HABERLER>POLİTİKA
23 Mayıs 2015 Cumartesi - 13:47

Ve İzmir’i yerden yere vuran Vekil konuştu: Neden haşhaşi dedi?

İzmir ile ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle tartışmalara neden olan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi. İçten, “Hiçbir şekilde İzmir ve İzmirlileri eleştirmedim. Ben, CHP’li gençler ve yerel yönetimler ile ilgili tespitler yaptım. Sözlerim siyasi olarak kullanılıyor” dedi. İçten, haşhaşi kelimesini Gülen Cemaati için kullandığını söyledi.

Ve İzmir’i yerden yere vuran Vekil konuştu: Neden haşhaşi dedi?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’in yaptığı açıklamalar nedeniyle yaşanan gergin atmosfer sürüyor. Üç günlük ziyaretler kapsamında İzmir’e gelen ve dönüşünde kentin sosyolojik yapısından yaşam şekline, gençliğinden belediye hizmetlerine kadar açıklamada bulunan İçten’in sözleri tepkiyle karşılanmıştı. İçten, tartışma yaratan sözlerine açıklık getirirken yanlış anlaşıldığını söyledi.

- ÜMİT YALDIZ YAZDI: HAYIRLI 'CUMA'LAR...
 
Egedesonsöz’e konuşan İçten, “Açıklama yaptığım 33 maddenin 25’ine baktığınızda belediyeler ve CHP yönetimini eleştirdiğim görülecektir. Ne yazık ki siyasi seçim atmosferinde sözlerim başka yerlere çekildi. Sanki ben İzmir halkı ve kentin geneli ile ilgili açıklama yapmışım gibi anlatılıyor. Böyle bir şey kesinlikle yok. Tüm sözlerim CHP’li gençlere ve belediye yönetimlerinedir. Kentin çöpü toplanmıyor, otlar biçilmemiş, yerel yönetimler görevini yerine getirmiyor” dedi.
 
HAKARET ETMEDİM
Açıklamasında kimseyi yaşam biçimi nedeniyle suçlamadığını da ifade eden İçten, AK Parti’nin özgürlükçü ve farklı yaşam tarzlarına saygılı bir parti olduğunu söyledi. İçten, “Yaptığım açıklamada söylediğim, ‘CHP’li İzmirli gençlerin özgürlükten anladıkları, son derece açık giyinmek, kafaya çekmek, sabaha kadar eğlenmek’ tüm İzmir’e mal edildi. Burada CHP vurgusu var. Onları eleştirmiyorum. Yaşam tarzlarına saygı duyuyorum. Alkol almak suç mu?  Ben kimseye ‘neden içiyorsunuz’ demedim. Kesinlikle değil. Sadece durum tespiti yaptım. Kimseye de hakaret etmedim. Açıklamalarıma tahammül edemeyenler benim üzerimden partime saldırıyorlar” diye konuştu.


 
CHP İLE HDP AYNI ZİHNİYET
Milletvekili İçten, CHP ile HDP’nin aynı zihniyette olduğunu söyledi. İzmir’de CHP ve belediyeleri için ne söylediyse Diyarbakır’da da HDP ve belediyeleri için de aynılarını söylediğini anlatan İçten, “Aralarında bakış açısından bir fark yok. Onlara da eleştiri yapıyorum. Yaptığım açıklamalar ortadadır. Hiçbirisini ne sildim ne de ret ettim.  Onlar da hizmet üretmeden ideolojiler üzerinden siyaset yapıyorlar. AK Parti’nin olduğu kentleri ve yapılan hizmetleri örnek gösterdim. Bunda ne var anlamadım” dedi.
 
BOŞANMA KONUSU
İçten, açıklamalarında yer alan, “Boşanma oranının en yüksek olduğu il neden İzmir acaba” sorusunun kentin geneline mal edildiğini söyledi. İçten, “Ben bu sorunun yanıtını arıyorum. Türkiye genelinde boşanma oranları artıyor. İzmir de en fazla boşanma olan kenttir. Bunda ne gibi bir mahsur var. Boşanan insanları kötü göstermedim. Ailelerin dağılmasını, parçalı yapıda olmasını engellememiz gerekiyor. İzmir’deki ailelerin ayrıca boşandıkları için mutlu olduklarını da sanmıyorum. Ben birlik ve beraberlik açısından değerlendirdim ama konuyu başka yerlere götürdüler” diye konuştu.
 
GÜLEN CEMAATİ’NE SÖYLEDİM
İçten, yaptığı açıklamada, “Haşhaşilerin başkenti İZMİR. Neden acaba ?” sorusunu sormuştu. Sözlerinin İzmir geneline mal edildiğini ifade eden İçten konuya açıklık getirdi. İçten, “Ben o sözleri paralel yapı olarak adlandırdığımız kesim için kullandım. Devletin farklı kademelerinde örgütlenmiş yapılarla AK Parti’nin zaten mücadelesi sürüyor. Pensilvanya’dan talimat alan yapıya karşı söyledim. Fethullah Gülen Cemaati’ni analiz ettiğimde İzmir’de güçlü olduklarını söylediler. Tabanlarının aktif olarak çalışma yaptığı, burada etkili olduklarını dile getiriyorlar. Zaten o zatın da daha önce İzmir’de yerleştiğini herkes biliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde kullandığı “haşhaşi” kelimesi bu yapılanma için söylenmiştir. Konuyu başka yerlere çekmeye gerek yok. Muhatabı bellidir ve kesinlikle İzmir halkı değildir” dedi.

KENDİ FİKİRLERİDİR
İçten, yaptığı açıklamalardan sonra kendisini çok sert sözlerle eleştiren AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın açıklamalarına yanıt vermeyeceğini söyledi. İçten, Delican yada başka bir ismin kendisine yönelik sözleri için ise, “Ben partili kimliği taşıyan hiçbir kimse ile tartışmam. Kamuoyu önünde onunla karşı karşıya gelmem. Benim il başkanı ile kesinlikle sorunum yoktur. Yaptıkları açıklamalar kendi fikirleridir. Ve kesinlikle partinin kurumsal kimliğini temsil etmezler. Ben de yaptığım açıklamalardan kendim sorumluyum. Hiçbir zaman partime mal edilmesini istemem. Çünkü parti adına konuşan, sözcülük yapan birisi değilim. Paylaşımlarım da beni bağlar” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
efkan 24 Mayıs 2015 Pazar 22:14

elinizden gelse bardan plajdan çıkmazsınız..ama gizli yapsanız da beceremiyorsunuz..yaşayamadıklarınıza üzülüyorum bir izmirli olarak..yeri gelince mangalda kül bırakmazsınız yok aşiret yok şöyle böyle..tek kelimeyle palavra ve bol yalan..ege yemez ama.. abla abi baba, bacı laflarınızı..arkadan sonradan böyle cuma gibiler saçmalar. ege efeler diyarıdır..ve böyle kalacaktır..

Yorumu oyla      11      5  
TC. Öz Vatandaş. 24 Mayıs 2015 Pazar 13:52

Memleketinde geçen çocukluk ve Gençlik yıllarını bir düşünmesini tavsiye ederim, İzmir İslamında, Medeniyetinde beşiğidir ama hiç bir faaliyetini gösteriş için yapmaz. Vekil çocuk iken birbirleri ile neler yapıp erkekliklerini nasıl ispat ettiklerini düşünsün ve sonra <İzmir gençleri için konuşsun> izmir gençleri hayatlarını öğrenirken bir birleriyle tecrübe yaşamadı onlar gibi.

Yorumu oyla      13      5  
YÜZDE KIZARIKLIK 24 Mayıs 2015 Pazar 11:31

KALEKTERİSTİK ÖZELLİKDE YUMUŞAKLIK OLUNCA **UTANMA ve AR DUYGUSU**ÖNEMLİ OLMAZ YANİ ÖNCE SÖYLEDİ SONRA İNKAR ETTİĞİ GİBİ BAŞKA KONULARA CEKMEK **YÜZÜNÜN KIZARIKLIĞIDA** YOKSA FAYDASI YOKTUR BOŞVERİN GİTSİN..ADI CUMA DİYE ŞUANKİ SİYASİ KUVVETDEN KENDİNE PAY CIKARIYOR.

Yorumu oyla      13      5  
Cuma Kaya 24 Mayıs 2015 Pazar 09:14

Ben bir CHP li gencim.Ne yani banamı dediniz?

Yorumu oyla      14      5  
TC misafir 24 Mayıs 2015 Pazar 07:30

şeyh sait denen vatan haininin adının bir meydana verildiği ilin milletvekili olarak çamur atacağı ilk yer tabi ki vatansever İzmir ve İzmirliler olacaktır. akp zihniyetinin tipik bir örneği

Yorumu oyla      13      5  
cumartesi 23 Mayıs 2015 Cumartesi 20:32

İ.Melih Gökçekten Cuma'ya destek bekliyoruz.)))

Yorumu oyla      19      5  
sedat 23 Mayıs 2015 Cumartesi 17:50

ahlak sorguluyorsan git güney doğuda kuma diye yaşlı adamlara satılan suriyeli küçük kızların durumunu sorgula işid kafalı

Yorumu oyla      31      5  
edhem 23 Mayıs 2015 Cumartesi 16:50

Hellal olsun cuma kardesim yola devam

Yorumu oyla      12      36  
muhalif 23 Mayıs 2015 Cumartesi 15:52

bence bu şahıs kendi memleketi diyarbakırda da pek sevilmeyen biri.

Yorumu oyla      36      7  
23 Mayıs 2015 Cumartesi 15:50

Hepimiz cumayız,ne içiyorsa söylesin cuma

Yorumu oyla      30      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baykal: O bakanlığı kesin almamız gerekiyor!
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, "Erdoğan anladı tek başına iktidar ...
Flaş: Abdullah Gül’den tüm liderlere mesaj var!
Onbirinci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 7 Haziran seçimleri öncesinde siyasi ...
CHP’den AK Partili o vekile yaylım ateşi: IŞİD zihniyeti!
İzmir notları paylaşımlarıyla büyük tepki toplayan AK Parti Diyarbakır ...
 
İçten’e AK Parti cephesinden bir sert tepki daha: İşgüzarlık!
‘İzmir notları’ mesajlarıyla büyük tepki toplayan Diyarbakır Milletvekili’ne ...
Şimşek’ten ‘makam aracı’ mesajı: Çerez parası bile…
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, muhalefetin, devlet kurumlarındaki araçlara ...
MHP’li Akşener: Ben o zaman dehşete düştüm!
MHP'li Meral Akşener, doğru olmayan bir haberle ilgili yapılan okuyucu ...
 
Erdoğan’dan ‘Mercedes’ tepkisi: Bunların çocuklarının altında…
Kahramanmaraş'ta vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı, Diyanetin makam ...
AK Partili Vekil 29 mesajda İzmir’i vurdu, 30’dan sonra geri sardı!
Kentte temaslarda bulunan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Twitter’dan ...
Delican'dan AK Partili o vekile sert tepki: Mesnetsiz!
Twitter adresinden 29 maddelik ‘İzmir notları’ paylaşan ve kentte yaşam ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva