki ayrı parkta toplam 166 araçlık otopark kapasitesine sahip olan Park İzmir’de bisiklet yollarının yanı sıra macera sevenlerin dört gözle beklediği paten parkı da bulunuyor.

Herkes Park İzmir’de olacak

Keyifli vakit geçirmenin yeni adresi olmaya aday Park İzmir’de alt yapı çalışmaları tamamlandı ve sıra son aşama olan peyzaj çalışmalarına geldi. Parkın yapımı bittiğinde ise İzmirliler manolya ağaçlarının gölgesindeki meydanda oturup, su perdesi ile serinleyebilecek. Parkın meydanında üzeri fıskiyeli kuru havuz bulunacak. Suyu kesildiğinde havuz bir meydana dönüşecek ve çeşitli etkinliklere hizmet edecek. Parkın içinden geçen su kanalı, oturup serinlemek isteyenler için güzel bir alternatif oluşturacak.

Parkta ikinci bir havuz da amfi tiyatronun bulunduğu alanda yer alacak. Amfi tiyatronun havuz olarak değerlendirildiği tasarımda, etkinlik zamanlarında havuzun suyu kesilebilecek. Parkın içinde dinlenmek, uzanmak isteyenler için ahşap platformlar yer alacak. Bu ahşap platformlarının birinin üzerinde İzmir’in haritası da yer alacak. Bisikletseverler için dut ağaçları ile gölgelenen bisiklet yolu ve tüm alanı çevreleyen koşu yolu yapılacak. Modern oyuncaklarla donatılmış çocuk parkı, tarçın ağaçları ile gölgelenecek ve engelli çocukların da kullanımına uygun olacak.

Macera sevenlerin yeni adresi

Parkın diğer bölümünde ise macera seven gençler, yapılan platformlar sayesinde doyasıya eğlenebilecek. Birçok platformu tamamlanan Skate Park ile kaykay ve paten sevdalısı gençler burada eğlenceli vakit geçirecek. Bu bölümde ayrıca kum zemin üzerine ahşap görünümlü macera oyun parkı ile dökme kauçuk zeminli bir çocuk oyun alanı daha yer alacak. Çam ağaçları altında çim çukurlar ve çim tepeler oluşturularak İzmirliler için farklı bir oturma mekanı da sunulacak. Parkın bu bölümünde bir süs havuzu da olacak.  

İnternet erişimi de var

Ayrıca parkta wi-fi erişimi ile usb şarj noktaları yer alacak. Kamera sistemiyle güvenliğin sağlanacağı “Park İzmir”de kendi kendini temizleyen akıllı WC’ler de kurulacak.

Çevreci yaklaşım

Tüm park genelinde, mevsim değişikliklerine göre farklı renk ve koku özelliklerine sahip çalı grupları ve ağaç türlerine yer verilecek. Park genelinde 800 ağaç ile toplam 47 bin adet çalı ve yer örtücü bitki kullanılacak. Ağaç türleri arasında gravilya, çınar, mabet ağacı, sığla, ıhlamur, meşe, sedir, pembe çiçekli akasya ve palmiye türleri yer alacak

 
1 dolardan atılan komutan: Başbakan ‘vurun' diyordu!
 
Küçükpark’ta büyük değişim
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Murat 1 Ağustos 2016 Pazartesi 22:54

Çok şık bir park olacak.. Bitmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Su oyunları, havuzlar, oyun aletleri filan gelsin çabukça toz toprak beton kalksın ortadan...

Yorumu oyla      11      5  
Hasan Hüseyin Kurt 1 Ağustos 2016 Pazartesi 21:29

Sevgili arkadaşlar, park, tam bir beton park oldu, koyduğunuz resimde de açıkça görüldüğü gibi ağaç dikilecek yer kalmadı, bu nasıl park anlayışı bilmiyorum.

Yorumu oyla      11      5  
1 Ağustos 2016 Pazartesi 13:07

Gölge yapmayan palmiye merakı nereden geliyor da her yere dikiliyor? Başka ağaç mı yok ?

Yorumu oyla      11      5  
1 Ağustos 2016 Pazartesi 11:08

Şu parklara beton olabildiğince az dökün. Beton şart değil. Yürüyüş yolları toprak olsun. Havuz doğal görünümlü olsun. Yani 30-40 santim tuğla- beton duvar çekip içine su doldurmayın. Doğal yaşam parkındakiler fena değil. Çocuk oyun alanları da çim olsun. Hep söylüyorum japon bahçelerine bakın.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes’ten '1507' desteği
15 Temmuz demokrasi şehitlerinin aileleri ve o gecede yaralanarak gazi ...
300 yıllık ‘iki çeşmeler’ kurtuluyor
Tarihi yapıları yeniden kente kazandırmak için yoğun bir çaba ortaya koyan ...
Bu eğitimler Bornovalı kadınlara özel!
Bornova Belediyesi ile Cevdet İnci Eğitim Vakfı’nın ‘Barış için Müzik/Bir ...
 
'Masterler' Zübeyde Hanım için sahada
Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 4'ncü kez düzenlenen Zübeyde Hanım ...
İzmir'de 'can dostlar' emin ellerde!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 2014 yılından bu yana sağlık sorunu ...
Konak ailesinin en yeni üyelerine ‘hoşgeldin’ armağanı
Vatandaşın iyi gününde de, kötü gününde de her daim yanında olmayı sürdüren ...
 
Bornova Stadı’nda 2.etap da tamam: 1 aya hazır!
Bornova Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapımını ...
'40 gün 40 gece 40 okul'da ikinci etap!
Buca Belediyesi, kentteki okullarda bakım ve tadilat çalışmalarını kapsayan ...
Karşıyakalı çocukların tatili kitaplarla renklendi
Karşıyaka Belediyesi Şebnem Tabak Çocuk Kütüphanesi, yaz tatilindeki öğrencilerin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva